החוויה האישית - ביצה ותרנגולת

החוויה האישית - ביצה ותרנגולת

כולנו מכירים את בעית "מה קדם למה, הביצה או התרנגולת?". בתחומים החוויתיים השונים (ובמקרה זה ספציפית דת וגם מאגיה והחוויות הנובעות מהן), לדעתי יש חשיבות מכרעת לפענח, כל אחד לעצמו, מי היא הביצה ומי היא התרנגולת והאם ניתן לפענח בכלל מי קדמה למי. ניקח למשל, דוגמא מובהקת לחוויה בעקבות סמל - הסווסטיקה. כמעט כל אדם בעולם המערבי, שחי בזמן או נולד אחרי מלחמת העולם השניה והשואה, יעלה קונוטציות שליליות לגבי הסמל הנ"ל. הוא יודע שהסמל הזה משוייך לגרמניה הנאצית, שגרמניה הנאצית קשורה במלחמה ארוכה ועקובה מדם, מליוני קורבנות ורצח גם שיטתי. הדבר חזק יותר בקרב הקהילות היהודיות בעולם והתגובה של יהודים וישראלים לסמל הזה היא לרוב חריפה. לעומת זאת, אם ניקח מישהו שגדל בהודו ולא בקיא בהסטוריה של העולם המערבי, הסווסטיקה בשבילו היא סמל חיובי - סמל של נצחיות, של עמידות, של מזל ושל אור (תלוי בזרם האמוני אליו משתייך אותו אדם). כאשר כל אחד מהשניים יבוא לעבוד עם הסמל הזה, נניח באופן דתי או מאגי, כל אחד יגיע לתוצאות אחרות. לא רק סמלים הם הדוגמה. נניח ואני מגיע למקום הנחשב למקודש - ואיני יודע למי היה המקום מקודש. במידה ואחוש בקדושתו של המקום, מה האופי אותו אחוש? ידידה שלי למשל חשה במקום מקודש מסויים את האלה, היא ראתה בעיני רוחה כוהנות בפולחן עתיק יומין וחשה באנרגיות נקביות חזקות. הארכיאולוגיה וההסטוריה הראו שבמקום היו במשך אלפי שנים פולחנים פאליים, קברים לבעלי ממון (שבמקרה זה היו גם הם זכרים) ואף הועלתה השערה לגבי קורבנות אדם. האם היא היתה יודעת קודם לכן, האם החוויה שלה היתה משתנה? ואם כבר ידע מול חוויה - הידע לגבי תכונה של סמל או מקום, אישיות של אל או אלה, מהיכן הוא מגיע, ואיך הוא משפיע על התפיסה והחוויה של אותם דברים בימינו? האם לכמות האנשים המאמינים בדבר מסויים ישנה השלכה גם אם אנו לא יודעים זאת, או שכל אחד תלוי רק בידיעותיו הוא?

laoch gaidhlig

New member
סתם אנקדותה לגבי הסווסטיקה

כצורה גאומטרית שימשה גם לקישוט רצפות פסיפס של בתי כנסת במאה ה2 לספירה.

neophile

New member
מה זה אומר להיות בן אדם?

לא רק סמלים הם הדוגמה. נניח ואני מגיע למקום הנחשב למקודש - ואיני יודע למי היה המקום מקודש. במידה ואחוש בקדושתו של המקום, מה האופי אותו אחוש? ידידה שלי למשל חשה במקום מקודש מסויים את האלה, היא ראתה בעיני רוחה כוהנות בפולחן עתיק יומין וחשה באנרגיות נקביות חזקות. ייתכן כי בעבר רחוק יותר התקיים שם פולחן לאלה לפי "מייטב המסורת" כפי שאפשר לראות בנצרות שהשתלטה על פולחנים פאגאנים ו"המירה" אותם כך ייתכן כי בזמן קדום יותר החברה הפריארכית "המירה" את החברה את המטריארכית. באופן הסטורי העלייה של הפטריארכיות מתועדת לתקופה של שומריה ומשם והלאה זה היה נפוץ שעם מסויים היה כובש עמים אחרים ומעביד אותם .(זאת פטריארכיות בקיצור) הנושא הזה של פטריארכיות ומטריארכיות קשור לבני האדם. ייתכן כי אופי הפולחן בזמנים המטריארכים היה שונה לחלוטין ממה שאנחנו מדמיינים. אני חושב שהגישה של "פעם בני האדם התעסקו רק בהשרדות" כדי להציב חייץ בין הזמן הזה לזמן הקדום יותר כאילו אנחנו מתקדמים יותר עכשיו , היא מטומטמת להפליא כמו כל המסקנות שנובעות ממנה. למה היום אנחנו לא עוסקים בהשרדות? רוב העולם כן . האם האלים והאלות שלנו קיימים רק בשבילנו בני האדם ?

gwizard

New member
לא רואה איך זה קשור לביצה ותרנגלות

תראה, מהמחקר שערכתי גיליתי כי לכל צורה יש את החתימה האנרגטית הייחודית לה. זה משהו קבוע ללא תלות ישירה בהשפעה הפסיכולוגית על האדם, קרי דעות קדומות. לדעתי, זה נותן את הטון לחוויה. עכשיו, אם למדתי משהו משיעורי תקשור אז זו העובדה שהמוח שלנו כל הזמן עסוק בלפרש את האנרגיות שהוא קולט לסמלים בכדי להציגם למודע בצורת מילים. ההמרה בעצם מתבצעת בסדר הבא: אנרגיה (?) -> סמלים (התת מודע) -> מילים (המודע) כך שההמרה היא משולשת. בגלל ההמרה הזו, חלק מן המידע הולך לעיבוד, חלק ממנו מתעוות וחלק מתווסף וכך אנו מקבלים מסרים שכלל וכלל לא דומים למציאות. בעצם, האתגר הגדול בתקשור מכל סוג זה לאמן את המוח על כל חלקיו להעביר את המידע ללא שינוי. למה אני מדבר על תיקשור ? כי אינטואיציה היא חלק מזה, רק ברמה קצת אחרת. עכשיו, לשאלת הידע המוקדם יש תשובה פשוטה. כן, אם היא הייתה יודעת לפני כן על ההיסטוריה של המקום אז המוח שלה היה קושר את זה לרשמים שהיא קיבלה ועושה את הפירוש אחרת. זה נקרא התניה או באנגלית Conditioning ותופעה מוכרת מאוד בפסיכולוגיה. זאת גם הסיבה שלא רציתי לשתף את תוצאות הניסוי כי זה היה עלול ליצור התניה אצל זה אשר הולך לבצע את הניסוי ובכך להשפיע על התוצאות מה שגורם לניסוי לא להיות אמיתי. פיסיקת קוונטים אפילו הצליחו להוכיח את זה (או יותר נכון להפוך מהשארה לתיאוריה).

mbinh

New member
זה לא קשור לדיון.

זה לא קשור,אבל מבחינה מדעית השאלה כבר נפתרה.הביצה קדמה לתרנגולת.

למעלה