החוק למניעת עישון..

S h i R l e y

New member
החוק למניעת עישון..

זכורים לי כמה דיונים סוערים פה בימים עברו, בוא נראה אם עוד יש לנו את זה.. :) מה אתם חושבים על העניין?

אוי לא, שירלי....מה עשית!?

כולם לברוח!! מהר! רוצו למקלטים לפני שהרהנגב רואה את ההודעה הזאת!! וברצינות. אני לא מעשן. ככה שלא מזיז לי. זה נחמד לחזור הבייתה בלי סרחון של סיגריות על הבגדים ובשיער אבל מצד שני זה מבאס כשכל החברה המעשנים יוצאים החוצה כל דקה כדי לעשן, ואתה נדפק לבד להשאר בפנים לשמור על כל הדברים.

harhanegev

New member
ראיתי את ההודעה.

החוק לא מבזק חדש ולא מפתיע,אלא ידוע ומפורסם כבר זמן רב. אני לא יודע מה אתה רוצה מהמקלטים. הרבה יותר פשוט שכל אחד ירוץ לאן שבא לו לרוץ.

Reshef 914

New member
בתור מעשן...

החוק הזה ממש נחמד... סוף כל סוף אפשר לשבת במקום ולראות מי מדבר מולך ולא ענן עשן וגם לצאת בריח נורמאלי מהמקום. למשל במאנק'יס, אני אישית הרבה יותר נהנה שמה מאז שמקפידים... אפשר לראות את הקצה השני של המקום

Liraz 6q

New member
מצד אחד כן

תמכתי בחוק הזה.. כי אני לא מעשנת וממש נחמד לי לחזור הביתה עם ריח של בנאדם ולא של מאפרה... אבל מצד שני זה היה ברור שזה חוק שאי אפשר לאכוף.. יש אלפי פאבים ומועדונים בארץ..והמדינה לא באמת מסוגלת לפזר פקחים ושוטרים בכל אחד ממקומות הבילוי האלה. אנשים שמעשנים חלק מהבילוי שלהם זה לעשן עם הבירה.. אז איך אפשר לבוא לבנאדם שמבלה אצלך בפאב ולהגיד לו לכבות את הסיגריה? זה לא ריאלי לדעתי.. אם כבר.. להקצות פינת עישון או משהו כזה.. יכול להיות רעיון נחמד.

harhanegev

New member
לירז,

אין צורך בפקחים רבים. ברוך ה' יש מספיק אנשים שמאוד מאוד אכפת להם, אכפת להם עד כדי כך שהם מגיעים לבתי משפט. ובימינו, כאר לכל ילד בפעוטון יש פלאפון דור שלישי עם מצלמת וידאו, איסוף ראיות הוא קל מאוד. לגבי הקצאת פינת עישון, אכן לפי החוק זכותו המלאה של בעל עסק להקצות אזור למעשנים, ובלבד שיהיה נפרד לחלוטין מהאזור הרגיל, ושטחו לא יעלה על אחוז מסויים (אינני זוכר כמה אחוז בדיוק) מהשטח הכללי.

Liraz 6q

New member
אז לאן הגענו

אם אתה יוצא לבלות בתור חוש חש הבלש.. אני אישית יוצאת לבלות בשביל להנות ולא לחפש אנשים מעשנים וללכת להלשין עליהם.. אוקיי.. האמת שלא קראתי את החוק.. אבל אני מאמינה שבתי עסק יעדיפו להקצות פינה מאשר להוציא מאנשים משטחם.

harhanegev

New member
אני אישית לא מהמתלוננים.

בלי לחפש במיוחד, אני רואה כל יום לפחות 100 סיבות על מה להתלונן, אבל אני בדרך כלל אפילו לא חושב על זה. ככה זה, יש לי דברים אחרים לעשות בחיים. אם אני מתלונן על משהו, זה רק משהו שממש ממש ממש מעצבן אותי, וזה קורה אולי 3-4 פעמים בשנה. לשמחתי, יש מספיק אנשים שדואגים היטב היטב למאבק המשפטי נגד בעלי עסקים שמתעלמים מהחוק, וכל הכבוד להם, לי אישית אין כוח להתעסק בזה. בדומה אלייך, גם אני יוצא לבלות כדי להנות.

stupidity

New member
לירז..

