החזרי מס לשנת 2001

yositz

New member
החזרי מס לשנת 2001

לידיעתכם אם לא עבדתם בשנת המס 2001 ולו חודש אחד כמעט בוודאות מגיע לכם החזר מס. אם הינכם משלמים משכנתא שדרכה אתם משלמים ביטוח חיים אזי כמעט בוודאות יש לכם החזר מס אם יש לכם או לבן זוגכם קופת גמל פרטית (ולא דרך המעביד) כמעט בוודאות שיש לכם החזר מס.

באפט

New member
שאלות

מה עושים כדי לקבל החזר מס? איזה טופס ממלאים, מה צריך להכין? כמו כן, מה לגבי שנת המס 2002, מתי ניתן לדרוש עבורה החזר מס?

אלוני.

New member
ריכוז טפסים

עבור מי שהיה שכיר להמתין לקבלת טופס 106 מהמעביד, אם יש יותר ממעביד אחד לאסוף את כולם, הודעות סיכום שנתיות מקופות גמל וביטוחי חיים, דף סיכום מביטוח לאומי (אם יש כזה) . זה מה שזקוק שכיר ממוצע. הסיכוי להחזרי מס קיים כאשר עבדת אצל יותר ממעביד אחד במהלך השנה או כאשר לא עבדת ברצף (למרות שאם מדובר במעביד אחד היה ניתן לפתור הבעייה דרכו) אין מה להפסיד והתהליך פשוט, ניתן לבצע אותו במשרדי מס הכנסה בזמן קבלת קהל ואפילו לקבל סיוע. לגבי שנת 2002 מרבית המעבידים (אלה שלא יתמוטטו
) ישלחו הטפסים עד לחודש אפריל לערך . כדאי לשים לב אם יש איזו "הטבה" שאולי לא היית מודע לה בנושא פטורים זמניים ממס או נקודות זיכוי שלא העלית על דעתך וכאן ניתן לחזור גם כמה שנים אחורה......לטוב ולרע.

באפט

New member
תודה לך

אני עבדתי בשנת 2002 במשרה מלאה עד מאי, ואני מבין שאני זכאי להחזר מס משמעותי. מה יש לעשות אם באמת המעביד כבר לא קיים? ולנוכח עבודת הנייר המרתיעה, האם שווה להשתמש בשירותיו של רו"ח שגובה דמי טרחה? תודה.

yositz

New member
סיפור מהחיים

אדם שאני מכיר התייעץ איתי לגבי החזרי מס לכמה שנים אחורה. הצעתי לו לבדוק את העניין ולהביא לי את כל המסמכים. משום מה הוא החליט ללכת לבד למס הכנסה . לאחר מספר חודשים הוא קיבל החזר לחלק מהשנים אולם לשתי שנים הוא קיבל חיוב מס שעלה פי כמה על ההחזרים הפעוטים שקיבל. כמובן שלא אמרתי לו "אמרתי לך" אולם עברתי איתו על השנתיים הנ"ל ומצאנו כל מיני דברים שהוא לא ידע שהפחיתו את הנזק (אם כי עדיין היה צריך לשלם) לדעתי כדאי ללכת על רו"ח שיבדוק כי אם יש לך חוב למס הכנסה אולי כדאי באותה שנה לא לבקש החזרים.

אלוני.

New member
אז אחרי הפרסומת הסמוייה

והתפיחה על השכם, אכן כתבתי גם בהודעתי שמי שרוצה להתחשבן אחורה שיקח בחשבון שההתחשבנות היא לשני הכיוונים. למי שעבד מספר חודשים בשנה ומתייחס רק לשנה זו, וכמובן חשוב לוודא ששילמת מס באותה שנה (כי מה לעשות וההחזר הוא רק על מה ששילמת ) אזי ללא ספק מגיע לך החזר ותוכל לעשות זאת לבד במס הכנסה.

yositz

New member
כן אבל

ישנם דברים שהוא לא יידע ומס הכנסה בטח לא יטרחו ליידע אותו. דוגמא אחת: אובדן כושר עבודה מותרת בניכוי אפילו משכר כשכיר ועוד אז בסדר , הוא יקבל החזר אבל למה לא לדרוש את כל מה שמגיע.

אלוני.

New member
בהודעת הפתיח כתבתי

שרק אם מדובר על עבודה בחלק מהשנה או יותר ממעביד אחד (וגם זה בהנחה שהשני ניכה יותר מהדרוש), ציינתי במפורש שיש הטכות נוספות ונקודות זיכוי נוספות (למשל בן משפחה מוגבל) . אנחנו מדברים על המקרה הפשוט.

M 26

New member
2 שאלות

שלום כמה נוהג שלוקח מי שמטפל בהחזרי המס, האם מדובר במחיר קבוע או אחוזים מההחזר? אם אני לא אהיה בארץ במשך כל שנת 2003, האם אפשר להשאיר את הטיפול בהחזרי 2002 בידי מישהו? תודה מיכל

אילן281

New member
רגע רגע...

אני רוצה להבין בדיוק. אתה טוען שמי שלא עבד בשנת 2001 בכלל וגם משלם משכנתא כולל ביטוח אז מגיע לו החזר מס לכל השנה?? אגב בקשר למשכנתא, את הביטוח אני משלם דרך חברת ביטוח(הכי ישיר) האם זה אומר שבכל זאת מגיע לי החזר מס? בנוסף אשתי זאת שעובדת ואני זה המובטל כבר שלוש שנים האם בכל זאת מגיע לי החזרי מס עבור השנים האילו? לא יזיקו לי כמה הסברים תודה!

beni165

New member
שאלה נוספת

אם הבנתי נכון אשה שעובדת ובעלה לא עובד זכאית לעוד נקודת זכות איך דואגים לזה רטרואקטיבית?

למעלה