החזרת תשלום לבנק משכנתאות

נבוך

New member
החזרת תשלום לבנק משכנתאות

ערב טוב לכולם, המערכת הבנקאית (כמובן) לא ששה לעזור ללקוחותיה בעת צרה (רק אם אתה חייב להם כמה מיליונים טובים, אז יגיעו אתך להסדרים...) השאלה... במידה ובאופן ייזום הנך מחזיר את החיוב של בנק המשכנתאות וזאת לא לשם אי-תשלום המשכנתא אלה רק לשם דחיית התשלום... בהתאם להנחיות בנק ישראל זכאי הבנק לחייב אותך בריבית פיגורים אבל נעזוב את זה... האם בחיוב הבא ינסו לגבות 2 תשלומים ביחד ?? לאחר כמה החזרות יתחילו בביצוע הליך משפטי ?? האם ידרשו לשלם את החיובים שהוחזרו בסכום אחד או שיצברו זאת לס"ך המשכנתא ויגבו את החוב לאורך יתרת חיי ההלוואה ?? תודה.

יא

New member
אי עמידה בתנאי פרעון משכנתא

שלום רב, זכויות הבנק המלווה כלפיך נקבעו בהסכם ההלוואה, עליו חתמת מול הבנק. שם גם נקבע האם החוב שבפיגור ייפרע לאלתר או בתשלומים. בדרך כלל נקבע כי אי פרעון תשלום מתשלומי המשכנתא במועדו מקנה לבנק את הזכות להעמיד את המשכנתא לפרעון מיידי (משמע: דרישה לפרעון החוב כולו ולאחר מכן מימוש הבטוחה), ו/או הזכות לתבוע כי סכום החוב שבפיגור ייפרע לאלתר. באפשרות הבנק - וכך נוהגים הבנקים בפועל - להגיש תביעה בהליך הנקרא "תביעה בסדר דין מקוצר" בגין חוב הפיגורים. בדרך כלל נוהגים הבנקים להגיש תביעה כאמור לאחר שמספר תשלומים לא נפרעו. כמו כן, יש באפשרות הבנק להגיש בקשה למימוש המשכון או המשכנתא שניתנו כבטוחה לבנק לצורך הבטחת פרעון תשלומי ההלוואה. תביעה שכזו מוגשת ללשכת ההוצלאה לפועל, וניתן להגישה רק לאחר שהלווה לא שילם 6 תשלומים חודשיים. באופן מעשי עצתנו לך היא לפנות לבנק ולבקש לפרוע את חוב הפיגורים במספר תשלומים. בברכת חג שמח, יהודה אוסטרומצקי, עו"ד

נבוך

New member
החזרה יזומה של חיובי המשכנתא

יהודה שלום, 1. תודה עבור התשובה המפורטת. 2. לשמחתי אינני כרגע בקריטריון של אי עמידה בתנאי פרעון מאחר ואנו משלמים כרגיל (כבר 10 שנים) 3. הפניה שלי היתה בעקבות העובדה כי אני אאלץ להפסיק התשלום במידה ולא אמצא דרך אחרת לתקופה קצובה של 6 חודשים וזאת מאחר ויש לנו כרגע בעיה בתזרים המזומנים. 4. אין לי כל כוונה ו/או רצון להגיע להליכים משפטיים ולכן פניתי לבנק בבקשה להודיעני האפשרות לביצוע דחיה שכזאת תוך תאום בינינו. 5. עד היום (שבוע ימים מהפניה) לא זכיתי לכל תגובה מהבנק... משום מה נראה לי מתאים הסגנון של אי התייחסות כי מה כבר אני יכול לעשות לבנק ?? אז שיהיה לכולנו חג שמח , שנה טובה, ומקווה להגיע להבנה הדדית עם הבנק במקום לפעול באופן חד צדדי ולמתוח החבל עד כמה שניתן.

למעלה