הבעיה היא לא באכיפה של החוק (שאני תומכת בו לגמרי) הבעיה היא (ואני מעלה את הדיון ברמה), שלאנשים במדינת ישראל אין שום כבוד לחוקים.. אם יש חוק, צריך לכבד אותו ולפעול בהתאם. לא צריך לחכות שיגיע פקח כדי לכבות את הסיגריה או להעלים מאפרות.. וסופסוף יהיה אפשר לבוא לבנאדם בפאב ולהגיד לו לכבות את הסיגריה, ורוב הסיכויים שבגלל החוק הזה הוא יחשוש ויכבה (מה שפעם היה גורר פרצוף של 'מה נראה לך'?) ואני אוכל לנשום ולהנות כמו שצריך בלי לנפנף כל רגע ולהריח כמו מאפרה בסוף הערה. החיים שלנו, יותר חשובים מההנאה שלהם.

Liraz 6q

New member
זה שמדינה שלנו

אין כבוד לחוקים וכל אחד חושב שהוא הבן של והוא יכול להרשות לעצמו לעשות מה שבא לו.. זה לא משהו שקיים מהיום.. אבל עובדה שבחודש האחרון מאז שהחוק הזה נכנס במקומות שאני הייתי בהם חוץ מהמאניקס והייתי בחודש האחרון בהרבה פאבים גם במרכז אף אחד לא אוכף את החוק ואפשר לעשן איפה שבא לך ומתי שבא לך.. וגם כשהברמן מסתכל עליך הוא לא מעיר או משהו.. אז זה ידוע שבלי אכיפה החוק הזה שווה לעוד הרבה חוקים שאף אחד לא שם עליהם. אנשים לא יפסיקו לעשן בגלל החוק הזה.. זה הרי ברור.. ובנאדם שמעשן לא יתאפק 3-4 שעות שהוא בפאב או במועדון כי זה חוק. שוב, אני אישית כן בעד החוק.. אני שונאת את כל עניין הסיגריות והריח המסריח שמתלווה אליהם.. פשוט לא חושבת שזה חוק ריאלי.

havlaz

New member
למה לא יכולים להתאפק?

למה לא ריאלי? למה כולם מאיימים לפנות לבג"צ? למה המצאנו את הגלגל? כמו כל דבר במדינה, העתקנו מאחרים, בפיגור ניכר. איסור עישון בפאבים קיים מזה שנים רבות במדינות רבות באירופה וארה"ב. כל מי שהיה בלונדון וניו-יורק מכיר את סצינת האנשים שיוצאים מהפאב בשיא החורף, מעשנים סיגריה בדקה בקור המקפיא ורצים חזרה. גם שם צעקו לבטח כאשר נכנס החוק, אבל מהר מאוד הבינו כולם כי זה רק לטובת כולם והיום מי מתלונן? זה כזה ברור לכולם שלא מעשנים בפאב כמו שברור לכולם שלא מעשנים במטוס. וזה ממש שאולי ברור לנו כל כך היום, אבל פעם היו מעשנים חופשי בטיסות, ואז העבירו אותם לסוף המטוס (מה שלא כזה כזה משנה במטוס סגור) ובסוף אסרו לחלוטין. ואז לא צעקו? אז לא אמרו אנשים שהם לא יוכלו להתאפק 8 שעות בטיסה לארה"ב? שיתאפקו. לא יקרה כלום. ישראלי שנכנס לפאב בלונדון, לא מתאפק? מתאפק. אחרת יעיפו אותו בבעיטה. תודה לאל על החוק.

stupidity

New member
זאת בדיוק הבעיה!

