כך אני נוהג
את החומוס המוכן יש לשמור במקרר בכלי סגור ואת השמן ושאר הדברים מוסיפים לפני ההגשה
אני נוהג לעיתים לטחון חלק מגרגירי החומוס המבושלים ואת השאר להקפיא עם חלק מהנוזלים החומוס מפשיר מהר ולכן מכין מנה חדשה קרוב למועד ההגשה
לא יודע מהיכן הגישה שחומוס מתקלקל תוך יום יומיים מנסיוני אני מכין מנה כל יום שישי ואנו אוכלים את ממרח החומוס כל השבוע עד הכנת המנה השניה מעולם החומוס לא החמיץ או טעמו התקלקל
יכול להיות שמתוך השם חמצה שהוא שמו של החומוס בעיברית באה הקביעה הזאת
מה שכן ממליץ. שבזמן ההשריה של גרגיר החומוס לפני הבישול להניח את הקערה במקרר
החברות הגדולות נוהגות להוסיף גושי קרח למיכלי החומוס בהשריה
הכנת חומוס נוסח פוקסי
אני בוחר את החומוס הקטן ואפילו מצומק מיכוון שהוא מאד ארומטי
- משרה לילה שלם במקרר!! . אני אישית בביקור באחד המפעלים אשר מייצרים פלאפל ראיתי שהם זורקים למיכלי הענק אשר שם מושרה החומוס גושי קרח גדולים
שלא יחמיץ)
- ועכשיו לסיר עם מים מסוננים ובצל!! המים מהברז לעיתים(למרות שברוב המקרים הם טובים) מכילים כלור בכמות גדולה. הבצל בא רק להשבחת הטעם ובסוף הבישול נזרק (זאת למדתי מחבר טוב דרוזי) וכמובן מלח.
- מורידים את הקצף
- מנמיכים את הלהבה אך נותנים למים לרתוח (אחרת ישפריץ על כול הכיריים ברתיחה חזקה מידיי)
- סוגרים את הסיר לשעה לפחות ממליץ לאפשר למים להתאדות כמה שיותר מכוון שחומרי הטעם ישפכו יחד עם המים המיותרים(להשאיר את הכמות המוערכת שתדרש לתהליך הטחינה)
- לאחר הבישול שיטה לקירור מהיר: לאחר שגרגיר החומוס מוכנים(אצלי הם מוכנים כאשר הם לא רכים מידיי אלה כאשר אני לוחץ הם לא נמעכים מיד. גרגר חומוס בנוי מתאים. כאשר הוא רך לחלוטין זאת אומרת שכל התאים נפגעו וחלק גדול ממרכיבי הטעם ברחו למים).שופך את תכולת הסיר לכלי חד פעמי גדול ושם על משטח הגרניט במטבח. שימו לב הבצל כבר לא בעסק.
- מעביר לבלנדר עם השום
- מוסיף טחינה
- מוסיף לימון
- והחומוס מוכן!
[URL]http://www.tapuz.co.il/forums/viewmsg/75/83278334/[/URL]...
את היחס בין החומוס והטחינה כל אחד יבחר לפי טעמו המועדף .מי שאוהב שטעם החומוס יורגש יוסיף פחות טחינה ומי שאוהב את טעם הטחינה יוסיף יותר ממליץ תמיד להוסיף פחות טחינה ולהוסף אט אט לפי הטעם.
מי שאוהב את החומוס גס יותר יטחן במעבד מזון . מי שאוהב אותו משחתי יטחן בבלנדר.