החורף בפתח כולם במתח!

החורף בפתח כולם במתח!../images/Emo42.gif../images/Emo75.gif

הקיץ עבר והחורף בפתח. מה אתם עושים בכדי שהסוסים שלכם ישארו במיטבם? שמים להם קובן? למי אתם שמים? למה אתם שמים להם? מה שומר על חום הגוף של הסוס יותר טוב? אוכל ותאים מחוממים? או קובן והרבה אוכל? הסבירו ונמקו. הסבירו מה אתם עושים בחוה שלכם לקראת החורף! ------------------------------------------------------------------ אתם: לבעלי הסוסים מה אתם עושים איתם? אתם באים לרכב עליהם כל יום? או שאתם ממעיטים את כמות הרכיבות? אתם שמים להם כל יום קובן? או שאתם משאירים אותם ללא קובן? לאלה שאין סוסים: כמה פעמים אתם רוכבים בחורף? אתם ממיעיטים את כמותה רכיבה? או שהיא נשארת אותו הדבר? אתם עוזרים לשים קובנים על הסוסים או לא? לאיזה סוסים אתם שמים קובנים למה?

Vintage Queen

New member
אני לא בעד קובן!

תאמינו 5או לא... פפפ אני לא חושבת שהסוסים צריכים את זה1 הם מגדלים בצורה טיבעית (ולפי דעתי גם הכי נכונה!) את פרוות החורף שלהם כשהם מרגישים שצריך! למה צריך להפריע לפעולות האלו? הם חיים ככה שנים על גבי שנים מאז האבולוציה אני מאמינה שהם יסתדרו גם בלי קובן יש להם תאים סגורים מהגשם וזה כל מה שצריך רציתי לקנות קובן ואז כשחשבתי על זה הבנתי שסזה ממש לא נחוץ אני רוכבת מתי שאני רק יכולה! כל יום כל עוד לא יורד גשם! וכל אלו שרוכבים בחוות עם מנג' מכורה.... תעריכו את זה מה הייתי נותנת כדי לרכב כשגשם בחוץ!

Shai Felton

New member
זה לא תמיד נכון../images/Emo74.gif

יש סוסים כמו כפיר, שמגדלים טונות פרווה בחורף אבל זה עדיין לא עוזר. כשכפיר היה בלי קובן כ-ל חורף הוא היה נעשה חולה. אז זה יכול להיות נכון מה שאת אומרת, אבל יש סוסים שחייבים.

Juli kleo rullz

New member
דיון מצוין! ../images/Emo15.gif

הקיץ עבר והחורף בפתח. מה אתם עושים בכדי שהסוסים שלכם ישארו במיטבם? שמים להם קובן? למי אתם שמים? למה אתם שמים להם?
כן, שמים לסוסים קובנים... אני שמה לסוס שלי אבל לכל הסוסים שמים... ושמים את זה כדי לשמור על חום הגוף שלהם... שלא יהיה להם מדי קר... (בעיקר בלילה)
מה שומר על חום הגוף של הסוס יותר טוב? אוכל ותאים מחוממים? או קובן והרבה אוכל? הסבירו ונמקו.
קובן שומר על החום...
הסבירו מה אתם עושים בחוה שלכם לקראת החורף!
אמממ אין משהו מיוחד... מורידים את כל הקובנים מהמחסן... וזהו... כל אחד דואג שלסוס שלו יהיה חם בחורף
------------------------------------------------------------------ אתם: לבעלי הסוסים מה אתם עושים איתם? אתם באים לרכב עליהם כל יום? או שאתם ממעיטים את כמות הרכיבות? אתם שמים להם כל יום קובן? או שאתם משאירים אותם ללא קובן?
אמממ אני אבוא לרכב עליו כרגיל... זה לא משנה חורף או קיץ... אני צריכה לשים לו כ-ל יום קובן... בגלל שהוא כבר זקן המאמי שלי...
ויהיה לו מאוד קררררררררר

בחורף...../images/Emo42.gif../images/Emo75.gif

אנחנו שמים לניק קובן בגלל שהוא כבר זקן והוא לא מצמיח פרוות חורף. תאים מחוממים ואוכל טוב. אנחנו לא עושים שום דבר מיוחד. אני רוכבת בשיעורים שלי ובשיעורים אחרים כסוס מוביל או משהו כזה. אנחנו אפילו בגשם רוכבים אבל עד שהססוסים כבר לא יכולים לעשות כלום. זה קרה כבר פעם אז עשו לנו שיעור תאורטי. ואנחנו שמים קובן רק על ניקו.