שאף אחד במדינה הזו לא שם על חוקים.. וזה שאת לוקחת את זה כמעין 'מובן מאליו', זה הכי גרוע! כי כמוך יש עוד אלפים. וזה לא אמור להיות ככה.. צריך לכבד את החוק, אנחנו במדינה דמוקרטית והחוקים האלה חוקקו ע"י אנשים שאנחנו בחרנו לשילטון. וכמו שאיציק אמר, כל דבר אפשרי, פשוט צריך לעבור את גל ההתנגדות הראשון, לספוג את הקיטורים, ואז אולי יכנס שכל לאנשים, והחוק המצויין הזה יקבל את התמיכה שמגיעה לו. ושהמעשנים לא יתאפקו, שיצאו החוצה לכמה דקות ויעשנו באוויר הפתוח כמה סיגריות שהם רוצים.

matanbu

New member
גם חוק שאסור לאנוס הוא לא ריאלי במידה מסוימת

אז מה, נתן לאונס לגיטימציה כי קשה לנו לאכוף חוקים מסוימים?

Lilo the fairy

New member
באיזה מידה הוא לא ריאלי בדיוק?

בחורה שנאנסת בוחרת להאנס? וואי, אני כלכך מקווה בשבילך שלא קראה את זה בחורה שנאנסה או אחד מקרוביה.

matanbu

New member
דיברת על זה שקשה לאכוף את החוק נגד המעשנים

אז במה אכיפת החוק הזו שונה מאכיפת חוק אחר (כמו לדוגמא, אונס)? אמרת שאנשים לא יפסיקו לעשן בגלל החוק, אבל הם אולי אולי אמן אמן יחשבו פעמיים לפני שהם מעשנים במקום ציבורי שיש בו עוד אנשים מלבדם. אני לא חושבת שזה מזיז לאנס כזה או אחר, אם מותר לו לאנוס לפי החוק... לדעתי, ככה מהניסיון שלי עם כמה אנסים.. אז הוא לא יפסיק לאנוס בגלל החוק, ואחרים לא יפסיקו לעשן בגלל החוק, אז מישהו צריך לעמוד מאחורי אותו "חוק" וירטואלי ולתת סיבה טובה מספיק להתייחס אליו, לא? אי אפשר לומר "זה בחיים לא יצליח, אז בואו נבטל את כל החוקים שיהיה לנו קשה איתם ואפילו לא ננסה"..

H a V i T u S h

New member
בעד! בעד! בעד!

יחי ההבדלים הקטנים: המקום: מאנקיס. הזמן: שבת בערב. האוויר: נקי תודה לאל. האווירה: מסיבה מצויינת הרבה רקדו. הלבוש וגוף: חזר שלם וקצת מיוזע. מסקנה: אפשר להיות גם במקומות בלי עישון ולהנות אפילו יותר תודה לאל!!!! המקום: טרנד. הזמן: שישי בערב. האוויר: אם היה כזה היה אחלה כי לא יכלתי לנשום או להסתכל ואפילו יצאתי פעמיים כי שרפו לי העיניים מהעשן. האווירה: אחלה מסיבה (קצת ערסים) ודנה אינטרנשיונל אחת. הלבוש והגוף: גוף- 3 כוויות מסיגריות שתיים בכף היד אחת ביד היד האחורית, לבוש- רק דחפו לי פילטר בתחת ותעשנו אותי! מסקנה: לא משנה כמה הופעה של דנה טובה לא שווה לשחק ב" מי רוצה לשחק בכמה שניות לוקח לקבל סרטן מעשיון פאסיבי?". לסיכום, תודה לכנסת שעושה סוף סוף את העבודה שלה, ולכל אלה שחיים בסרט שמדינה בלי עישון לא יכולה להתקיים אתם מוזמנים לטייל בקליפורניה ובעוד כמה מדינות בארה"ב שבהם צדים מעשנים כמו נאצים אחרי מלה"ע ה-2, והמדינה לדעתי עדיין קיימת, טיפה יותר גדולה מישראל וטיפה יותר תושבים והחוק נשמר בקנאות! אני הייתי ארנולד שוורצנגר, חזרה אליך רמבו. (יורי נעלם מותר לגנוב לו גימיקים.....)

