החוצפה ה"ישראלית"

החוצפה ה"ישראלית"

כותבת בעקבות סיטואציה שהייתה לי היום.
אני מנויה באיזה אתר שתמורת תשלום אפשר ללכת לפעילויות וכל פעילות עולה אסימונים. התשלום הוא תשלום עבור האסימונים.

עד כה אני כבר יותר מחודשיים משתמשת באתר ובמיוחד עכשיו שהקטנה גדלה ויותר פעילה ונהנית מהפעילויות האלה- הולכת כמעט כל יום לפעילות כזו או אחרת.

היום הלכתי לפעילות שהמליצו לי עליה בחום והפעילות עלתה די הרבה אסימונים שירדו ממלאי האסימונים שקניתי. אני מגיעה לפעילות ולתדהמתי גיליתי שלמרות שרשמו בתיאור של הפעילות שזו הפעילות הרגילה וזה פשוט במיוחד לילדים שמשתתפים באתר הזה- זה פשוט היה פרסומת אחת גדולה לפעילות.

המדריכה כל הזמן אמרה מה אמור להיות (היא הייתה לבד ובד"כ יש להקה של 3 נגנים), בד"כ יש X שירים והפעם אמרה שעושה רק 3. הביאה כלי נגינה אבל הוציאה רק חלק "שלא יהיה בלאגן", אמרה שבד"כ יש בועות סבון והלהיבה את כל הילדים שיותר מבינים ואז אמרה שאסור שם בחדר (אז למה את מזכירה את זה בכלל?!) ואז בסוף הוציאה מצנח ואמרה שבד"כ יש מצנח אחר עם ציורים של דגים כי השיר על דגים אבל הפעם זה מצנח רגיל ופשוט.

זו הייתה הרגשה של עבודה בעיניים וזלזול בנו וממש כעסתי על זה כי הכמות של האסימונים הייתה גדולה ויכולתי ללכת לפעילות אחרת שעושים בה משהו ולא אומרים מה היה אמור להיות אבל אין.

לא התאפקתי והערתי על כך למעבירת הפעילות. הבהרתי לה שאני לא כועסת עליה ואין לי טענה כלפיה, וגם הבטחתי שאכתוב זאת בביקורת על המקום אבל ביקשתי שתעביר את המסר למנהלים שלה שזה לא היה במקום.

הייתה שם עוד חברה ישראלית שהסכימה איתי לגמרי ואמרה שצדקתי אבל כל שאר האמריקאיות נראה לי נכנסו להלם שהעזתי ואמרתי ככה בפנים למדריכה והתחילו לצקצק.

בכל מקרה, גם כתבתי ביקורת על העניין באתר הזה של הפעילויות ומקווה שלפחות יהיה להם את השכל לחזור אליי ולהתייחס לזה.

מוכר לכם? האם אתם מעיזים יותר להעיר ולהגיב בסיטואציות כאלה לעומת האמריקאים?

דווקא במקרה הפרטי שלי

זה די משעשע, כי אני זו השותקת, והחברות האמריקאיות שלי, יש להן וואחד פה, ואין מצב שדבר כזה היה עובר בשתיקה מצידן, מנסיון.
אז יש ויש, לשני הצדדים.

זה בטוח, זה גם תלוי אופי

אם כי ברגיל, אני מאלה ששותקים ולא עושים סיפור אבל זה ממש הרגיז אותי.

מבאס מאוד!!!

אני לא חושבת שזה קשור לישראלי או לא, זאת יותר אישיות כזאת או אחרת.
אני לא מאלה שאומרים, אלה אם כן אני חלק מהקבוצה הזאת ומרגישה שם נוח, ומשהוא לא נראה לי נכון, אני יגיד, אבל לא כשאני חדשה. אותי הם כבר לא יראו שם.

אני גם בד"כ מאלה שמתעצבנים בשקט

ולרוב זה היה נגמר בסתם לקטר לחברה שהייתה איתי שם אבל ממש ממש התרגזתי כנראה שפשוט לא יכולתי לשתוק.
קצת לא הרגשתי נעים כלפי המדריכה אבל הבהרתי לה כמה פעמים שזה לא מכוון נגדה ושאין לי טענות כלפיה כי ברור שזו ההנחייה שהיא קיבלה.

הפעילות הייתה שונה ממה שהבטיחו?

