החום, החום- שאלות מטרידות ...

nonaa

New member
החום, החום- שאלות מטרידות ...

אמנם כבר דובר על הקושי עם החום (אני גם גרה בדירה בלי מזגן אז אולי זה מסביר יותר את מצבי ...) אבל יש לי שאלות בנושא שמטרידות אותי מאוד. כאמור חזרתי ביום שישי האחרון (למרות שזה כבר נראה נורא מזמן ...) מירח דבש באיטליה במהלכו (ובמהלך החתונה לפני הרגשתי מצויין) אך ביום ראשון השבוע (אולי זה החום ואולי זה גם קשור לחזרה לעבודה אחרי 3 שבועות...) התחלתי להרגיש לא טוב : כאבי ראש וגלי חום. אופטלגין בדר"כ עוזר אבל לא תמיד. שאלתי : האם כשסיפרתם על הקושי עם חום התכוונתם למצב בן בימי חום מרגישים אזורים שהיה בהם התקף ? האם זה קרה למישהו ? בכלל באופן כללי האם קורה לכם שאתם מרגישים אזורים בהם היה התקף וכמה זמן אחרי התקף (אם כן) זה עוד קורה ?

אורית...2

New member
../images/Emo178.gif היי נונה...../images/Emo178.gif

אני לא כל כך הבנתי את השאלה שלך .... החום אותי מתיש !!! אני פשוט הופכת לסמרטוט ... מקודם ירדתי , כי הייתי צריכה לעשות כמה סידורים, והרגשתי שאני לא מסוגלת להמשיך...אז חזרתי הביתה ...ואני עם "פיצוץ" ראש , עין אחת לא בא לה לראות כמו שצריך...וסחרחורת... האם לזאת היתה כוונתך ??? לגבי מזגן !!! פעם (כשהייתי חברה באגודה לטרפצת...)אני יודעת שהם נתנו הלוואות לקניית מזגן ...ויש לי ידידה שככה קנתה , אז תבררי אם הם עדיין נותנים את ההלוואה למזגן ! וחוץ מזה הבת שלי קנתה עכשיו מזגן משומש (בן שנה) חדש לגמרי !!! ברבע מחיר ...אז תבברי גם את האפשרות הזאת...ואם תרצי את הטלפון של מי שמוכר , מתקן, מרכיב מזגנים, רק תעבירי לי מסר ...אבל את בעצם בחיפה ..
אני מאמינה שתמצאי גם חנות שכזאת בחיפה . ואין מזגן זה חובה בשבילנו ....בהצלחה !!!

nonaa

New member
אין לי מזגן כי זו דירה שכורה ...

אז הפתרון יהיה פשוט לעבור לדירה עם מזגן ... (בינתיים אנחנו לא מתכוונים לקנות דירה). תודה על ההתייחסות. נראה לי שהבנת למה התכוונתי .... האם העין הבעייתית היא אותה עין שנפגעה מההתקף ? אני פשוט מרגישה מקומות שנפגעו בעבר. לדוגמה, בהתקף נרדם לי החלק הימני של הפנים ועכשיו התחלתי להרגיש קצת נפיחות באותו מקום וכך גם ביד ... רוב היום אני בעבודה וזה ממוזג אך כשיוצאים החוצה לצהריים אני מתחילה להרגיש יותר רע ... לפחות הבטיחו שמחר זה ישתפר. אני מחכה בקוצר רוח ...

אורית...2

New member
../images/Emo178.gif../images/Emo178.gifנונה ...

תלוי כמה זמן אתם תמשיכו לגור בדירה הזאת...כי יש מזגנים ניידים ושמעתי שהם מעולים ..ממש כמו מזגן רגיל. את לבד אומרת שכשאת יוצאת מהמזגן את מרגישה רע , אז צריך לדאוג לסביבה קרירה כל הזמן...אין בררה ... וכן העין הבעייתי היא זאת שעשתה בעיות (כשיצאתי החוצה) אבל עכשיו זה עבר ...אחרי מקלחת קרה, מנוחה + מזגן ... אני לא אוותר על הסידורים שיש לי היום ...רק שאני אעשה אותם בערב ...פתוח עד 10 הלילה ... תרגישי טוב כמה שיותר מהר ...!!!

