החוצפה של יד 2

nativ8

New member
החוצפה של יד 2

היום פירסמתי מודעה ביד 2 כמו שתמיד אני עושה כשאני רוצה להפטר ממוצר ישן שלי, במקרה מיקסר מקי חמוד - משומש. כעבור כחצי שעה התקשרה נציגה בשם לימור שניסתה למכור לי חבילה של עסקים, הסברתי לה כי אני אדם פרטי ואין לי מה לעשות עם מודעה לשנה, המוצר שלי ימכר עוד השבוע, היא מצידה טענה כי היא מסירה את המודעה שלי כי לא שילמתי על מודעה לעסקים, לאחר ויכוחים איתה היא טענה כי לא יאושרו לי גם המודעות הבאות כי אופיינתי כעסק.
ברישום למודעה שלי התבקשתי לבחור את אופי המודעה, בחרתי חינם, ל45 ימים. מה לי ולעסקים? מה? היא מצידה טענה כי בגלל שכתבתי כי יש לי כבלים לפי הזמנה (סאונד) בגלל זה אני עסק, מי היא בכלל שתאפיין אותי, יש לי ציוד אולפני ביתי שנמכר עקב פירוק האולפן.
כתבתי את המודעה מחדש לפי ה"כללים" שלה ושוב לא אושרה לי המודעה. הכל זה כסף, לא אוהב יד2 ולא סומך עליכם יותר - אני כרטיס ביקור רע. מהיום.
יש לציין כי זו תופעה ידועה, בעסקי מחפשי העבודה, אולג'ובס ניסו לעשות לי את זה וכשפניתי למנהל, הוא פתח לי את האפשרויות מחדש, ביד 2 היא הכריזה כי לא תפתח קריאה למנהל כלל, רק היא מחליטה.
חוצפה!!!. לכם זה גם קרה?

ניסת להבין לה הם תייגו אותך ? לאחרונה מכרתי דרכם תנור לנפט. ניסו למכור לי הבלטה וקידום, לא הסכמתי, התנור נמכר גם כך בהצלחה.

nativ8

New member
יד 2 מסטודנט

ברור שימכר, אבל פה היא לא נתנה לי צ'אנס, ואני מסביר לה שהמוצר משומש, בגלל זה הוא נמכר כ-יד2 - פשוט היתה אטומה ומקובעת על תכנית הבונוסים שלהם.
מבחינתי אני מליץ רע על האתר אפילו שמכרתי דרכו דברים בעבר.
פשוט ככה לא מתנהגים.

ההגדרה שלך ל״חוצפה״ קצת מוזרה

״מי היא שתאפיין אותי?״
היא נציגת האתר בו אתה מנסה למכור מוצרים ועוד ללא תשלום.
בכל הכבוד לך ספציפית, יש בעלי עסקים שמנסים להרוויח פירסום בחינם באתר יד2. מפרסמים מודעות למכירה ומקדמים אותן ללא הפסקה כך שאדם פרטי כבר מתחיל להבין שאין לו סיכוי מול אנשי שיווק שמתפרנסים מקידום מודעות כאלו. לאחרונה עשו שינוי במערכת שם כדי שלא יהיה ניתן לקדם הודעות כל כמה דקות ולחסום משתמשים סטנדרטיים מלקבל חשיפה, אז אנשי שיווק התחילו לפרסם את המוצרים שלהם בכמויות גדולות של הודעות לכאורה שונות.
יש המון מקום לנצל ולתמרן את יד2 בגלל הגמישות שלו. הם מנסים להאבק בתופעה. אולי לפעמים יש גם פגיעה ב״בלתי מעורבים״, הם יספגו את זה.

ולגבי הדרישה הכל כך ישראלית שלך ״לדבר עם מנהל!״, במקומה גם אני הייתי עונה באותה תשובה. היא הוסמכה לאפיין אותך כלקוח. מה הקשר למנהל שלה? אתה יותר טוב מכל לקוח אחר שמנהל אתר יד2 צריך לטפל בך אישית?

