החוסן הלאומי של מדינת ישראל עמוק

ניר נגר

New member
החוסן הלאומי של מדינת ישראל עמוק

באדמה... 37% מאזרחי המדינה טוענים שבעוד 30 שנה לא תהיה פה מדינה ריבונית...אם הייתי מצביע הייתי חושב כמותם!!! אני חרד!!! אחוז המשרתים במילואים הולך ופוחת אנשים מצביעים ברגליים... מילואימניק היום נקרע" ממשפחתו, מילדיו, מעליו מרחפת סטיגמת הפרייאר, הוא פוחד מפיטורין, מפסיד כסף מעצם יציאתו לשירות, מפסיד לימודים, נפגע בכל מערכות חייו...ולכן הם מצביעים ברגליים. היום פחות מ 5% משרתים במילואים מעל 10 ימים והנתון הזה הולך ופוחת...הולך וקטן...

TJSBZ

New member
בדיווח שאני קראתי 67% הצביעו כך

ואני נאלצת להסכים עם הטוענים שלא נחזיק מעמד עוד זמן רב. המדינה מתייחסת בזלזול לחיי אדם, מפלה בין דם לדם, מתקדמת בצעדים מדודים אך ברורים לעבר טוטליטריות כלכלית, שבה העובדים יהיו עבדים... מי שתורם נגזל ונשדד ואני לא מתכוונת רק לתדמית הפראייר, אלא לכך שאתה נדרש לבוא למילואים עם ציוד משלך. תמיד המילואימניק נפגע בכל מערכות חייו, אבל פעם הוא ידע שזה לצורך ולא לשוא. היום אי אפשר לדעת אם לא נקרעת מחייך כדי לקדם מטרה פוליטית של שר הביטחון. בתנאים כאלה של הפרת חוזה, אין פלא שגם הצד השני לא רוצה לקיימו.

תהיה מדינה ריבונית אבל לא ישראל ../images/Emo10.gif

סביר להניח שתהיה מדינה ריבונית. אך אני חוששת מאוד שזו תהיה מדינת פלסטין ולא מדינת ישראל. סביר להניח שהאחים עופר, דודו אפל ושאר החברים העשירים של ביבי, ברק ושרון עוד יהיו כאן ויהיו עוד יותר עשירים. משבר המילואים הוא רק סימפטום נוסף של כשל מערכות כללי פה. מדינה וחברה שמתפרקות מערכיה ונכסיה המוסריים ומתאכזרת לחלש ולשונה אפילו בתוכה - הילדים, החולים, הנכים, הפנסיונרים - לא פלא שהיא מדרדרת כך.

למעלה