החוק לגבי עוזרות בית !!!

החוק לגבי עוזרות בית !!!

לא מצאתי חוק העוסק בזאת אלא רק בביטוח לאומי על הגדרותיו.

https://www.btl.gov.il/Insurance/National Insurance/type_list/House_keeper/Pages/WhoHouseKeeper.aspx

לפי מה שנראה כאן, התייחסות לעוזרת בית לא יכולה להיות כלפי מי שאיננה קבועה עם ימים קבועים ושעות קבועות

שימו לב לסעיף- "כדי שהעובד ייחשב כעובד במשק הבית צריכים להתקיים כל התנאים האלה"

אצלנו למשל,
שורה 2 -
לא קיימת כיוון שאם כל השנים חיינו בלי עוזרת, אין בעיה להמשיך כך.
שורה 5 -
אין לנו שום הסדר כי אני לא מעביד שלה, היא עצמאית ומשכך, כל נושא הזכויות שלה וביטוח וכדומה הם עניינה הפרטי.
שורה 6 -
עיקר העבודה נעשית באופן סדיר וקבוע במסגרת שעות עבודה או ימי עבודה קבועים, מה שבהחלט לא קשור אלינו.
אחרי הנקיון היסודי היא תיקרא לתת שירות בכל פעם שנראה לנכון שיש בה צורך. לכן היא איננה נחשבת עובדת קבועה.
שורה 7 -
עובד הבית מחוייב לבצע את העבודה באופן אישי, ולי ממש לא משנה אם תבוא מישהי אחרת במקומה.

לאור כל האמור, ברור שאצלנו היא לא נכנסת להגדרת עוזרת בית, היא לא עובדת שלי ואני לא מעסיק שלה.

ואיך לא, יש גם סעיף מטומטם לגמרי:
"כאשר העבודה מתבצעת בביתו של המבצע העבודה, הוא לא ייחשב לעובד שכיר אלא עובד עצמאי".
זאת אומרת שעוזרת בית שעושה בביתה את הספונגה של הבית שלי, נחשבת עצמאית.... סעיף מטופש, עילג ומגוחך.....

יש חובה , לפי אתר ביטוח לאומי, לשלם לפחות את שכר המינימום כאשר לפי אתר ביטוח לאומי שכר המינימום הוא מ-1.1.2017 - 26.88 לשעה
אולם לפי "דה-מארקר" הדכר המקובל הוא 40-50 שקלים לשעה.

אגב לגבי ביטוח, ברוב פוליסות הביטוח גם עובדי משק הבית מכוסים.

ביטוח לעוזרת בית

על פי החוק לגבי פוליסה תיקנית לפי סעיף 8ג יש כיסוי גם לעוזרת הבית מפני מחלות ותאונות או נזק לרכוש שלו,
אבל
תבדקו את פוליסת הביטוח אם היא כוללת במפרט שלה חבות לצד ג', רק אז זה תופס.

https://www.nevo.co.il/law_html/Law01/p194_036.htm

Ron W

New member
ביטוח צד ג' לא יכסה חבויות של ביטוח לאומי שלא שולם !

איזה חבויות ? אני לא מעביד שלה, עוזרת הבית היא עצמאית.

עוזרת הבית לא עובדת קבוע אצלנו, היא נקראת כאשר אנחנו זקוקים לנקיון, וזה על בסיס שעות.
בדיוק כמו שאין לי שום חבויות כלפי נותני שירות למינייהם כמו חשמלאי, אינסטלטור, מתקן מזגנים, טכנאי טלויזיה ועוד ועוד.
כולם נקראים לתת שירות בעת הצורך, וכך גם עוזרת הבית.

ויש הבדל גדול כמובן בין עצמאית שנקראת לתת שירות לבין עוזרת בית קבועה בהגדרתה, ואז חלים כלפיה כל החובות ויחסי עובד-מעביד.

Ron W

New member
יש גם שכיר על בסיס שעות.. עצמאי מחויב להציג חשבונית/קבלה

חברת הביטוח נוטה לחפש תרוץ לא לשלם את חלקה
מנגד העובדת עלולה לטעון שעבדה באופן סדיר .
איך תתגונן?

תתחיל לקרוא את החוקים

השקעתי כמה שעות בלימוד כל החוקים העוסקים בכך.

היא לא מקבלת שכר שונה לפי כמות שעות שונה.
היא נקראת לנקות את הבית והיא אומרת שתעבוד עד 4 שעות ומבקשת 200 שקלים, ואני נותן לה 250 כדי להיות הוגן, וגם אם תגמור את נקיון הבית בשעתיים או שלוש, היא תקבל אותו סכום כסף כי זה מה שביקשה.

וזה למרות שלפי ביטוח לאומי אני לא חייב לשלם לה מעל שכר המינימום שעומד על 26.88 שקלים לשעה שהם 107.52 שקלים ליום עבודה.
בשוק עוזרות הבית המחיר 45-50 שקלים לשעה, יש מי שעושה יותר מנקיון מקבלת גם 70 שקל לשעה (כביסה,קיפול,גהוץ,בישול וכדומה).

לגבי טענה אפשרית שהיא תטען שעבדה באופן סדיר, ע"פ תקדימי החוק: "כל הטוען עליו ההוכחה".

למעלה