nativ8

New member
מאפייני מערכת

שתבין, היא נופפה בכך שהאתר למנויים בלבד ולכן אני צריך לשלם כסף, אבל האתר נותן בית ל45 יום למודעות פרטיות חינם!, יותר מזה היא הודתה וזה מוקלט אצלי כי היא יודעת שאני אדם פרטי ולא עסק אבל זו המדיניות של החברה וכך זה יהיה, אז אני מבין שיש עסקנים שרוצים להרוויח בחינם הודעה, אבל כבר אמרת והבנת שאני לקוח פרטי!.
זה מה שעצבן אותי, ברור שאני מנסה למכור דברים ועוד ללא תשלום - האתר מתהדר בכך שככה הוא עובד, אז זה מה שפרסמו - זה מה שיהיה - אי אפשר לבוא אלי אחרי שפרסמתי ולבקש כסף, את זה עושים מלפני, לא הייתי מפרסם באתר שמבקש כסף, יותר מזה, יש לי פריט אחד, לשם מה לי לעשות מנוי לשנה? מילא הייתם נותנים מחיר למודעה אחד, ניחא, אבל לשנה? אני אדם פרטי - לא עסק.
הם כנראה ניסו אותי לפני בשיחת טלפון - שם בפירוש אמרתי כי אני מפרק אולפן ביתי וזה הציוד שנשאר לי.
וכן, אם נציג לא מדבר איתי יפה או לעניין, זו זכותי המלאה להחליפו ולדבר עם מישהו אחר, בפרט לבעיה עניינית שבה עובד האתר, לשם כך יש מנהל, והיא יכלה לשקר ולהגיד שהיא פותחת קריאה, לפחות היא לא שקרה ואמרה לי בפירוש שהיא לא תפנה אותי אליו.
לקוח הוא לקוח, לא משנה אם הוא משלם או לא משלם, הוא כרטיס ביקור, וכל עסק צריך לשמור לעצמו את לקוחותיו, בין אם נוח לו איתם כרגע ובין אם לא. ולצורך העניין כשאני לקוח של חברה ואני מתקשר אליה או שהיא פונה אלי, הנציגה היא פני החברה ואני לצורך העניין - הלקוח היחידי והכי טוב שיש לה - כרגע, ככה עובדים בכל מקום בעולם, זו אמנת שירות, בארץ צריכים עוד הרבה ללמוד.
אז במקרה - אני ה"בלתי מעורבים" שנפגעו, תגידו סליחה, תפתחו לי את המודעה ונשאר ידידם, אבל גם שפרסמתי בשנית כשלוש שעות אחרי, חסמו לי את ההודעה, אפילו שנכתבה לפי הקריטריונים שלהם.
יומטוב וכלטוב :)

trilliane

Well-known member
מנהל
בתמונה שפרסמת כתוב "מדור למנויים בלבד&qu

וזו לא הערה שנתקלתי בה במודעות אחרות שפרסמתי; אז אולי הם שינו משהו במדור, אבל אם פרסמת במדור שמבחינתם מוגדר למנויים בלבד (ושוב, שים לב שזה כתוב מפורשות בתמונה שאתה בעצמך פרסמת כאן) זכותם לדרוש ממך להיות מנוי (מה שזה לא אומר). הם מציעים את השירות שלהם, אתה רוצה תקנה, לא לא. עם כל הכבוד, הם לא חייבים לך כלום.

dani666

New member
טריל - אז הייתי מצפה שמי שאינו מנוי כלל לא...

.. יוכל לפרסם. ההערה שלך נכונה לגבי נושא ה"מדור למינויים לבד", השאלה האם זה היה כך לפני או אחרי שפרסם (כלאמר - ייתכן שפרסם במנוי רגיל ויד2 שנתה את הסיווג).

nativ8

New member
חידוד

לא ראיתי אפילו ששינו את הססטוס, אני נרשמתי כפרטי, כי אין לי 20 מכשירים למכירה, יש לי אחד, מה יש לי לעשות עם מנוי לשנה אחרי שאני אמכור את המכשיר?
אולי אני אפרסם את המנוי למכירה גם אצלהם באתר כיד 2? גם יגידו שאני סוחר?

nativ8

New member
אני בידיהם

ידידי, אני נתון בידיהם, זה אתר שלהם, גם ההרשאות לשנות ולהפוך דברים, אני פירסמתי במדור החינמי ל45 ימים, הם החליטו כי אני עסק ושינו את הקישורית למדור למנויים.
זה רק נראה כאילו אני הכנסתי את עצמי לשם, אבל לא כך הדבר.

G Gabi

Member
המענה שלהם דרך "צור קשר" מהיר מאוד

נסה לפנות אליהם בכתב דרך "צור קשר". מניסיון, הם מגיבים מהר מאוד. ייתכן כי אם תפנה אליהם באופן הזה נציג אחר יקרא את הפניה ויהיה לו שיקול דעת אחר על-אף דעתה של הנציגה שדיברה איתך.
אופן ניסוח הדברים יכול לשחק פה משחק רציני.

בניגוד לתלונות העולות על גופים אחרים, אני חושב שהתלונה שלך לא תרחיק אף משתמש פרטי מיד2. האתר הזה הוכיח את עצמו כפלטפורמה נוחה ויעילה.
השילוב של פרסום חינם, ממשק נח, השחקן העיקרי בשוק והצלחה מוכחת לא יצליחו להדיר בקלות את קהל המשתמשים באתר הזה. אני לא מכיר חלופה עם אותה כמות של משתמשים.

nativ8

New member
צור קשר

כתבתי להם הודעה שם, אני עדיין מחכה, העניין פורסם גם בעוד כמה פורומים ובמועצה לצרכנות, מי שיפנה ראשון. יש להם אם תטלפון שלי במודעה, הם רק צריכים לפתוח אותה שוב... :)
אתה צודר לגבי הפלטפורמה, היא לא תזיז למשתמשים, אבל היא אולי תגרום ליד2 לשנות את המהלך הדורסני הזה, חלופות, יש הומלס ועוד כמה, ימוגרו המונופולים.

dani666

New member
גם תגיש נגדם תביעה. למה לא ?

