החוק בנוגע לדמי אבטלה

החוק בנוגע לדמי אבטלה

שלום, 1. מהן הזכויות באם פוטרתי ממקום עבודתי (לאחר 7 חודשי עבודה) בכל הקשור לקבלת דמי אבטלה מביטוח לאומי. 2. האם קיימת התנייה שאני צריך להסכים לקבל כל עבודה (אין לי שום הכשרה מקצועית מוכרת, עבדתי כאיש שירות טלפוני) ע``מ להיות נכלל בקטגורית הזכאות? תודה.

דבר ראשון - תצטרך להתייצב

בלשכת התעסוקה ולהירשם כמובטל. לאחר מכן - תהיה חייב להיענות להפניות של הלשכה לכל עבודה שהיא ``עבודה מתאימה`` עבורך. ההגדרה של עבודה מתאימה נכון לעכשיו רשומה בסעיף 165 לחוק הביטוח הלאומי ככה: ``(א) לענין סעיף 163 רואים עבודה מוצעת כעבודה מתאימה לאדם פלוני, אם היא תואמת את מצב בריאותו וכושרו הגופני ונתמלאו בה כל אלה: (1) העבודה היא מסוג העבודה העיקרית שבה עבד תוך שלוש השנים שקדמו בתכוף לתאריך הקובע, או עבודה אחרת התואמת את הכשרתו המקצועית או רמת השכלתו; השר, באישור ועדה העבודה והרווחה, רשאי לקבוע סוגי עבודה לפי קבוצות מיון, שייחשבו כעבודה מסוג העבודה העיקרית או כעבודה התואמת את ההכשרה המקצועית או את רמת ההשכלה כאמור; (2) השכר בעבודה המוצעת שווה לפחות לדמי האבטלה שהיו מגיעים לו אילו היה זכאי להם; (3) העבודה המוצעת אינה מחייבת שינוי במקום מגוריו. (ג) הוראות סעיף קטן (א)(1) ו-(2) לא יחולו, לגבי מי שטרם מלאו לו 35 שנים, מתום 60 ימים מהתאריך הקובע, וכן לגבי מי שבשלוש השנים שקדמו בתכוף לתאריך הקובע היה עיקר עבודתו בעבודה שהיא מטבעה עבודה עונתית; בכל מקרה לא יפחת השכר בעבודה המוצעת משכר מינימום כמשמעותו בחוק שכר מינימום. (ד) לענין סעיפים קטנים (א)(3) ו-(ב), אם הוצעה לאדם עבודה או הכשרה מקצועית במקום המרוחק לפחות 60 קילומטרים ממקום מגוריו הקבוע, תיחשב ההצעה כמחייבת שינוי במקום מגוריו, זולת אם קיימת תחבורה ציבורית תקינה למקום העבודה או ההכשרה המקצועית וחזרה, או המעביד מספק הסעה למקום העבודה וחזרה, ובלבד שזמן הנסיעה לעבודה וחזרה העולה על שעה אחת נחשב כחלק מזמן העבודה. (ה) הוצעה לאדם עבודה או הכשרה מקצועית במקום המרוחק לפחות 60 קילומטרים ממקום מגוריו, לא תיחשב ההצעה כמחייבת שינוי במקום מגוריו, אם אין לאדם בן משפחה הגר עמו, ומובטחים לו מגורים במקום העבודה או ההכשרה המקצועית והוצאות נסיעה ממקום מגוריו הקבוע למקום העבודה או ההכשרה המקצועית וחזרה אחת לשבועיים לפחות. (ו) על אף הוראות סעיפים קטנים (ד) ו-(ה), אם הוצעה עבודה או הכשרה מקצועית לאם לילד שטרם מלאו לו שבע שנים, במקום המרוחק לפחות 40 קילומטרים ממקום מגוריה הקבוע, תיחשב ההצעה כמחייבת שינוי במקום המגורים. (ז) לענין סעיפים קטנים (ד) עד (ו) - (1) מרחקים יחושבו לפי המרחק שבין ישובים כמובא בפרסומי מרחקי דרך של מחלקת המדידות במשרד העבודה והרווחה; (2) ``בן משפחה`` - בן זוג, ילד, הורה, אח, סב או נכד; (3) מקום המגורים הקבוע של אדם ייקבע לפי הרישום בתעודת הזהות שלו.`` אם יש עוד שאלות - שאל.

ראשית תודה...שאלה נוספת

מה עמדתך בגין חיסכון עצמי בקרן פנסיה / ביטוח מנהלים (כרגע בחצי שנה ראשונה - אין לי הפרשות מעביד לפנסיה / פיטורין) - האם כדאי לחסוך לבד לטובת פנסיה? האם עדיף ביטוח מנהלים או קרן פנסיה? תוד שוב.

לא שאני מומחה לענין, אבל ...

בשביל להשיב צריך, לדעתי, הרבה יותר פרטים, כמו גילך, מצבך המשפחתי, ותק פנסיוני קודם באיזשהו מקום, אם היה, מקצוע, סבירות הסיכוי למצוא עבודה בעתיד הקרוב ועוד. באופן כללי דעתי היא שגם אם אתה צעיר חושב לדאוג להסדר פנסיוני. עד כמה שאני יודע - ההסדרים שבקרנות הפנסיה עדיפים על אלה שבחברות הביטוח. הכיסוי הביטוחי טוב יותר (גם בפנסיית זקינה, גם בפנסיית נכות וגם בפנסיית שאירים) וגם הסכומים שאתה משלם הולכים פחות לכיסם של מנהלי הקרנות מאשר בחברת ביטוח שבה חברת הביטוח משלשלת לעצמה שיעורים נכבדים מתוך הפרמיות המשולמות. אבל באמת - אל תסתמך רק עלי.

קייג

New member
פנסיה

נדמה לי שעלי אפשר קצת יותר להסתמך (תשאלי את יוסאריאן). קרן פנסיה עדיפה על ביטוח מנהלים, כיון שהתמורה גבוהה יותר. אם הכוונה להבטיח את שנות הפרישה - רק קרן פנסיה.

קייג

New member
זה מה שאתה עושה?

יוסאר. השעה 19:54. יש משחק גמר גביע אירופה. ז ה מ ה ש א ת ה ע ו ש ה ? ? ?

זה מה שאני עושה.

המשחק לא מעניין אותי בכלל. (למרות שבכל זאת, בסיומו, שאלתי את הילדים שלי מי ניצח). לא תוכל לפגוש אותי באינטרנט בין 20:30 לבין 20:55, כי בשעות אלה אני רואה ``חברים`` בערוץ 3. מומלץ הרבה יותר ממשחקי הכדורסל למיניהם, למרות ש``חברים`` זה בשידור חוזר.

למעלה