החזרת מילגה + שכר לימוד

blackrussian

New member
החזרת מילגה + שכר לימוד

תמידי מחקר (מסטר ו/או דר´) בטכניון מקבלים מלגת קיום (כ 3000שח לחודש) וכן מילגת לימודים. (על מנת שהקיום אכן יהיה אפשריהם גם מועסקים כמתרגלים ומקבלים עוד כ 2000שח). חלק מ"החוזה" עליו חותמים התלמידים שהתקבלו מכיל סעיף המאפשר לטכניון לדרוש את כספי המילגה + שכר הלימוד חזרה במידה והסטודנט מפסיק לימודיו לפני השלמת התואר. סעיף אחר באותו מסמך אוסר על התלמיד לעבוד בכל עבודה שהיא במהלך לימודיו. נשאלת השאלה האם *השילוב* של שני סעיפים אלה אינו בעיתי מבחינה חוקית, והטכניון אינו יכול לדרוש את הכסף. שכן ראשית, הסעיף השני פוגע בחופש העיסוק, ושנית, כיוון שהטכניון עצמו מתנה את מתן המילגה באי-עיסוק בעבודה אחרת, הרי שיש בכך הצהרה כי המילגה היא בחזקת "שכר" על עבודה. כיצד איפה יש לצפות מהסטודנט שיחזיר את מילגת הקיום אם לא יכול היה לעבוד במהלך לימודיו? בקיצור - האם יש דרך לצאת מחובת ההחזר, תודה רבה, B

יא

New member
מילגות

שלום רב, ראשית דבר אציין, כי תשובתי נסמכת על המפורט בשאלתך וניתנת בכל הזהירות הראויה. נראה, כי הטכניון מעניק את המילגות כדי לאפשר לסטודנטים להתפנות לעיסוקיהם האקדמיים. רעיון זה, אני מניח, עומד בבסיס האיסור אותו מציב הטכניון בפני הסטודנטים מלעבוד במהלך הלימודים (כל זמן שהם מקבלים מילגה). יכול להיות, ועל לכך אין לי תשובה וודאית, שערכאות המשפט יכריזו על איסור העבודה שמציב הטכניון כעל דרישה העומדת בניגוד לחוק יסוד חופש העיסוק, ואולם נראה לי כי אם תעלה טענה כזו, הרי הטכניון ישיב כי אין חובה על סטודנט לקבל מילגה וכי המילגה ניתנת לשם אפשר לסטודנט להתפנות משאר עיסוקיו ולתמקד באקדמיה. עם זאת, כאמור, תשובתי דלעיל ניתנת בהסתייגויות הנדרשות, לאור אי קריאת המסמכים גופם. בברכה, יהודה אוסטרומצקי, עו"ד

למעלה