החול מתפזר בבית :(

רן 120

Member
החול מתפזר בבית :(

זוג החתולים שלי (ספינקסים בני חצי שנה) מפזרים את גרגרי החול בכל הבית, הגרגרים נתפסים להם ברגליים ותוך כדי הליכה או ניעור זה מתפזר כשובל בבית.
ניסיתי כבר 6 סוגי חול והגעתי למסקנה שצריך גרגרים גדולים אבל לא יותר מידי.
יש למישהו המלצה? בטוח שאני לא היחיד שניתקל בבעיה...
 

Yukita

Active member
מנהל
במקרה שלנו

הארגזים במרפסת, החתולים עוברים מתוך הבית ךמרפסת ובחזרה כרצונם דרך דלת חתולים. זה הכי פתר את הבעיה - הגרגרים פשוט נשארו במרפסת.
&nbsp
על ספינקסים לא ברור לי מה לומר. הינדסו אותם באופן שפוגע בהם - אין להם פרווה, וזה אומר שאולי יציאה חופשית אל החוץ בעונות מסויימות היא בעייתית.
 

אלישבע777

Well-known member
יש שטיחונים מיוחדים לוכדי חול

צריך לבדוק שטיחון לוכד חול ששמים על יד קופסת השרותים. אני חושבת שבגלל שאין להם פרווה, הגרגרים נדבקים לעור יותר חזק. אני מניחה שהם מלקקים את החול מהרגלים, ולא נראה לי שזה טוב להם. לכן באמת חשוב שהם ייפטרו מהר מהחול הדבוק ולא רק מהסיבה שזה מלכלכך את הבית ( שזו סיבה חשובה גם כן! זה חול מלא חיידקים ורצוי שהוא לא יתפזר בבית).
כמו כן להתייעץ עם ווטרינר בקשר למתן משחת לקסאסטט לליקוק ( או ישר לפה) שמונעת מראש, הצטברות סיבים או חול במעיים. יש חתולים שאוהבים אותה ויש ששונאים אותה כמו החתול שלי ואני עצמי בגלל הריח...)
עוד עצה, להניח קערית מים ונייר מגבת בקרבת מקום, ולשים לב כשהם יוצאים מן הקופסא, לנקות להם את הרגלים ישר. הם בטח לא יאהבו את זה, אבל יתרגלו.
רעיון נוסף שאולי יתגלה בעתיד כרעיון טוב. לשים להם מתקן גרוד (אולי כזה מהסוג הפשוט מאיזה קרטון דחוס, שנראה כמו קופסה מלבנית נמוכה,עם חורים קטנים כהוא מתבלה - קונים חדש ) על הרצפה סמוך לקופסא. אני מניחה, שייקח זמן עד שהם יתרגלו למתקן במקום מוזר זה, וירצו לנקות עליו את הרגליים... אם זה יקרה, אז מצויין ! לחתולים לוקח זמן להתרגל לשינויים , בפרט לחתולים עדינים ורגישים כמו ספינקס.
תספרו לנו מה הצליח ומה לא שנדע. מאד מסקרן! שיהיה בהצלחה
 
למעלה