החופש הגדול כבר כאן

החופש הגדול כבר כאן

נראה לי שיש הבדל מאד גדול בין חופש גדול עם ילדים ובלי ילדים. אני באופן אישי מרגישה את החופש הגדול בעיקר בכבישים הפנויים, שזה תענוג. בשנה הבאה זה כבר יהיה קצת אחרת :).

איך מתחיל החופש הגדול אצלכם? מה התכניות להמשך?
זה חופש משמח או מבאס? ארוך מדי או קצר מדי? איך מעסיקים ילדים בכל מיני גילאים כל כך הרבה זמן? (נגיד, לפני הגיל שהם מעסיקים את עצמם)
ומה עושים עם החום?

irisgov

New member
אני מאוד מאוד מאוד אוהבת את החופש הגדול.

לראיה השעה בה המחשב שלי דלוק, עם כוס קפה ביד.
לקום בבוקר לצאת מהמיטה, להכנס למקלחת, לבחור מה אני רוצה ללבוש, ומה מתחשק לי היום לענוד, ולצאת בשקט מהבית, להכנס לרכב, להדליק רדיו, ולנסוע בכבישים חצי רייקים..
ובלי - להעיר אף אחד,
לוודא שקמו,
להכין סנדוויצים,
להעיר שוב,
להכנס להתקלח,
להעיר שוב,
לנסות להתלבש,
לצאת שוב מהחדר ולחפש את המחק / מחברת / נעל / בקבוק בים
לחזור להתלבש,
רגע! לא אכפת לי מה קרה עכשיו! אפשר שניה שירותים??
לסרק את זו, לסרק את השניה.
לזרז את ההוא שעל הספה,
לתת לכלבה לאכול ולשתות,
ו...

אז כן - אני אוהבת את החופש.

irisgov

New member
אז זהו, שלא.

במסגרת כללי הבית, כולם בחדרים שלהם אחרי 21:00 בערב.
נכון ליום חול, נכון לחופשה.
לא שזה כזה כלל מקברי. בסה"כ מדובר בנוער. הם במילא מבלים את רוב זמנם מול המחשב, ובפרטיות החדר שלהם.
הסלון לא ממש מעניין אותם.
אין שם דברים מצפצפים ומרצדים.

כאן הם

New member
את מורה, נכון?

את מורה, נכון? אין כמו עבודה בהוראה ולהיות הורים: את בחופש כשהילדים בחופש.

רענן

irisgov

New member
לא. ממש לא מורה.

ותקופת הקיץ זו התקופה העמוסה ביותר אצלי בעבודה, כך שגם אין מצב לחופשה.

לי יש חופש גדול מיוחד השנה

כבר שנים שלא היה לי חופש גדול.
בעצם, מאז התיכון. (אולי קצת בתקופת הטכניון, אבל אז עבדתי בחופש)
עכשיו אני בחופשה כפויה. שמירת הריון.
והבנות של זוגתי כבר גדולות ולא בא להן קייטנה.
אז הן איתי בבית (כשהן לא הולכות לחברות או עיסוקים אחרים)
וזה מאוד נחמד.
מבחינת עיסוקים - מדי פעם אנחנו עושות כל מיני פעילויות יצירה (במסגרת מה שמותר לי). לפעמים הבית מלא בצחוק של ילדים, וזה כיף לשמוע.
אז השנה יש לי חופש גדול. מאוד. אחרי המון זמן שלא היה לי.

מזל טוב!

נשמעת נחמדה המשפחתיות הזו, אפילו שקצת נכפתה עליך. בטח נשמע לי הרבה יותר כיף שאם כבר את תקועה בבית בלי יותר מדי אופציות - שיהיו שם אתך עוד נפשות.

מקווה שאת מצליחה לשמור על רוגע, שמירת הריון נשמעת לי כמו דבר די מלחיץ. ושימשיך רגוע!

תודה!