Lilo the fairy

New member
בקטע של הכוויות אתה צודק, אבל

מה אפשר לעשות? גם אלו שמעשנים נכווים לפעמים. חילקתם מועדונים\פאבים לשתי קבוצות, אלו שמעשנים ואלו שלא כאילו מי שמעשן נהנה ומי שלא מעשן סובל כל הזמן. אם הייתם סובלים לא הייתם יוצאים למקומות האלה בכלל מה לעשות זה מועדון, וצפוף, וכשהאלכוהול זורם בדם אז גם לא כלכך שמים לב לתנועות [ואני לא מצדיקה את זה שנכווית, ממש לא] אבל זה תמיד היה ואף פעם אף אחד לא עשה מזה סיפור, כי אלו דברים שקורים בדיוק באותה מידה שמישהי קצת שיכורה תעבור ויתקע לה המרפק באיזה משענת של כיסא וכל הכוס שלה תישפך עליך, וזה הרבה יותר מעצבן מכוויה של סיגריה. פתאום עכשיו יצא החוק אז כולם קופצים ומתלוננים ובלי קשר, יש הרבה אנשים שלא מעשנים ועשן של סיגריות לא כזה מפריע להם אז נכון מדיי פעם קורה שמקבלים איזה נשיפה של עשן לפרצוף, וזה מרתיח אבל עושים כמה תנועות עם היד מתבכיינים קצת לחברים שלידכם וממשיכים כרגיל ועוד משהו, בעלי המקומות הולכים להפסיד הרבה הרבה כסף על החוק החדש ואני לא חושבת שאני יודעת הכל ואין לי מושג מה הסטטיסטיקות במדינה לגבי מס' המעשנים אבל אם היית נכנס לבר לפני שנה, קרוב לוודאי שהיית רואה יותר אנשים עם סיגריה ביד מאשר בלי, וגם מי שבלי רוב הסיכויים שכיבה אותה בדיוק כמה דק' לפני שנכנסת למועדון אז סבבה, אז רמת החיים 'עולה' כביכול, אבל מה, אלכוהול לא הורס את הבריאות? תהרוג אותי אני חושבת שאפילו יותר מסיגריות. [כן למרות שאלכוהול זה לא על בסיס יומי וכשאתה שותה לא כל הפאב\מועדון שותה איתך כמו בסיגריות] בקיצור, הפואנטה של ההודעה קצת התפספסה ואני גם קצת עייפה, אבל אני מקווה שהבנתם את הרעיון הכללי.

matanbu

New member
ראי את תגובתי הקודמת גם בעניין הכוויות

אז זה שמשהו היה לא בסדר עד עכשיו, ונתפס כנורמה, זה אומר שאנחנו צריכים להמשיך באותו כיוון? מאיפה את יודעת מה כל הלא מעשנים חושבים? עכשיו לי, בתור לא מעשנת, יותר כיף לצאת למועדונים! ואני בהחלט אצא יותר ובעלי המועדונים ירוויחו עליי יותר! ואם היית נכנסת לבר לפני שנה אולי היית רואה סיגריות אבל לא היית רואה אותי. עכשיו עם החוק החדש, השיקול של "מה אני אחזור ב5 בבוקר מסריחה ולהתקלח במים קרים או להכנס למיטה עם כל הסיגריות שעישנו עליי מקודם" קצת פחות לוקח חלק... נכון, גם אלכוהול הורס את הבריאות, אבל אףאחד לא מחייב אותי לשתות אלכוהול כשאני יוצאת למועדון. ואם אני רוצה לשתות אותו, תראי איזה כיף - הבחירה היא שלי! אני יכולה לבחור אם בא לי להרוס לעצמי את הבריאות, או לא. בקיצור, רעש וצלצולים. ככה היה גם במדינות אחרות שהחוק הזה התחיל אצלם - והעולם ממשיך להסתובב. תדעו, שבלוס אנג'לס ב2 בלילה מוציאים את כל האנשים מהבארים ושולחים אותם לבתיהם. למה? כדי שבילוי יתחיל מוקדם. למה? כדי שלמחרת כולם יקומו לעבודה ושגרת החיים תמשך. וככה לא צריך להתחיל את היציאה ב1 וחצי ולחזור מוקדם בבוקר. ככה זה ברוב העולם, וזה גם -בסה"כ בשביל להעלות את רמת החיים של כולם. אז תתלוננו, תגידו שעד היום לא אמרנו כלום על כוויות במועדונים ורק קיטרנו ביננו אבל הכל היה ב"נורמה".... סלחי לי אם אני מעדיפה שלהדיר רגליי ממקומות בהם להכוות, לעשן פסיבית ולחזור מסריחה הביתה הם הנורמה שלהם...

