החוק הראשון

Zarniwoop

New member
החוק הראשון

אני עכשיו בסוף של הלהב עצמו ואני חייב להגיד שזה כתוב טוב, מצחיק, זורם, עם דמויות מעולות,צבעוני ומעניין.

מי קרא?

Serf SaN

New member
בדיוק הזמנתי את זה :)

הטרילוגיה אמורה להגיע אלי לדואר בימים הקרובים..

מיכאל ג

New member
אגב, מה חשבתם על סוף הטרילוגיה?

הסוף של הסדרה מבעס במיוחד, ובכוונה. אף זוג לא מסיים ביחד, והעתיד של הממלכה נראה שחור וללא שמץ אפשרות לשינוי, ככל הנראה לנצח. היה בזה משהו לכל הפחות מפתיע, ומתאים לתחושה הצינית-סרקסטית של הסדרה, אבל השאיר תחושה חמצמצה בפה (לא קראתי את הספרים הבאים, אם יש שם איזה סוף טוב למישהו תגידו לי - איכשהו לא נראה לי שזה קורה). אהבתם את הסוף הזה או שהוא סתם עצבן אותכם?

rsmb1

New member
היה לי

בעייתי לגלות אכפתיות לגיבורים בסוף הטרילוגיה אחרי שהסופר כבר הרגיל אותי לאדישות כלפי הגיבורים עם כל תיאורי הקרבות המייגעים.
כל כך הרבה תיאורי קרבות עם אפס השפעה ובכולם הגיבורים שורדים כנגד כל הסיכויים שוב ושוב די גרמו לי לקחת את הסיפור בחוסר רצינות.

היו עוד בעיות (וגם כמה דברים טובים), אבל זה אחד הדברים העיקריים שפגעו בהנאה מהסדרה.

Zarniwoop

New member
לאחר שסיימתי.

אהבתי את הסוף. הוא מראה לנו שההסטוריה חוזרת על עצמה. רוב הדמויות החליפו מקומות עם דמויות אחרות מהתחלת הסדרה, והשאר חזרו בדיוק לאותו המקום שהם התחילו ממנו. זה הזכיר לי את הסוף של הסמויה. בעיני זה סגירה יפה מעוד לטרילוגיה הזאת.

וכן... חזרתי לקרוא את ההודעות עם הספוילרים עכשיו שסיימתי את הטרילוגיה.

avivs

New member
אהבתי מאוד.

הצליח להיות מקורי. ההמשכים פחות טובים, אבל בכל זאת שווים קריאה.

ריגשתני

אבל אני אורקית. אני לא צריכה הגנה. אני פשוט אקח את העגבניות, אטחן את הזורקים ואעשה בולונז. רוצה קצת?

כריכרכה

New member
גם אני לא אהבתי, חוץ מה-POV של גלוקטה

שהוא למרבה הצער ה-POV בעל "זמן המסך" הקטן ביותר.

rsmb1

New member
מוזרה גם

הבחירה של הסופר לתת רק לגלוקטה מחשבות בכתב מוטה, כאילו הוא הדמות היחידה שלו שהוא מחשיב כעמוקה מספיק בשביל מחשבות.

זה לא שהוא חושב מחשבות עמוקות

עם הלקשורי הזה של כתב מוטה. סתם הערות ציניות.
אני קצת ארחיב לגבי סלידתי הקלה מהספר - הדמות של גלוקטה סבבה בעיניי, אם כי ההבטחה לדמויות אדירות ובלה בלה בלה לא ממש התממשה. וזה לא שהסופר לא יכול לכתוב בכלל. הוא פשוט בחר למרוח אותי עם אקספוזיציה של 500 ע"מ.

rsmb1

New member
לא רק

ציניות. יש גם הרבה אינטרוספקציה במקרה של גלוקטה (למשל, Why am I doing this שחוזר על עצמו כמאה פעמים).
הכתב המוטה זה בעיקר מחשבות (לאו דווקא עמוקות - הייתי ציני) בסגנון מרטין. הבעיה היא שרק גלוקטה זכה לזה, וגם אצלו זה היה עשוי בצורה שונה (ופחות טובה, לטעמי) מאיך שמרטין עשה את זה.

Zarniwoop

New member
בדוק?

כי אני חושב שיש לכל הדמויות מונולוג פנימי אבל בקינדל בקושי רואים הבדל בין הכתב המוטה לכתב רגיל.

restored

New member
סדרה אדירה

מהטובות בשנים האחרונות.
ההמשכים בעיניי מיותרים, כי זה נראה כמו לגרור את זה לעד.

למעלה