החזרי מס

כבאי

New member
החזרי מס

מישהו יכול לתת לי בבקשה כיוון מה הסדר פעולות שצריך לעשות לגבי החזרי מס מה צריך להביא ? למי לפנות במס הכנסה ? האם אפשר לעשות זאת עצמאית ללא מתווכים ? כל הערה אחרת תתקבל בברכה

spisi1

New member
הוראות להחזר מס

שלום כבאי ראשית כל כל אחד יכול לבצע החזר מס ללא עזרת "מתווכים". צריך לאסוף טפסי 106 ממקומות העבודה, אישורים על קופות גמל, וביטוחים(שלא דרך העבודה). ממלאים את הנתונים בהתאם על גביי טופס בקשה להחזר מס, ושולחים למס הכנסה. תוך 3 חודשים מקבלים תשובה..וכסף. אולם רצוי לבדוק את זכאותך להחזר מס טרם שליחת הטפסים. בהצלחה.. אם בכל זאת תצטרך עזרה מקצועית..אני כאן לרשותך.

אפשר לנסות לעשות זאת עצמאית, אבל

הענין הוא, לדעת מדוע מגיע לך החזר מס, האם מגיע לך? ויותר מכך, יתכן ואתה חייב מס!! ,במקרה כזה הגשת דוח על ידך עלול לפגוע בך, ותאלץ לשלם מס. במידה ואתה פונה לתיווך, יבחנו איתך האם מגיע לך החזר מס, כאשר יכולות להיות סיבות שונות המופיעות בפקודת מס הכנסה, לפיהם אתה זכאי להחזר. המתווך יגיש לך דוח להחזר מס רק במידה ומגיע לך החזר, ויגבה לפי אחוז מההחזר, כך שאין ממש הרבה להפסיד. אבא שלי ,עבר התקף לב לפני כ- 7 שנים והחליט להגיש דוח באופן עצמאי למס הכנסה, הגיש את כל הטפסים כנדרש, עבר ועדות רפואיות...רק... שהיתה לו טעות טכנית בסימון בדוח הנובעת מחוסר ידע, ולכן קיבל החזר מס של 100 שקלים (במקום 15,000). למזלו..שבוע לפני שעברו 6 שנים, שזהו המועד האחרון שניתן לתקן דוחות, גיליתי את הטעות הגשתי את הדוח, והוא קיבל את הכסף.

ruven77

New member
לכבאי

אפשר לעשות באופן עצמאי ועדיף.תחסוך הרבה על יועץ מס או רו"ח.צריך טופס 106 מהמעסיק (או אם יש לך זכויות להחזר מס לכמה שנים -טופס לכל שנה.אל תוותר),ואישורים על קופות גמל,ביטוחים וכן הלאה.יש בדיווחים השנתיים ספח למטה המאשר כמה הפקדתם באותה שנה.גש למס הכנסה,תמלא טופס שלהם (אפשר במקום),וקח בחשבון שאפשר ללכת עד 7 שנים אחורה.תתפלא איזה החזרים אפשר לקבל!בהצלחה.

ruven77

New member
לכבאי - במחשבה שנייה

אסוף את הטפסים והניירת וגש לאיש מקצוע שרק יבצע את הבדיקה אם אמנם מגיע לך החזר וכמה.חלקם לא גובים על השירות הזה.על סמך דבריו גש למס הכנסה שלא יתברר לרוע מזלך שאתה חייב להם!

למעלה