החזרת חלב

• פותח הנושא knowm
  • פורסם בתאריך

knowm

New member
החזרת חלב

שלום לכן!
בני בן חודשיים ושבוע, הוא ינק במשך השבועיים הראשונים ואחר מכן עבר לתחליף חלב סימילאק.
הייתה לי חוויות הנקה גרועה מאוד. הוא בכה המון והיה כל הזמן רעב מה שהביא לכך שכל הזמן הנקתי אבל כנראה שלא היה לי מספיק חלב והוא איבד משקל רב בתקופה הזו, לקראת גיל שבועיים הוא התחיל לשמור על המשקל אך לא עלה, בטיפת חלב המליצו להוסיף תחליף, הפטמות שלי היו סדוקות והשדיים כאבו בכל הנקה ואני פשוט נשברתי. בגלל שכל כך כאב לי בהנקה הפסקתי בבת אחת (טעות גדולה) נהיה לי גודש נוראי, ניסיתי לשאוב כדי להקל אבל יצאו טיפות בודדות במשך שעות של שאיבה והגודש נשאר. סבלתי כאבים נוראיים ועלה לי החום, הלכתי לרופא וקיבלתי כדורים לייבוש חלב ואנטיביוטיקה וכך הפסקתי את ההנקה.
היום התינוק גדל יפה עולה במשקל והוא חייכן ומאושר ואני אכולת רגשות אשם על כך שהוא לא יונק ומרגישה צורך להניק אותו, אפילו כתוספת קטנה לתחליף החלב שהוא מקבל.
במבט לאחור אני חושבת שהקשיים נבעו ראשית כל מחוסר בליווי מקצועי וכן מלחץ גדול ועייפות (כל השבועיים האלה בקושי ישנתי או אכלתי בגלל שהתינוק תמיד היה עלי וניסה לינוק).
רציתי לדעת אם יש סיכוי להחזיר את החלב? אני מרגישה צורך להניק אותו, היום אני יותר רגועה ואני חושבת שהפעם זה יכול להצליח אם יהיה לי ליווי מקצועי, אבל כשאני נזכרת בסבל שעברתי זה מפחיד אותי מאוד.
האם יש סיכוי לעשות את זה? האם יש סיכוי שזה יעבוד ותהיה לנו חוויה מתקנת? מישהי עברה את זה?
אשמח לעצות ותובנות...תודה
אשמח גם פרטים של יועצת הנקה טובה באזור אשדוד

השבת הנקה

שלום לך
עברתחוויה לא קלה, וכרגע לפחות בהיבט של התינוק הוא חייכן ומאושר, ציטוט.
בעיקרון יש אפשרות להחזיר את ההנקה, אבל זה כרוך בהרבה הרבה מאמץ וזמן.
גם אם תחזירי את החלב, הסיכוי שבנך ירצה לינוק ישירות מהשד, נמוך ביותר,
שכן הוא רגיל לגירוי של הפטמה של הבקבוק ולזרם שלו.
אם בכל זאת את רוצה לנסות הייתי מתייעצת או עם דר' מירה לייבוביץ
או עם דר' ג'ינה ויסמן, והן ממש לא באזור שלך.
אופציה נוספת לנסות לעבד את החויה רגשית שעברת עם מטפל/ת
שיעזרו לך להמשיך בגאווה הלאה...
ושוב אני אצטט אחת ממורותיי:
"אמא שלי ילדה אותי בניתוח קיסרי ולא הניקה אותי, והיתה לי אמא נהדרת....."
האימהות שלך רק מתחילה.....
תחזקי את עצמך.

דגש

אני רוצה לחדד משהו, גם אם החלב יחזור,
לא ברור כמה חלב יהיה לך.
בכל מקרה תצטרכי לעבוד קשה, שאיבות בלי סוף
פלוס כדורים

knowm