החזרת עוברים מוקפאים

החזרת עוברים מוקפאים

שלום!אני נמצאת כעת לפני החזרת עוברים מוקפאים (מהסבב המוצלח והיחיד). הוקפאו 3 עוברים מאובחנים (אנחנו עוברים טיפולים בגלל נשאות גנטית) ואני ממש מתלבטת כמה להחזיר...בסבב הבודד שעברנו הוחזרו שניים שהוגדרו כממש יפים ונקלט אחד. ממה שאני זוכרת מצבם של השלושה הוא גם בסדר. מצד אחד אני ממש לא רוצה הריון תאומים ומצד שני אני מפחדת להחזיר רק אחד ושהוא לא ייקלט. תובנות? תודה מראש וימים שקטים לכולנו

Givonit

New member
קחי בחשבון

שכשמקפיאים - בד"כ מקפיאים זוגות או שלשות... כך שאם נותרו שלושה - רוב הסיכויים שהקפיאו אותם ביחד.
במידה שהקפיאו שלושה - את מחזירה את שלושתם, או "זורקת" את מה שלא מחזירה...
לאחרונה החזרתי שלושה- ואף אחד מהם לא נקלט, אם הייתי מחזירה שניים וזורקת אחד - תמיד הייתי חושבת שאולי דווקא הוא היה נקלט.
מאחלת לך שבכל מקרה - בקרוב הכל יהיה טוב!

Givonit

New member
ואני חששתי משלישייה

ואיימתי על הרופא שהוא יבוא בלילה להניק אותם...
בסוף לא יצא כלום...
בפעם הראשונה שהחזרנו שלושה קיווינו שיקלטו שניים, נקלט אחד שלאחר מספר שבועות החליט לפרוש...
כשהחזרנו שניים - נשארה אחת...
מחזירים שלושה כדי להגביר סיכויים. אי אפשר לדעת איך זה יסתיים...
אף החזרה לא "סופית", לא "בטוחה"...

anguly

New member
זו דילמה מאד גדולה

העוברים האלה הם מגילך הצעיר יותר, מסבב שהצליח ולכן יש להן סיכוי טוב יותר להצלחה בהשוואה לאם תעשי סבב חדש היום.
לכן ההחלטה יותר קשה.
אני מניחה שאם הייתי במקומך הייתי מחזירה צמד כדי להגדיל את הסיכוי, ומנגד להפחית את הסיכון למרובה עוברים.
אבל זה אומר שאת לוקחת בחשבון גם את האפשרות שיהיו תאומים...
אפשרות שניה שאת מחזירה אחד, אבל לוקחת בחשבון שאולי תצטרכי לעבור שוב טיפול מלא.

זה ישנה משהו אם אני אציין

שהעוברים עברו pgd (מוציאים מהם תא לאיבחון גנטי) וזה פוגע בסיכויי ההשתרשות שלהם. ברירת המחדל אחרי pgd היא תמיד להחזיר שניים (גם אם זה טיפול ראשון וגם אם האישה צעירה).

לדעתי

אם את לא מוסגלת להתמודד עם הריון תאומים ועם גידול תאומים וזה לא בא בחשבון בשום אופן - תחזירי עובר אחד. אם יש אפשרות לגידול תאומים - תחזירי שניים.
&nbsp
בהצלחה!

anguly

New member
זה רק מגדיל את הצורך להחזיר לפחות שניים

גם לא ברור שכולם ישרדו את ההפשרה.
אני החזרתי 3 מוקפאים אחרי המון כשלונות, כל השלושה נקלטו ואחד פרש, ומהטיפול הזה יש לי תיאומות.
ככה שאם אני הייתי את, בודאי הייתי מחזירה שלושה - כדי לתת מקסימום סיכוי, ומקווה שהסטטיסטיקה תביא לזה שלא יהיו יותר מתיאומים. מתוך ידיעה שאם יהיו יותר אדלל אחד.
אבל את רואה בתיאומים בעיה גדולה ולכן חשבתי שאולי עדיף להחזיר שניים.

anguly

New member
זו דילמה מאד גדולה

העוברים האלה הם מגילך הצעיר יותר, מסבב שהצליח ולכן יש להן סיכוי טוב יותר להצלחה בהשוואה לאם תעשי סבב חדש היום.
לכן ההחלטה יותר קשה.
אני מניחה שאם הייתי במקומך הייתי מחזירה צמד כדי להגדיל את הסיכוי, ומנגד להפחית את הסיכון למרובה עוברים.

anguly

New member
זו דילמה מאד גדולה

לכן ההחלטה יותר קשה.

anguly

New member
זו דילמה מאד גדולה

לכן ההחלטה יותר קשה.

anguly

New member
מה היה מצב השלישי?

שרד?
שיהיה בהצלחה

בקושי

היו בו 10% תאים חיים. לא חושבת שזה היה משנה משהו אם להחזיר אותו או לא. אבל החלטתי מראש לא להחזיר שלושה...

למעלה