החזרה מפולין

N i t s i 1 7

New member
החזרה מפולין

היי, חזרתי היום מפולין.. חזרתי עם הרבה תובנות חדשות, הרבה הערכה למתנה המדהימה הזאת שניתנה לנו- חיים. יש עוד הרבה הרבה דברים אבל אם אתחיל למנות אותם ניראה לי שההודעה הזאת תהפוך לספר:) רציתי להודות מכל הלב למנהלי הפורום ולכל הפעילים בפורום שעזרו לי המון המון בהכנה למסע..למרות שלא כתבתי פה יותר מדיי לפני שנסעתי, ההודעות שהיו פה והכל ממש עזר לי. אפילו יצא לי להכיר שתי בנות ממש חמודות שהיו איתי במשלחת (אללה 227!) ששוטו גם בפורום (אם יוצא לכן לקרוא את זה אז צרו קשר:) ) אז תודה רבה, ולכל מי שמתלבט לגבי הנסיעה- תעשו את זה, נקודה. אני יודעת שזאת מועקה כלכלית , אבל זה שווה את זה .. זאת חוויה שלא הרבה אנשים זכו/זוכים לה.. וזאת באמת מסגרת טובה ותומכת בשביל המסע.. לכל מי שנוסע בזמן הקרוב- תתרגשו, תחוו.. ואל תפחדו לשתף אחרים (לא רק הקרובים אליכם) במה שאתם מרגישים.. ואני אומרת את זה מנסיון אישי. לפעמים יותר קל לשתף אנשים שאתם פחות מסתובבים איתם ביום- יום. אוהבת המון ושוב תודה, ניצן.

Galuush

New member
ניצנוש../images/Emo24.gif

אני שמחה מאוד שחזרת עם תובנות חדשות והערכה לחיים
אני גם חזרתי מלאת תובנות, ואישית, אני מרגישה שחלק ממני נשאר בפולין עם המיליונים. זה אחד הדברים המדהימים והחשובים שחוויתי ולא הייתי מתנגדת לחוות אותו שוב. הייתה לי המון תמיכה מהסגל ומחלק מהחבר'ה במשלחת. גם הפורום בהחלט עזר לי לא מעט. בהחלט- כל מי שיכול ורוצה ויש לו הזדמנות לצאת למסע הזה- שייצא- מסע מרתק, מדהים, קשה וחוזרים עם המון הערכה לדברים הקטנים ביותר והמובנים מאליהם!

חייםלוי

Member
מנהל
ברוכה השבה ותודה על השיתוף

אני מתרשם יותר ויותר שהמסע הזה מותיר רושם עז ומעשיר את המשתתפים בו.

danieli rose

New member
ניצןןן!

הוספתי אותך למסנג'ר.. משום מה את לא מחוברת.. בכל מקרה..כל מילה בסלע. פשוט תצאו, אל תפספסו את זה- לא משנה מה תצטרכו לעשות בשביל זה.. אני עבדתי המון בשביל לצאת וזה היה שווה כל רגע של עבודה... אני פשוט לא אשכח את זה בחיים, הזיכרון הכי טוב שיש לי מהחיים שלי עד עכשיו. ובכלל, זכיתי ללמוד ולראות כדי לזכור ולהנציח את כל מה שקרה, כי זה ראוי להנצחה.. כל כך הרבה אנשים שצריך לזכור, חלקם נטולי פנים ושמות בשבילנו. ומשהו קצר שכתבתי שם, אחרי אושוויץ-בירקנאו. גיבורים. גיבורים חסרי שמות, חסרי פנים. בעלי אומץ וכוח בלתי נדלה. מנצחים. השואה הביאה לנו הרבה שמות מפורסמים שמסמלים בעינינו גבורה ואומץ, שמות שמזכירים לנו את המרד בגטו ורשה, את הבריחה מסוביבור. אבל הגיבורים הגדולים ביותר הם אלה שלא שומעים את שמותיהם. אלה שהצליחו לחיות במחנות. שהצליחו לשרוד נגד כל הסיכויים. שהצליחו לעבור את התופת הנוראית הזו ולהתגבר, לבנות חיים חדשים מתוך האפר.

Galuush

New member
מדהים מדהים מדהים!!!!

העברת בי צמרמורת!!!! כל אותם ניספים, ניצולים, מורדים- כל מי שעבר את התופת הזו בעיניי גיבור!!! המיליונים שלצערנו לא איתנו- גיבורים, כי נאבקו על זכותם לחיות, ולא כולם הצליחו. אמהות חנקו את ילדיהם כדי לשרוד... מזעזע ככל שיהיה, כנראה שכדי שתקום מדינה, זה מה שהיה צריך לקרות... גיבורים כל אותם שעברו בדרך זו או אחרת את השואה, אלה שניצלו ואלה שלא!!

חייםלוי

Member
מנהל
כתבת בצורה מרגשת.

העלית עניין חשוב ונכון. הגיבורים האמיתיים הם לא רק אלה שנלחמו בנשק (בלי לגרוע מגבורתם) כי אם גם אלה שהחזיקו מעמד ונלחמו במאבק יומיומי על חייהם שלהם, פשוט להישאר בחיים ואם אפשר גם לשמור על אנושיות. אלה שעזרו לשכן או לבן משפחה כשהם מתחלקים במנת האוכל הזעומה שלהם ואלה שפשוט חיו ועברו את הזוועה.

למעלה