Shai Felton

New member
אחלה דיון../images/Emo74.gif

הקיץ עבר והחורף בפתח. מה אתם עושים בכדי שהסוסים שלכם ישארו במיטבם? שמים להם קובן? למי אתם שמים? למה אתם שמים להם?
טוב, אצלנו שמים לכל הסוסים קובן, התאים אצלנו דיי פתוחים ואנחנו לא רוצים שהם יקפאו לנו
. לכפיר שמים לפני כולם כי אם לא - לא יהיה טוב. לשאר שמים כשנהיה יותר קר. אממממ.... חוצמזה אחרי הרכיבה לא שוטפים במים קרים, אלא במים חמים (רק את הרגליים בקרים), אחרי המקלחת ישר מכסים. ------------------------------------------------------------------ אתם: לאלה שאין סוסים:
כמה פעמים אתם רוכבים בחורף?
כרגיל, אם לא יורד גשם, אבל בכל זאת באים לאורווה.
אתם ממיעיטים את כמותה רכיבה?
זה תלוי בגשם
או שהיא נשארת אותו הדבר?
אם לא יורד גשם אני רוכבת כרגיל
אתם עוזרים לשים קובנים על הסוסים או לא?
כל אחד שם לסוס שהוא רכב עליו אחרי המקלחת ולאלא שלא רכבו באותו יום אז כן אני עוזרת, אבל זה יוצא מעט סוסים.
לאיזה סוסים אתם שמים קובנים למה?
לכולם, לכפיר קצת לפני.

SHoooKoLaTa

New member
דיון נחמט^^

שמים להם קובן. כי למרות כל הכמות פרווה שהם מצמיחים, אני חושבת שקובן יכול מאד מאד לעזור בחורף!! כדי ללכת על בטוח. מה זה משנה? קובן לא מזיק הוא רק עוזר. הקובן, סוגרים את האורווה, שעורה לא שטופה, שטיפה במים חמים. אני רוכבת תמיד פעם 1 אלא אם כן זה חופש אז פעמיים או שלושה. אם יש גשם- אז באים לשיעור עיוני- או שמבטלים.. אני שמה בד"כ את הקובנים עם חברות שלי. לסוסים הגדולים בעיקר, כי לפונים יש פרווה יותר עבה, וראיתי בערוץ 8 תוכנית על זה.. וגם כי הפונים אצלינו מורידים את הקובנים..

mkuzi

New member
קיבינימט!!! ../images/Emo150.gif

אוף אני יודע כל כך מעט על סוסים זה מתחיל לעצבן!!! מה זה לעזאזל קובן??? אין לי שום מושג מה עושים בחווה בחורף... כשהמגרש מוצף לא רוכבים וכבר עכשיו גמרנו לשטוף את הסוסים כלומר-לא נשטוף אותם במשך הרבה זמן רק נבריש...

טוי בוי

New member
../images/Emo60.gif

שקר אני שוטפת רק רגליים ומברישה, עדיין אין קובנים בחוץ כי לא צריך... לפחות אצלינו...

טוי בוי

New member
../images/Emo60.gif

שקר אני שוטפת רק רגליים ומברישה, עדיין אין קובנים בחוץ כי לא צריך... לפחות אצלינו...

טוי בוי

New member
א...../images/Emo60.gif

גם סוגרים את התאים עם מין פלסטיק כזה עבה שהרוח והגשם לא יחדרו, מוציאים את הקובנים של הצבפר (13)....

באמת דיון פצצה!

