החופש הגדול החל..מקווה שיעבור בשלום...

יוליקה

Member
מנהל
החופש הגדול!! איך אני זוכרת את ילדותי

זוכרים את החוברות עבודה לחופש...
היו כ-4 סוגים: עברית, חשבון, תנ"ך ואנגלית....
אהבתי אותן!!

והנה מה שקיבלה נכדתי מהמורה שלה בסיום כיתה ג'

הדסהש1

New member
יוליקה תבורכי בנכדה האהובה על המורה וחבריה..

החוברות זכורות לי מאוד...היום אין זכר להם

מינהר

New member
יוליקה, מילים יפות על נכדתך. מעניין אם המורה

משקיע כך בכל תלמיד. הקטנה דומה לסבתא שלה?

יוליקה

Member
מנהל
סטיגמה - רכישת רכב מגימלאי....

1. האם שווה לרכוש מכונית מאזרח/ית ותיק/ה?
בעבר, מציאת רכב יד שנייה מאיש/ה מבוגר/ת נחשבה למציאה אמיתית., מכונית שמורה עם קילומטרז' נמוך ומצב מכני טוב. כמה פעמים שמעתם את המשפט "רק נהג אחד השתמש במכונית" או "היא בקושי בתזוזה, אלא תמיד בחניה"? נכון, מכונית עם קילומטרז' נמוך בדרך כלל עדיפה על כזו עם קילומטרז' גבוה, אבל לא תמיד. ברוב המקרים, השימוש באותם רכבים יהיה בנסיעות עירוניות. משמע – שימוש מופרז בתיבת ההילוכים ובמצמד, לחיצות מוגזמות על דוושות הגז והברקס ואי-הפעלתו של המנוע לעתים גם במשך שבועות ארוכים. פעולות אלו אינן מטיבות עם הרכב, ולא יבטיחו אריכות ימים, אלא להיפך.
לעומת זאת, רכב בעל קילומטרז' גבוה, ששימש בעיקר לנסיעות מחוץ לעיר, עדיף על רכב "שבקושי היה בתזוזה, אלא תמיד בחניה". הסיבה: שימוש תכוף בהילוך גבוה בשילוב עם שמן המנוע שנמצא בטמפרטורה הנכונה טובים יותר לרכב. ולכן, לא תמיד הרכב בעל הקילומטרז' הנמוך עדיף.

עמיקם10

New member
ברכישת רכב יד שניה לא תמיד מרויחים

כי נכון שרכב חדש מפסיד בשנתיים הראשונות שליש מערכו אבל הוא ממשיך לרדת בערכו, ואחרי שנתיים שלש נצרך לטיפולים ויש הוצאות.עשרים שנה מ-1994 קניתי שלשה רכבים [חדשים] בשני לא הפסדתי את הכסף כי מכרתי אותו לאחר 15 שנה. כעת יש לי מכונית קטנה בת שנתיים וחצי וזה כנראה הרכב האחרון שלי.

מינהר

New member
עמיקם, למה הרכב האחרון? היום מאריכים עד 120.

אגב, גם אני מעדיפה לקנות מכוניות חדשות ולנסע בהן עד שהם מתיישנות ומעצבנות מידי.

יוליקה

Member
מנהל
ואת מה שכתבתי קראת?

נכון, לא כתבתי...יש בהחלט המשך לסיפורים...אולי אמשיך.

למעלה