קצרה יותר ממה שתואר? לא הכילה דברים שתוארו?
מהניסיון שלי, בארה"ב כשמתארים משהו במודעה מקבלים בדיוק מה שמתארים. כלומר, נניח אם יש יריד ואומרים משהו כמו ש"תהיינה שלל פעילויות כמו קיפול בלונים, צביעת פנים וצמות" אז יהיה שם בדיוק זה ואך ורק זה.
אם הפעילות קצרה יותר מהרגילה, אבל תואמת את מה שנכתב - אי אפשר להתלונן, כי הכוונה שלהם הייתה שאתם מקבלים את סוג הפעילות הרגיל, אבל יותר בתמצית.
לגבי המצנח ה"פשוט" לעומת "מצנח עם ציורים של דגים" זה נשמע לי טיפשי, כי גם מצנח פשוט הוא צבעוני ומרגש את הילדים, ולא אכפת להם שאין דגים. מה גם שהבת שלך ממילא לא מבינה את מה שההיא אמרה (גם לא לגבי בועות הסבון), אז מה אכפת לך? שההורים שהילדים שלהם מבינים יתלוננו, אם נראה להם שזה גרם לילד שלהם עוגמת נפש. אם לאף הורה לא נראה שנעשה לילד שלו עוול, אז על מה יש להתלונן?
בקיצור, יש סיבה להתלונן רק אם נעשה משהו אחר ממה שנאמר מראש (ועליו שילמת) - הרי לא ידעת מה היא תגיד באירוע עצמו, ולא משנה מה היא אמרה שאמור להיות אבל אין.
הייתי פעם בדיוק באירוע כזה עם הבכורה, שבו יש סדרה של פעילויות, והמדריכה אמרה מה שונה הפעם לעומת בדרך כלל או פעמים אחרות (נגיד בדרך כלל/בפעמים אחרות היא עושה גם כך וכך ומביאה כך וכך), כשהכוונה שלה היא שנדע שאם נגיע להבא יכולים להיות גם הדברים האלה והאלה. זה ממש לא עצבן אותי אפילו קצת ולא הרגשתי שנדפקתי - כל פעם עושים משהו קצת אחר, אז מה?

היה כתוב במפורש שזה החוג הרגיל שכולם אוהבים

ומה שקיבלנו זה היה דוגמית עלובה וזה עלה 5 אסימונים שזה המון (חצי מכמות האסימונים במנוי רגיל שם, אנחנו במקרה במנוי היותר רחב אז פחות הפריע לי להוציא אבל חברה שלי במנוי הרגיל וזה בזבז לה את כל הקצאת האסימונים/קרדיטים לחודש הזה).
&nbsp
קיבלתי מייל משירות הלקוחות שהם ישנו את הכיתוב ובאמת שינו ורשום שם עכשיו במפורש שזו רק דגימה קטנה מהשיעורים שלהם. זה הכעיס אותי כי כל שאר המקומות עושים שיעור ניסיון ובחינם וכשאת משלמת כל כך הרבה בין אם זה כסף או קרדיטים לאתר- זה מעצבן.
&nbsp
ברור שהקטע של המצנח לא קריטי בכלל, זה פשוט הצחיק אותי... למה לומר שבד"כ זה שונה, פשוט להעביר את הפעילות.
&nbsp
ערך הקרדיטים האלה זה כ-5 דולר לקרדיט- את היית משלמת 25 דולר על 2 וחצי שירים ופירוט מדויק של מה יש בד"כ אבל הפעם אין? הרי שיעור ניסיון בד"כ מקבלים חינם. רוצים להביא לקוחות תעשו שיעור ניסיון ובטח ובטח שאל תגבו כל כך הרבה.

אם הם שינו את הכיתוב,

אז באמת הייתי דורשת משירות הלקוחות (או שיעבירו אותך למי שאחראי להחזרות אם זה לא הם) את האסימונים (או לפחות חלקם) בחזרה - כי אפילו הם מודים שהפרסום היה כוזב ולא תאם את מה שקיבלתם. לא משנה מה היא אמרה או לא אמרה בשיעור - ברגע שקיבלת משהו שונה ממה שהובטח, צריכים להחזיר לך. אין סיבה לגעור במפעילה - אבל בהחלט לפנות לאחראים כשקורה משהו כזה. בהצלחה!

למעלה