החזרתם אותי 8 שנים אחורה..

החזרתם אותי 8 שנים אחורה..

מזל טוב על הפורום החדש.. יש לנו ילדונת מקסימה בת שמונה וחצי, שנולדה עם קלאב פוט בשתי הרגליים, והיום בחוג להתעמלות מרקדת ומפזזת.. אז זה בעיקר כדי לעודד, למרות שאנחנו לא עברנו ניתוח, כי המצב לא היה כל כך קשה כנראה.. גילינו בכאב ובתדהמה על הקלאב פוט, דווקא בסקירה פשוטה של קופת חולים, ולא בסקירה מוקדמת פרטית ששילמנו עליה הרבה כסף.. והרופא אמר שלפעמים זה מלווה בפיגור. (וזה אחרי שנתיים וחצי של טיפולי פוריות עד להריון המיוחל). חיכינו לתוצאות מי שפיר שהיו טובות וקיווינו לטוב.. בסוף נולדה המקסימונת עם רגליים מסובבות להפליא.. לפחות לא יצליחו להחליף לנו אותה בחדר לידה, התנחמנו... למחרת כבר היתה בגבס, אמבטיות בגיגית כביסה כשהרגליים בחוץ, וכל התקופה מעורפלת מעט, כי היה קשה לספוג את הכל בתור הורים טריים. אני כבר לא זוכרת הכל, אבל מה שלא אשכח זה שאחרי שהורידו גבס, היתה עם סדים וכל החלפת טיטול הייתי צריכה לסובב לה את כפות הרגליים, ולספור עד 10, היא בכתה ואני יחד איתה. שנאתי להחליף טיטול. בגיל שנה בערך זחלה לה עם מכשיר שמחבר נעליים הפוכות וגם ישנה אתו בלילה. (אולי נקרא crs?) אני רק זוכרת שעלה הרבה כסף. ובאמצע החלפנו רופא, ולכל אחד היתה דעה שונה על איזה סדים צריך והיינו קצת בהרגשה שלא תמיד יודעים בדיוק את הדרך הנכונה.. אבל בסוף הכל הסתדר וכבר הספקתי כמו שאתם רואים לשכוח את כל הפרטים. אני רק זוכרת את החרדה בהתחלה, חוסר הוודאות כי ההריון היה כל כך יקר, יעוץ גנטי, יעוץ אצל אורטופד נחמד שסיפר על שחקני כדורסל עם קלאבפוט והרגיע, והרגשה שאני אמא מכשפה בכל פעם כשהייתי צריכה להחזיק את הרגליים חזק ולסובב.. אבל בסך הכל...עבר... אז תתעודדו... יש דברים יותר גרועים..

נהניתי לקרוא את הסיפור שלך ../images/Emo13.gif

אנחנו זקוקים לסיפורים כאלו בפורום. אפשר להוסיף אותו למאמרים? ומצחיק שגם אני חשבתי על זה שבטוח לא החליפו אותו בתינוקיה. לא היה שם עוד תינוק עם קלאב פוט ברגל ימין
ומכשיר הרגליים נקא דניס בראון או בקיצור DDB.

שמחתי לספר..

למרות שלהיזכר ברגעים הקשים לא היה נעים במיוחד, אבל במידה מסוימת זה נותן כוח- היינו בזה והתגברנו. מצאתי את הקופסה של המכשיר לרגליים, כתוב עליה crs- counter rotation system. המכשיר מחבר 2 נעליים הפוכות שמודבקות עליו, בצורה שמאפשרת זחילה, כי יש צירים והברזל מתקפל. האם זה המכשיר שדיברתם עליו? אם כן מעניין למה הפסיקו להשתמש בו. בזמנו הוא נראה לי מתוחכם ויעיל, כי אפשר התפתחות מוטורית ותזוזה למרות הכל. מעניין למה שמרתי אותו כל כך הרבה שנים..עכשיו כבר לא יועיל לאף אחד. אפשר להוסיף את סיפורי למאמרים, ואשמח לעודד כל מי שזקוק..

הי, תודה על הסיפור

אני ממש אוהבת את הפורום. לגבי ה crs אם זה היה המכשיר, רצינו גם לקנות אותו אבל נאמר לנו שלפני שנה הפסיקו לייצר אותו כי לא בטוחים שהוא יעיל ואולי אפילו גורם נזק. ממש התבאסנו כי הוא נראה הרבה יותר "חביב" ומוט המתכת הכבד.

איזה סיפור!!!

קודם תודה על הצטרפותך. מקווה שניתרם ונתרום לקהילה. גם אצלנו אצלה תמיר היינו צריכים לעשות תקופה פיזיוטרפיה עצמית והיה לי סיוט לשאת את המחשבה שאני מכאיבה לבן שלי ביוזמתי, אז קצת ריחמתי וקצת אבא עשה, עד שהגעתי למצב בו לפעמים הייתי שמחה שמישהו אחר, אחות מביה"ח לדוגמא עושה לו את הפיזיוטרפיה ולא אני, גם אם ידעתי שהיא מכאיבה לו יותר ממני..... יום נעים אורית

למעלה