הקיץ עבר והחורף בפתח. מה אתם עושים בכדי שהסוסים שלכם ישארו במיטבם? שמים להם קובן? כן, אני שמה לאפולו קובן, אני שונאת פרוות חורף, זה מגעיל.. תאמת שהתחיל לו קצת בתחת יותר צמיחת שיער אבל אני מברישה שם יותר טוב ומורידה תשערות.. למי אתם שמים? לכל הפרטיים יש קובן.. וגם לכמה סוסי בית ספר שהם רגישים יותר לקור ושהאורוות שלהם יותר פתוחות לרוח.. למה אתם שמים להם? כדי שהם לא יחלו ויתקררו, וכדי לשמור על ויסות החום שלהם.. מה שומר על חום הגוף של הסוס יותר טוב? אוכל ותאים מחוממים? או קובן והרבה אוכל? הסבירו ונמקו. בעיקרון בשביל שחום הגוף של הסוס ישמר טוב צריכים את 3 הדברים האלו.. צריכים שהתאים יהייו סגורים כמעט לגמרי
... וגם שהרוח לא תהייה עליהם או גשם.. וצריכים קובן שישמור על החום גוף שלהם ויחמם אותם.. וברור שהאוכל נחוץ כי זה גם עוזר לשמירת החום גוף.. הסבירו מה אתם עושים בחוה שלכם לקראת החורף! אמממ עכשיו בונים אצלנו מנז' מקורה..
יאייייי ואנחנו הולכים לעשות ישיבת פנסיונים עם יהודה שיסדר כמה דברים לקראת החורף.. תאמת המנז' המקורה לא יתנו לקבוצות ולפרטיים לרכב שם כי זה לטיפולית.. בונים שם גם כזה מכשיר לטיפולית כמו שיש בחוות אמיר בירושלים.. אבל בבוקר לא נראה לי שיהייה להם בעייה לתת לנו לרכב שם.. ואם אין שם טיפולית אז נוכל לרכב שם.. ואמממ סתם מכינים הכול... ------------------------------------------------------------------ אתם: לבעלי הסוסים מה אתם עושים איתם? שמים להם קובן.. ואפולו נמצא בשורה של התאים שהרוח בקושי מגיע אל הסוסים וגם הגשם.. אתם באים לרכב עליהם כל יום? כן, אם לא ירד גשם ואם יתנו לנו לרכב במנז' המקורה.. או שאתם ממעיטים את כמות הרכיבות? נראה.. אתם שמים להם כל יום קובן? אם קר אז כן.. או שאתם משאירים אותם ללא קובן? בבוקר יורידו להם תקובן אם יתחמם ואם לא אז הם ישארו כל הזמן עם קובן עד הרכיבה..