RomiVais

New member
היי נונה.. ../images/Emo39.gif

אני חושבת שאכן האיזורים שנפגעו בהתקפים, הם יותר רגישים בעיקר בחום.. אמא שלי למשל סובלת נורא בימים האחרונים.. כי נורא חם אצלנו.. למרות שיש לנו בבית מזגן והיא לא יוצאת בכלל לאחרונה. בכל מקרה.. תנסי לשים מטלית קרה/שקית קרח על העורף/ראש/מצח.. לאמא שלי זה עוזר.. תרגישו טוב כולכם ותחזיקו מעמד.. עד לחורף |אישלג| <האייקון בטח כבר לא ייצא כי קיץ
נשיקות.. ושולחת לכם קצת רוח קרירה מהמזגן..

lior_r

New member
נונה יקרה ../images/Emo22.gif

רבות דובר כאן על החום, והשפעתו הלא טובה על הטרפצת. אני יודע, מנסיון כמובן, כי החום מגביר תופעות והתקפים שחלפו, שחשבתי שנעלמו. גם דר´ צ´פמו אמר לי בזמנו שזה ידוע כי חום גורם לתופעות כאלו. אפילו ההתקף החמור הראשון שהיה לי בעין (Optic Neuritis) היה לאחר בילוי יום שלם בשמש ,בים. אז מה הפתרון? אפשר לשבת ולהתבכיין כל היום על החום, ואפשר לעשות דברים בנידון. דברים פשוטים אך מצויינים: מזגן, מקלחת קרה, כמו שאורית ציינה, ועוד דברים נוספים. איני יודע בוודאות אם חום גורם רק להחמרת התקפים קיימים (או מהעבר) או שמא הוא מהווה טריגר להתקפים חדשים. אני חושב שאשאל ביום ראשון את הרופא שלי (כדי לראות עד כמה חמור יכול להשפיע עליי החום הכבד ששורר במדינה אליה אני טס, בעוד שבוע(!)). אז זהו רק טוב!

nonaa

New member
../images/Emo51.gif אורית וליאור. ליאור : שתהיה

לך נסיעה טובה וטיול מוצלח. מהנסיון שלי כשנוסעים לחופש כבר מרגישים יותר טוב אז אני מקווה שתרגיש מצויין.

אורית...2

New member
אני לא ../images/Emo178.gif../images/Emo70.gif

איזה כיף...עכשיו חזרתי מהסידורים שהייתי צריכה לעשות ... לא חזרתי "סמרטוט"...והעין נישארה במצבה ה"תקין" כמו שיצאתי .. בקיצור, לצאת מהבית רק בערב ... אבל מה עושים עם המקומות שצריך ללכת אליהם ופתוחים רק בבוקר
אה, ...לצאת מוקדם בבוקר ... אין לנו ברירה ... אנחנו צריכות להתאים את הסידורים שיש לנו ...לחום כדי שלא ירגיז
את הטרפצת...

רחלית

New member
היי נונה

גם אני מרגישה אזורים של ההתקף הראשון כשאני בחום - שמש מקלחת חמה וכו´. באופן מדהים כשהייתי בחורף בחרמון הרגשתי את קצות האצבעות שרדומות כבר שנה! ואז עלו בנו מחשבות לעבור לאנטרטיקה. כמו שכבר ייעצו לך תשתדלי להמנע מחום ממושך - מזגן מקלחת קרה וכו´ מקווה שתרגישי טוב ושכולנו נעבור את הקייץ בשלום

nonaa

New member
שוב תודה על כל התגובות

אני חייבת לציין שהתעודדתי מאוד. התחושות קצת הלחיצו אותי ולמרות שאני יודעת שחשוב ביותר להשאר רגועים, זה לא היה קל, אך התאפשר בזכות התגובות שקיבלתי כאן. בכל מקרה הרגשתי הרבה יותר טוב בסופשבוע. (אני בדר"כ נכנסת לאינטרנט רק מהעבודה ולכן התגובה הקצת מאוחרת) סיאמית, ראיתי גם את תגובתך. מקווה שאת כבר מרגישה יותר טוב ! ו... שיהיה לך המון בהצלחה בלידה.

למעלה