המשפחתיות מאוד נחמדה.
ובהחלט עדיף שאם כבר תקועים בבית, אז לא לבד.
אני מאוד משתדלת לשמור על רוגע, והבנות מקסימות ועוזרות לי המון.
אז פרט לחום הנוראי, החוויה בהחלט חיובית...

כאן הם

New member
לא בעיה מיוחדת בשבילנו

הילד הולך לקייטנה ממושכת כמעט כל הקיץ, מאז שהוא היה בגנון. שאר החופש הגדול (היינו, לפני או אחרי שהקייטנות מסתיימות), אנחנו בחופשה עם הילד. ובד"כ, אנחנו עושים חופשה אמיתית, לנוח, לנפוש, להנות, להרגע וכיוצא בזה. אנחנו רק הולכים למקומות נופש של בטן/גב ... וילדים מוצאים יופי של תעסוקה במקומות אלו (הורים אחרים סוחבים את הילדים שלהם ל"טיול" לראות מקומות... וקשה לי להאמין שילדים צעירים, והוריהם, נהנים מזה).

אבל עכשיו בדקתי באתר הרשמי של המדינה שלי וגיליתי שהחל מגיל 12, ילדים יכולים לעבוד בעבודות מסויימות (לחלק עיתונים, לטפל בילדים אחרים, לעבוד בחווה ושחקנים בהצגות). אז החל מגיל זה, אם רק יתאפשר, אין קייטנה, והילד שלנו יעבוד... ואל תגלו לו: אני אמצא ואני אשלם למישהו שיעסיק אותו בתחומים האלו. יותר זול וכדאיי מאשר קייטנה. אני עבדתי מגיל 13, אז הוא גם יכול. אני הייתי גאה ושמח לעבוד. גם הוא. למעשה לא הפסקתי לעבוד מגיל 13.

נ.ב. אני כל כך גאה באחיינית שלי: למרות שהיא מבית מאוד עשיר (אחותי הרבה יותר עשירה ממני) היא שילמה את שכר הלימוד שלה בשנה הראשונה באוניברסיטה בעצמה מכל הכסף שהיא חסכה בעבודות ומענק סיום בצבא. והקיץ הזה, כל הקיץ, היא תעבוד במחקר עבור פרופסור באוניברסיטה ובגלל זה היא לא תצטרך לשלם שכר דירה לשנה השניה באוניברסיטה העברית. אני מאוד מאוד גאה בה בנושא. כך זה צריך להיות. חינוך טוב.

רענן

שמנתולה

New member
העונש הגדול

מבאס רצח, 4 ילדים בקייטנות זה הון שקשה מאד לעמוד בו.
לא מבינה איך מגזר אחד במשק יוצא לחופש וכל השאר אמורים לעבוד כרגיל ולהסתדר חודשיים. פשוט הזוי.

שמנתולה

New member
המגזר.

הילדים הרי נשארים במסגרות, איזה הורה (שאינו מורה) יכול לקחת חודשיים חופש?!

אצלנו החופש עוד לא כל כך גדול

משהו כמו שלושה שבועות בלי גנים.
בתכנון: ים, בריכה, אולי כנרת, וגולת הכותרת: תערוכת הדינוזארים!

הגדולים כנראה ייהנו מאוד, הקטנה תסבול בשקט.
אני בדרך כלל מחבבת את החופש הגדול למרות החום הבלתי נסבל, מנצלת את הזמן לבלות הרבה עם הילדים.
השנה הולך להיות קשה הרבה יותר משנים קודמות: מבאס לגרור תינוקת קטנה לכל הבילויים שממש לא מתאימים לה, ובכלל, כשמספר הילדים עולה על מספר ההורים הכל נעשה יותר מסובך.

הכי כיף

בלי לחשוב מה מחר בסנדוויץ
בלי לחץ בבקר
החיים מתנהלים בקצב נינוח
נהנת מכל רגע והזמן פנוי למה שבאמת אוהבים לעשות
העיקר חופש וטוב שהוא ארוך וחבל שלא יותר

למעלה