החומה.

shulhi86

New member
החומה.

שלום. את פינק פלויד אני מכיר כבר כמה שנים טובות אך למרבה הבושה רק השבוע ראיתי לראשונה את החומה. הבנתי קטעים בסרט, אמירות, סצינות אך לא איך הכל מתלכד לידי סיפור אחד. (או שאין סיפור אחד?) מה הקשר בין הילד שאבא שלו מת לאיש שמקים את המפלגה הנאצית? אני מרגיש ממש קשה תפיסה....

flowerboy69

New member
זה פשוט

הסרט מראה אומן בבית מלון שעובר התמוטטות עצבים.הוא נזכר בחייו ובילדות שלו ותוך כדי כך מתנתק מהמציאות בעזרת חומה פנימית.המפלגה כביכול מייצגת את המציאות שרוצה לצאת החוצה ולחזור לחיים האמיתיים.זה ממש על קצה המזלג

שלום shulhi86

וברוך בואך לפורומנו המתרחב.
הסרט "החומה", כמו גם האלבום, אינו מציג סיפור קוהרנטי. לרוג'ר ווטרס, הכותב העיקרי של היצירה, היו כמה רעיונות אותם ניסה להעביר, והוא עשה זאת באמצעות "פינק", דמות שהיא שילוב של ווטרס עצמו, וסיד בארט. אני ממליצה לך לקרוא שרשורים קודמים בנושא, שנכתבו כאן בפורום - כמעט כל שבוע יש אחד כזה - וזה יעזור לך להבין קצת יותר טוב מה הולך שם.

shulhi86

New member
תודה רבה

צפיתי בסרט בשנית. הבנתי קצת יותר. מה אתם חושבים שהמסר של הסרט? האם הוא מאמין בהפניית הגב לחומה או מבקר אותה? האם אין בכל המרדנות והניכור לעולם תפיסה ילדותית של שלילת המציאות ללא הצגת אלטרנטיבה הגיונית? רק כמה דברים שעלו לי...

למעלה