החזרי מס הכנסה שהורדו מתשלום יום מילואים

AlteRon

New member
החזרי מס הכנסה שהורדו מתשלום יום מילואים

אהלן,

לאחרונה שמתי לב שבתשלום גמלת מילואים שקיבלתי מביטוח לאומי הורידו לי מס הכנסה, כל פעם באזור ה9 שקלים לימ"מ.

לפי מה שהבנתי 3 שנים מסיום שירות החובה קיים פטור ממס הכנסה - קישור לאתר היחידה להכוונת חיילים משוחררים

פניתי לביטוח לאומי והם אמרו שהנושא לא קשור אליהם מכיוון שלא הם לוקחים את הכסף אלא מס הכנסה, האם אתם יודעים למי יש לפנות במס הכנסה על מנת לקבל את הכסף חזרה?
האם מומלץ לחכות למועד מסויים (סוף השנה לדוגמא?) או להמתין זמן נוסף (האם נצבר ריבית על הסכום שנלקח?)

את כל התביעות לתשלום הגשתי באופן עצמאי כך שכל האישורים על התשלומים נמצאים אצלי.
לאט לאט הסכום גדל - כרגע מדובר ב40 ימי מילואים !

תודה, רון.

guya72

New member
תשלום

אני בספק אם יש בפורום רו"ח או יועץ מס.
תיגש למס הכנסה, יש שם פקידים שמקבלים קהל. הם כבר יפנו אותך לפקיד המתאים.

לגבי המתנה למועד מסויים - אני לא מאמין שהמתנה קצרה תפגע בזכויות שלך, לכן לדעתי כדאי לגשת בתחילת שנה הבאה (ינואר 2013) עם כל המסמכים הרלוונטיים.
וכן, יש ריבית (נמוכה) על הסכום שנלקח.

Lord Anthony

New member
הבנת לא נכון

למעשה אתה לא זכאי להנחה אלא אתה מקבל נקודות זיכוי במס הכנסה, מה שלא מזכה אותך אוטומטית בפטור ממס.
עם זה במידה וההכנסה השנתית שלך היא מתחת לתקרת ההכנסה הפטורה ממס יש לך אפשרות לבצע תיאום מס ולקבל החזר על המס שנגבה. את התהליך שלתיאום מס אפשר לבצע גם דרך האינטרנט.
במידה ולא כל ימי המילואים בוצאו בשנת המס האחרונה (2012) תצטרך לבקש החזרי מס ובשביל זה כבר תצטרך ליצור קשר עם פקיד השומה הקרוב למקום מגוריך.

למעלה