החופש המוחלט.

fire storm

New member
החופש המוחלט.

התאבדות. זה הדבר היחידי שיכול להיחשב כחופש מוחלט, אתה יכול לעשות אותו בהצלחה רק פעם אחת ואתה לא יכול לעשות אותו בלי לבחור בכך, אם אתה מת סתם(טוב, לא סתם, אבל מוות רגיל) זה בדרך כלל בגלל משהו רע שאתה לא רוצה. זה לא שאני חושה כך, אני אוהב את חיי ולא כל כך אכפת לי מחופש, אבל המשפט הזה, יש בו משהו מעניין. מה דעתכם?

התאבדות וחופש מוחלט

התאבדות היא באמת הביטוי המוחלט של חירות והיא גם הביטוי המוחלט של ייאוש. התאבדות היא הביטוי המוחלט של אומץ לב והיא גם הביטוי המוחלט של חוסר אונים. כתבת משפט מעניין. אני לא מת על הניסוח שלו אם אתה מבין למה אני מתכוון.

hilabarak

New member
אני הולך עם ישראל זה בדיוק

החוק הראשון של ניוטון. על כל כוח שתפעיל יופעל כוח נגדי. אדם שרוצה את החופש המוחלט ימצא עצמו בייאוש המוחלט שיביא אותו לשחרור המוחלט. אדם שמחפש חירות סבירה יחיה כאן בלי ייאוש וגם בלי חירות מוחלטת.

איילת פ

New member
התאבדות ? ?

התאבדות היא לא רק החופש המוחלט היא גם ההתקרבות הגדולה ביותר לאלוהים - היות ואלוהים מת ! (אמר ניטשה) אלוהים איננו - כשאני אינני - אני מתדמה לאלוהים .זוהי אחת ממסקנותיו של קירילוב של דוסטוייבסקי. ואולם,לאחר המוות איזה חופש יש שם ? זה לא רק החופש המוחלט זה החופש הסופי .הקץ לכל חופש בחירה, לכל חופש מחשבה,קיצו של החופש לאהוב ולהיות נאהב, קץ לבוז, למרד ולעצמאות . ממליצה לך לקרוא את המיתוס של סיזיפוס של אלבר קאמי

למרות הנושא - שכה אחיה: הנה איילת!

שלום איילת יקרה וברוכה הבאה. איילת היא תלמידה ושותפה לדרך. היא יועצת בתחום הפילוסופיה היישומית וכמו שאפשר לראות "יש לה את זה". להתראות כאן וגם שם.

למעלה