החודש הבא

תקווה ישראלית למלחמה בקורונה: הניסוי הראשון בחיסון נגד קורונה של המכון הביולוגי בנס־ציונה ייערך בחודש הבא בבתי החולים שיבא והדסה. כמאה מתנדבים, שגיוסם יחל כבר בימים הקרובים, ישתתפו בניסוי וקיבלו את החיסון. בשלב הראשון יבדק בטיחותו של החיסון, ואם יוכח כי אין לו תופעות לוואי משמעותיות, יורחבו הניסויים למאות מתנדבים.

החיסון הישראלי שפותח במכון הביולוגי בנס־ציונה הוא חיסון אקטיבי המעורר את המערכת החיסונית של הגוף לפעול נגד הנגיף. החיסון מבוסס על וירוס פעיל שנחשב לבלתי מזיק לבני אדם, אשר הונדס כך שהמעטפת שלו תכיל את החלבון של נגיף הקורונה. הזרקת הנגיף המהונדס לגוף אמורה ללמד את המערכת החיסונית כיצד לייצר נוגדנים לנגיף

SupermanZW

Well-known member
נערכים עשרות ניסויים ברחבי העולם, אל תצפו לחיסון לפני ספטמבר 2021, עוד לא קרה בהיסטוריה שהושלם פיתוח חיסון תוך פחות מ18 חודשים.

משתפרת1

Well-known member
את הדבר הזה קיבלתי בווטסאפ:

Hi friends. Trust you are well. I didn't tell anybody but I volunteered for the Russian vaccine trials for C-19. ..... I received my first shot today and wanted to let you all know that it’s completely safe with иo side effects whatsoeveя, and that I feelshκι χoρoshό я чувствую себя немного странно и я думаю, что вытащил ослиные уш.

לא התאפקתי והכנסתי את המשפט ברוסית לגוגל טרנסלייט (אני לא יודעת רוסית), לא שזה משנה משהו מהבדיחה, והתרגום שהוא נתן לי:
אני מרגיש קצת מוזר ואני חושב שהוצאתי אוזן לחמור.

לגופו של ענין: יערכו ניסויים. יזריקו למאה מתנדבים. מחציתם יקבלו חיסון ומחציתם- פלאסיבו. כעת יצטרכו לעקוב אחריהם במשך תקופה, לראות כמה ידבקו מכל קבוצה. עד כה במשך כמחצית השנה האחרונה נדבקו (בחישוב גס) אחד מכל 40 אזרחים. נכון שהקצב מואץ כעת, עדיין נצטרך לחכות כמה שבועות טובים כדי לדעת אם אחד, שנים או יותר מכל קבוצה כזו נדבק. המספרים של המתנדבים לניסוי מאד קטנים, כך שהתוצאה לא תהיה סטטיסטית, היא תהיה יותר בגדר רמז. מה שאפשר יהיה ללמוד זה אם יש איזו תופעת לוואי בולטת של החיסון, משהו שמשפיע על הרבה ולא תופעה נדירה שהמדגם הקטן לא יציג. אחרי כן יהיה צורך בניסוי עם מספר רציני של משתתפים כדי לקבל תוצאה שעומדת במבחנים סטטיסטיים, עוד כמה שבועות, ומפה לשם הגענו לכמה חודשים משמעותיים.
קיצור ההליכים יהיה חוסר אחריות ולקיחת סיכון.

למעלה