החוקים

החוקים

טוב אחרי הפרק האחרון אני חושב שהבנתי מה הקטע עם החוקים. אף אחד לא כופה אותם על ג'ייקוב והאיש בשחור, הם כופים אותם על עצמם. בשלב מסויים (אולי כבר בהתחלה) הם די השתגעו והחליטו שהחוקים הם ראה וקדש וחובה ללא צורך במישהו שאוכף אותם. זו לא incapability כמו שמישהו אמר, זה פשוט הרצון לקיים את אותם חוקים, רצון עז עד טירוף. יש מצב שבפרק הקרוב נראה שלאיש בשחור נמאס והוא מתכוון להפר אותם, ובאמת כלום לא יקרה לו.

JohnLocke

New member
אם יש לסמוקי רצון לקיים אותם

למה הוא ניסה במשך 140 שנה (מ1867 ל2007) להרוג את ג'ייקוב בדרכים עקיפות? זה טיפשי אם סמוקי מכבד את החוקים מתוך רצון לקיים אותם, אבל אח"כ מנסה להפר חוק בדרך עקיפה. אני חושב שהאמא, בתור השומרת על האי, המציאה חוק שאסור לסמוקי וג'ייקוב להרוג אחד את השני. לדעתי חלק מהכוחות של השומר הוא להמציא חוקים. כשג'ייקוב קיבל את תפקיד השומר, לדעתי הוא פשוט לא שינה את החוק הזה, והוסיף תת-סעיף שאסור לסמוקי להרוג אף מועמד להחלפה.

reasonforall

Active member
אוקיי

העניין של ה "תת סעיף" נראה לי קצת מוגזם, שג'ייקוב כשומר האי המציא חוק שאומר שלסמוקי אסור להרוג מועמדים. אמנם יש משהו לדעתי בבכל עניין החוקים האלו. כמו שכתבת - כשומרת האי היא המציאה חוק. המציאה חוק! מה שאומר שהחוקים לא באמת קיימים ניתן להפר אותם בקלות (כמו שכתב פותח השרשור)

JohnLocke

New member
אני מתכוון ששומר/ת האי,

במסגרת היכולות שלו (ויש לו הרבה יכולות), ממציא חוקים שאי אפשר להפר פיזית. הרי איך אפשר אחת להסביר את האמא, השומרת של האי, אומרת ש"היא ווידאה שהאחים לא יפגעו אחד בשני"? היא לא אמרה שזה חוק שחייבים למלא, או שהמשטרה תגיע. אני לא חושב שהתכנית תיכנס לפרטים האלו, אבל אני רואה את זה ככה: תחשוב שהשומר של האי הוא כמו משה, ואלוהים (שהוא כמו האי, או האנרגיה האלקטרומגנטית) אומר לו "אתה עכשיו שומר על משהו מאוד חשוב, אתה צריך לתת לי רשימה של חוקים על האי ואני אדאג שהם בחיים לא יופרו". משה אומר לאלוהים "תדאג שאף אחד לעולם לא יוכל להפר את החוקים האלו", ואז אלוהים דואג לכך.

ZeWalid

New member
החוקים הם לא עניין של רצון סובייקטיבי!!

MIB או ג'ייקוב לא יכולים לבחור אם לקיימם או להפר אותם!!! לראיה הפרק בו ריצ'רד וג'ק ישבו בתוך הבלאק רוק (ז"ל) והדינמיט לא התפוצץ, למרות שכל התיל נשרף!!! יש משהו/מהות/יישות אובייקטיבית ששומרת על קיום החוקים!

למעלה