OHIO

New member
אז ככה

הקיץ עבר והחורף בפתח. מה אתם עושים בכדי שהסוסים שלכם ישארו במיטבם? שמים להם קובן? למי אתם שמים? למה אתם שמים להם? אז ככה, לאוהיו יש קובן עבה יחסית. כשמתקרר מאוד אז מוציאים את הקובנים של כולם ושמים על כל תא את הקובן של הסוס, ולקראת אחר הצהריים-ערב, תלוי מתי מתקרר אז שמים לכל הסוסים. האנשים שעובדים בחווה שמים להם אז לא צריך לדאוג שהם ישארו בלי. בקשר לפרוות חורף... אוהיו מתחיל לגדל אבל אני מאמינה שאם יהיה לו הרבה אני אגלח. בכל זאת, אני מעדיפה שיהיה עם קובן רוב היום מאשר שימות מחום בעבודה ויזיע כמו החיים \= בעיקרון הם לא צריכים, הרי לא ממש קר בישראל בדרך כלל... אבל לסוסים שעובדים קשה, אוהיו למשל, עדיף שלא יהיה פרוות חורף, וכשאין פרוות חורף חובה לשים שמיכות. אה, וגם סוגרים את האורווה עם מין ניילון עבה כזה שמונע מגשם להיכנס פנימה. מה שומר על חום הגוף של הסוס יותר טוב? אוכל ותאים מחוממים? או קובן והרבה אוכל? הסבירו ונמקו. פפפפ... הכל. עדיף שהאורווה תהיה כמה שפחות פתוחה וככה תיכנס פחות רוח קרה שתקפיאאא אותם. אוכל? והרבה אוכל? לא יודעת מה קשור אוכל... לא משנה, חורף או קיץ הם תמיד אוכלים. קובן... זה תלוי. סוסים עם פרוות חורף לא הייתי ממליצה כי אז הם סתם מזיעים, סוסים שעובדים קשה ומגלחים אותם חובה קובן... הבנו מהתשובה הקודמת לא? ובעיקרון... הכי טוב זה פרוות חורף.. הרי כמו הסוסים בארצות קרות, שכל החורף חיים בחוץ ומגדלים לעצמם פרוות חורף ושורדים איתה אז בעיקרון זה... אבל כמובן שעדיף לעזור לסוס לחמם את עצמו הסבירו מה אתם עושים בחוה שלכם לקראת החורף! סוגרים את האורוות מכניסה של אוויר וגשם. מוציאים את כל הקובנים ושמים על התאים. מוציאים את השמיכות מגבת, או שמי שיש לו מביא מהבית ושם בארון שלו שם (בדרך כלל פרטיים ולפרטיים יש ארון בחווה). וזהו... לא משו מיוחד חוץ מזה ------------------------------------------------------------------ אתם: לבעלי הסוסים מה אתם עושים איתם? אתם באים לרכב עליהם כל יום? או שאתם ממעיטים את כמות הרכיבות? אתם שמים להם כל יום קובן? או שאתם משאירים אותם ללא קובן? אותה כמות רכיבות, אין שום סיבה להפסיק לרכב.יש לנו אינדור... אז אני שונאת לרכב בחורף כי הבנדז'ים מתמלאים בבוץ כי ברגע שנכנס טיפה מים לוקח לזה שנה להתייבש... ואז הבנדזים שלי נהיים חומים במקום אדומים/כחולים וזה משגעע אותי!! אה, ואם יש ברד או משו כזה אז לא רוכבים כי זה עושה רעששש קובן- ברור... גם מגלחים בדרך כלל... תלוי בכמות העבודה

OHIO

New member
מגשימים...

יש קובן ממממש נעים מפליז כזה בצבע סגול...... מוווווווושלם!!

טחחחחחח בטח של בי אר...

גם חלק מהסט שהיא הביאה.. אני משערת.. אבל אפולו עם קובן סגול!? טחחחחחחחחחח

TauraMan

New member
חורףףףףף../images/Emo185.gif (עוד יש את זה בכלל?)

אז נתחיל עם ההכנות הכלליות לחורף.... בנו סככה חדשה בחצר הגדולה כדי להקל עלינו ועל הסוסים בזמן האכלות... מתקנים מראש את הפנסים במנז'. שמעון הביא השנה חול נוסף לחצרות כדי שיספוג ושלא יהיו "מיני ביצות" כמו בכל שנה.. סוסים שצריכים (לרוב סוסים מתחרים) נכנסים פנימה. קובנים : יש לנו באורוה 2 מרופדים חדשים וטובים וכמה יותר דקים לימים פחות קרים, בעיקר ללפני תחרויות... בתאים שמים קצת יותר קש, אבל לרוב בחורף התאים יותר כבדים.... אבל גם פחות רוכבים אז יש יותר זמן לנקות.. השנה אנחנו לא בטוחות מה לעשות על דיזל... אבל נראה לי בסוף נשאיר אותו בחוץ לבד ואם הוא באמת יראה נורא עם הפרוות חורף ויככב בתחרויות אז נכניס אותו פנימה ונגלח אותו ונשים עליו קובן. הסוסים שלנו כולם כל הזמן בחוץ אז זה גם לא יותר מדי משנה שהם לא עובדים הרי הם בתזוזה תמידית, גם בחורף. והם גם תמיד מקבלים המון אוכל... (נגיד דיזל מקבל סה"כ 9.6 ק"ג שעורה ליום) ותמיד נותנים להם שבוע שבועיים בלי רכיבות בחורף, זה תמיד רק לטובה לתת להם להרגע מהקטע ושיורד גשם זה הכי טוב כי גם אין תנאים מי יודע מה לרכיבות... אחרי גשמים שיש שמש אנחנו תמיד יוצאים לטיולים, וזה מה זה מפחיד עם דיזל כי כל הכביש והחול מלא שלוליות והוא מפחד ממים אז הוא קופץ כמו מטורף מעל כל טיפת מים... חחחחחחח

למעלה