החולה רוצה הביתה

zorka

New member
החולה רוצה הביתה

לפני שבועיים אימי (92) שמוגדרת כחולת דמנסייה קיבלה 15 ש' טיפול מביטוח לאומי, הועברה לבית סעודי בקבוץ בו היא מתגורת. 50 מטר מביתה הרשמי. העברה נעשתה לאחר שלקתה בחום עקב דלקת בדרכי השתן. טופלה באנטיביוטיקה. והתחזקה. אך הכוונה שהיא תשהה לצמיתות בבית הסעודי. ככה זה מקובל בקיבוץ. כעת היא רוצה הביתה ודורשת זאת בתוקף רב. לא מקובל בקיבוץ שתהיה עזרה בבית וגם בית סעודי. קשה לי לעמוד מול דרישתה. היא בטוחה בכל פעם שאני באה לבקר שהנה אני באה לקחת אותה ואהיה עימה בבית, או לפחות אקח מיטה לישון לידה . היא כולה בפניקה שנשארת לבד ונדבקת לכל אחד שנכנס. לא מתעניינת בחולים שם, מחכה פשוט שאקח אותה. לעיתים תוקפנית לעיתים מתחננת לעיתים עייפה מאוד. מה עושים ? היא החלה לקבל ממוריט, ורסיטל בנוסף לכדור להורדת לחץ דם גבוהה שממנו סובלת מזמן. כמו כן נותנים לה בבן לשינה. כי היא נוגת להסתובב בלילה חסרת מנוחה, עוד בבית זה היה כי היא חושבת שמחר היא נוסעת ומתחילה לארוז כל מה שיש ביכולתה. כיום אין לה ארון להתעסק בו..... ביקיצור מה המלצתכם לגבי שיבה הבית לשינה וביום לפעילות בבית הסעודי, כמו שהיה לפנים ?

מני בר

New member
"השיבה הביתה"

זו אחת התופעות המרכזיות בדימנציה ובאלצהיימר בפרט. חוסר השקט, האריזה של כל החפצים הביתה.. את אומרת שגם בבית היא היתה עסוקה באריזת חבילות. זה קטע שמעלה את הסעיף גם למטפלים אבל אין בררה,רק תרופות הרגעה. בכל מקום היא תרגיש "לא בבית". אל תתיחסי לזה באופן קונקרטי. העברת אותה לבית הורים,זה הבית שלה.

zorka

New member
החולה רוצה הביתה

הייתי רוצה לברר האם לא ניתן חלק מהזמן שתהיה בבית הסעודי ורק כמה שעות תוכל להיות בביתה הקודם. האם ניתן בכלל להשאירה לבד בבית הראשון שלה. האם זה יגרום לה בילבול? אולי זה יביא לאיזה התנתקות יותר הדרגתית לטובה? שהרי היא ממש מתחננת וגם רוצה להראות לי עד כמה היא שולטת במצב והיא בסדר גמור. היא אומרת לי שאני עשיתי אותה יום אחד מפלצת. והכנסתי אותה לסעודי שהיא לא שייכת לשם. אני הולכת עם תחושות שלא עשיתי די.

מני בר

New member
אולי

תנסי לבדוק את חזרתה הביתה ואולי רק בשעות הבוקר שתבלה שם בפעילות תעסוקתית. נראה שאיננה יכולה להיות לבד כמו קודם. אם את לא שלמה ,בדקי את זה לזמן קצוב ותראי איך מרגישה. בית ההורים הזה סיעודי? או עם אורינטציה לתשושי נפש? היא לא סיעודית וחשוב שתהיה בסביבה מתאימה. אבל בחיים יש מצוי ויש רצוי וגם לך חיים משלך. עשי את חשבון הבעד והנגד

למעלה