החזרי הוצאות נסיעה

bono76

New member
החזרי הוצאות נסיעה

אהלן אנשים, שימו לב למכתב שכתבתי לקמל"ר ולתגובתם. מה דעתכם, האם מילואימניקים שבאים ברכבם הפרטי זכאים להחזר הוצאות נסיעה ? שלום, נושא החזר ההוצאות עבור שימוש ברכב פרטי אינו פשוט, שכן המערכת הצבאית מאפשרת החזרים כנגד אסמכתאות בלבד. יתרה מכך יש לזכור כי חיילי מילואים בעלי מכוניות מתפלגים למספר קבוצות: אלו הנוהגים ברכב של המעסיק, שהעלויות משולמות על-ידו, בעלי רכבים פרטיים ה"מוחזקים" (לפחות חלקית) ע"י המעסיק ובעלי רכבים פרטיים. מובן כי החזר ההוצאות לא צריך להיות זהה לשלושת המקרים הללו ובמערכות הקיימות כיום, טיפול ואבחון לגבי כל תקופת מילואים (הגורם המחזיק ברכב ונושא בהוצאותיו עשוי להשתנות מעת לעת) הינו מסורבל מאד ועד בלתי אפשרי. לכן ניתן פתרון קולקטיבה של נסיעה בתחבורה ציבורית המאפשר ניוד לכולם תוך החזר ההוצאות וזאת ע"י הצגת אסמכתא. אציין כי הנושא נדון לא מעט על שולחנו של קמל"ר. אנו מודעים לעניין ומקווים כי בעתיד ותאפשר לחיילי מילואים ליסוע חיונם בתחבורה ציבורית, דבר שיקל ויחסוך "טרטור" בבקשה לקבלת החזרים. תודה על פנייתך, אילנית סביניק עוזרת קמל"ר קמל"ר שלום רב, ברכות על השקת האתר החדש. אני משרת כחובש ביחידת אב"כ במסגרת שרות המילואים. בהמשך להודעתכם בנוגע להחזר הוצאות נסיעה לחיילי מילואים אני תוהה : מדוע לא ניתן החזר הוצאות נסיעה לחיילים שבאים ברכבם הפרטי ? הרי מילואימניקים רבים (שלא לאמר, הרוב...) באים לשרות המילואים באמצעות רכבם הפרטי. האמנם אין הם זכאים להחזר בגין הוצאות הנסיעה ? כמובן שמיד עולה השאלה : איך יתבצע התמחור ? והרי תשובתי - אין פשוט מזה ! אפשר לבצע הערכה של המרחק בק"מ בין מקום מגורי החייל לבין נקודת ההתייצבות ולהכפיל את זה בהערכה של המחיר לק"מ בדלק. לא כזה מורכב. אם אתר אינטרנט הצלחנו לבנות, לבטח גם בעיה זאת אפשר לפתור. אודה לתשובה מפורטת בנושא,

פלסטיק

New member
כרגיל מקשקשים שטויות

מה זה עניינו של צה"ל אם העובד משלם את הוצאות הנסיעה או המעסיק? יש הוצאה שנגרמה בגין השירות במילואים וצה"ל צריך לפצות. אם העובד נסע ברכב המעסיק שיסתדרו בינהם, אם המעסיק מחליט להעניק הטבה לחייל זה לא עניינו של הצבא. אם סבתא שלי קונה לי כרטיס חופשי חודשי ואני נוסע איתו למילואים אז הם גם יתערבו בחשבונות ביני לבין סבתא? סתם מנסים למכור לך תירוץ עקום ובקשר להחזר ההוצאות עצמן: מקובל אפילו במשרדי ממשלה לחשב הוצאות נסיעה לפי מחירון חשב. אז שצה"ל שהוא גוף ממלכתי יעבוד לפי מחירון מקובל ולא צריך להמציא שיטות חדשות. מחירון חשב קובע מחיר לפי ק"מ. אין בעיה לדעת מהו המרחק מביתו של החייל לבסיס (ואני מבטיח כחייל מילואים שאם יפספסו בכמה ק"מ לא אהיה קטנוני). כמו כן הפתרון של התחבורה הציבורית איננו מספק. לא תמיד קיימת תחבורה ציבורית אל מקום ההתיצבות ופעמים רבות אם קיימת היא איננה זמינה בשעות בהן מתיצב החייל, משתחרר או יוצא לחופשה אם תחבורה ציבורית כל כך נהדרת שיתכבדו סגני האלופים בצה"ל ויסעו באוטובוסים, נראה אם גם הם יחשבו שזה פתרון מוצלח

למעלה