S h i R l e y

New member
משעשע להגיב לעצמי..

אני אישית לא בעד בכלל. אני לא מעשנת אבל יכולה להגיד שבחלק מהפעמים שאני יוצאת החוק הזה בהחלט מבאס לי קצת את הבילוי. לא כל החברים שלי לא מעשנים ולכן יוצא שאם אני יוצאת עם חברים שחלקם מעשנים, עצם העובדה שקיים חוק שאוסר את זה, רק גורם להם לרצות את זה יותר מה שמבריח אותם מהר מאוד מהפאב או שמעכיר מעט את המצברוח וזו לא נקודת פתיחה טובה לערב בכל מקרה. עם כמה שאני שמחה לחזור מפאב ולא להריח כמו פינת עישון, אני מעדיפה להנות עם החברים כמו פעם. ואם אומרים שחלק גדול יותר מהאוכלוסיה לא מעשן, למה לא פותחים פאב ללא מעשנים? למה לאסור את כניסתם של מעשנים לפאבים? אם יש אמת בסטטיסטיקה הזאת, הרי פאב ללא מעשנים אמור להצליח אפילו יותר מפאב למעשנים...

havlaz

New member
ולמה שלא נפתח בתי קפה ללא מעשנים?

ובתי חולים ללא מעשנים? וטיסות למעשנים\לא מעשנים בלבד? את יכולה להגיד את זה על הרבה דברים. בואו נצא מנקודת הנחה ראשונית - עישון הוא נזק לבריאות. ברור לכל אחד. המדינה יכולה להבהיר את זה ואין תפקידה להחליט מי יעשן ומי לא. אבל מעצם תפקידה להגן על בריאות כלל הציבור ובהם המעשנים הפסיבים. צריך לצאת מנקודת הנחה - הלא מעשנים, הם בעלי הזכויות הראשונים. הזכות שלי לחיות באופן נקי. אחרי זה הזכות של כל אחד להרוס לעצמו את הבריאות ולהסריח את עצמו. וזו לא פלצנות, זה היגיון סביר. אז נכון, נפתחו מקומות של לא-מעשנים והם נחלו כישלון. למה? כי מי כמונו יודע שזה נתפס כמקום של "חננות". אנחנו הישראלים אוהבים שעושים לנו בשבילנו את הדברים. אנחנו לא נתלונן שמפריע לנו עישון, למרות שמפריע לנו. אנחנו נחכה שאיזו קבוצה קטנה תתחיל לתבוע, נתמוך בהם לאללה, אבל שיעשנו לידינו נשתוק. כי אנחנו הישראלים אוהבים ש"יזיינו אותנו". אנחנו נקטר, כמו תמיד, אבל לא נעשה כלום. ומה לעשות שבמדינה שלנו המחוקק, המדינה או קבוצות משימה צריכות לעשות את הצעד בשביל כולם. פתאום כולם בעד, פתאום כולם שמחים. זו כמובן צביעות, איפה היו כולם כשמישהו באמת ניסה לפתוח פאב ללא עישון? אבל לפחות קיבלנו משהו טוב. ברור שעכשיו התלונות, אבל כמו שאמרתי, גם בחו"ל היה כך, ושם יש אחוז מעשנים יותר גבוה מישראל, למיטב זכרוני מאיזה סקר שקראתי, ומהר מאוד נרגעו הרוחות. והנה "סוד" שעלה בפאנל שהשתתפתי בו לפני חודשיים. מי שעומד ותומך הרבה מאחורי כל הרעש האנטי,הם לא אחרות, מכמובן - חברות הטבק. ברור שאיסור עישון במקומות ציבוריים מדכא את העישון של כולם וגורם לאנשים פחות לעשן, שקודם כל אישית זה משהו מעולה, אבל להם, זה נזק כללי. אז ברור שינסו להלהיט את הרוחות בשקט בשקט מאחורה, שכן אבוי אם יתגלה העניין. אבל זה לא באמת סוד, זה הרי, ברור לכולנו.

למעלה