הם נותנים שירות, וזכותם לקבוע את תנאי השירות. אין להם חובה חוקית לפרסם אותך חינם.

הם לא חכמים במיוחד...

אמנם הם רוצים לשפר את המודל העסקי, אבל הם עושים זאת על חשבון תוכן.

בכך שהם מסננים הודעות באמתלות שונות הם מכווצים את כמות ה'סחורה' המוצגת באתר, והופכים עצמם לפחות אטרקטיביים. הדברים הללו לא משפיעים מיידית אבל לטווח הארוך הם קריטיים.

מצד שני, זה אתר שלהם, מותר להם לעשות מה שבא להם

nativ8

New member
מודל אי-סקי

נכון, האתר שלהם, אבל יש ויהיו עתודות נוספות. ברגע שהציבור יבין שככה הם עובדים, יקום משקיע ויעתיק את הפורמט (קל מאוד) ו-הופ. הם ישארו עם המודל העסקי כמודל דל מאוד.

אוש אוש

New member
גם לי יש באסה כנ"לֹ עם יד 2

הם החליטו שאני מנהלת עסק למכירת בגדים ולא אישרו לי מודעה על מכירת פריט לבוש.
למרות שהסברתי לנציגים שלהם שאני ממש לא... כלום לא עזר.
לנצח נצחים אני לא יכולה למכור פרטי ביגוד דרך יד 2

ממליצה לפרסם בהומלס וב - win win

nativ8

New member
בעסה 2

גם אני עברתי לשם, חוץ מזה שתמיד אפשר לעקוף ולפתוח משתמש חדש, אלא אם הם עוקבים אחרי נתונים עוקבים.
הומלס מצויין, winwin אדיר
ממליץ בחום.

i d a n z

New member
מעניינת ההשוואה דווקא עם אולג'ובס

אאל"ט, שני האתרים קשורים איכשהו לאותו גורם - ידיעות אחרונות, וכנראה שמכאן הגישה הדומה.

מבין אתרי הלוחות, אלו שני האתרים היותר "אגרסיביים" ביחס לאוכלוסיות ה"לחם והחמאה" שנתקלתי בהם.

יד2 - גם המקרה שתיארת, וגם העובדה שהם לא מפרסמים טלפון, אלא רק מספר שעובר דרך המרכזיה שלהם.. במקרה החודש אני בדיוק מחפש דירה... מחכה בקוצר רוח לחשבון הטלפון כדי לראות אם הוא גו(נ)בים לי כמה גרושים על זה.

אולג'ובס - שלחתי דרכם קורות חיים במשך כמעט חצי שנה, ולא קיבלתי ולא קריאה אחת. מתישהו, ממש במקרה, פתחתי את קורות החיים וחשכו עיני. הנבלות הוסיפו את הלוגו שלהם לקובץ הוורד שלי (לגיטימי לחלוטין), אבל במקביל גם חירבשו את כל הטקסט, לרמה שהוא הפך לבלתי קריא.
חוץ מזה, בתוך אתר דרושים, ישנן קהילות שידן אינה משגת לשלם אפילו את דמי המנוי. עם כל הכבוד, זה דבר אחד לדרוש כסף ממעסיק, אבל זה דבר אחר, ובזוי לחלוטין, לדרוש כסף מאנשים מובטלים שמחפשים עבודה (כשהכי חזירי זה לדרוש כסף משני הצדדים).

ישנם מספיק אתרים חינמיים והרבה יותר נגישים מאשר השניים הללו. שיבושם להם, כי אני לא נכנס לשניהם יותר.

nativ8

New member
אול 2

אתה שופך פה אור חדש ומפחיד של תעשיית האינטרנט והכסף על גבם של החלשים.
אולג'ובס התקשרו אלי יום אחד אחרי ששלחתי כ 10 קו"ח חינמיים דרכם, ענה לי נציג שאמר לי שזה עובר דרכם והם לא משחררים עד שרוכשים מנוי לשנה, אבל סביר להניח שאם ישלחו - אני אמצא עבודה לפחות בשבוע הראשון. אז תשלחו, תגבו מהמעסיקים.
בכל מקרה, זה היה לפני כמה חודשים, בשיחה עם מנהלת באולג'ובס טענה כי אין אצלהם דברים כאלה, בנתיים שלחתי יותר מ-50 קו"ח דרכם, אין קול ואין עונה.
לגבי הקו"ח באולג'ובס, אני אבדוק ואחזור עם תשובה.
שוב אני אומר, יש אלטרנטיבות יותר נחמדות וחסרות "מונופול ידיעות אחרונות" שאני מכיר ואני אשמח לפרט בהמשך, כמו כן כל מידע שיתקבל מאחת החברות האלו, אם יהיו אמיצות להתקשר, יפורסם פה, או עד שהמועצה לצרכנות תתערב בנושא (תלונה נשלחה אליהם)

למעלה