החזר דמי ביטוח לאומי לאחר פיטורים

Sap m7747

New member
שלום יש לי נכות כללית. פניתי לביטוח לאומי לקבל החזר דמי ביטוח לאומי על השנים האחרונות אמרו לי שעושים את זה דרך המעסיק בלבד שישנה בתוכנת שכר משהו. פניתי למעסיק והוא לא מוכן לעזור אומר שנזכרתי רק עכשיו. הצטבר סכום של כאלף חמש מאות שקלים פניתי כמה פעמים לביטוח לאומי והם הבהירו שזה רק המעסיק צריך להחזיר. האם ההחזר אבוד ומה עליי לעשות. תודה

אורנה01

Active member
מנהל
שלום יש לי נכות כללית. פניתי לביטוח לאומי לקבל החזר דמי ביטוח לאומי על השנים האחרונות אמרו לי שעושים את זה דרך המעסיק בלבד שישנה בתוכנת שכר משהו. פניתי למעסיק והוא לא מוכן לעזור אומר שנזכרתי רק עכשיו. הצטבר סכום של כאלף חמש מאות שקלים פניתי כמה פעמים לביטוח לאומי והם הבהירו שזה רק המעסיק צריך להחזיר. האם ההחזר אבוד ומה עליי לעשות. תודה
שלום לך,
לקבל מביטוח לאומי, גביה ממעסיקים טופס 618 הניתן רק באופן אישי, אותו להעביר למעסיק, כדי שיוכל להחזיר את הגבייה של דמי ביטוח לאומי.
אם המעסיק לא ישתף פעולה, לתת למעסיק למלא טופס 100 עבור כל השנים וביטוח לאומי גביה ממעסיקים יוכל להשיב. רק את השנה השוטפת המעסיק ישיב לך ויפסיק לגבות מהשכר על פי טופס 618, אותו תגישי לו.
טופס 100
בברכה.

Sap m7747

New member
תודה אורנה, אחפש בהמשך מה סה טופס 618 וטופס 100.

שאלותיי.
טופס 618 שנמסר אישית בסניף נותן החזר רק עבור השנה הנוכחית שבה מוגש ובשוטף? כלומר לא מחזירים רטרו אקטיבית אם אני מבינה.

שנית אם המעסיק לא משתף פעולה מדוע שימלא טופס 100?

תודה

אורנה01

Active member
מנהל
תודה אורנה, אחפש בהמשך מה סה טופס 618 וטופס 100.

שאלותיי.
טופס 618 שנמסר אישית בסניף נותן החזר רק עבור השנה הנוכחית שבה מוגש ובשוטף? כלומר לא מחזירים רטרו אקטיבית אם אני מבינה.

שנית אם המעסיק לא משתף פעולה מדוע שימלא טופס 100?

תודה
טופס 618 ניתן לקבל עד 7 שנים קודמות.
אם המעסיק שלך לא משתף פעולה, תגישי לביטוח לאומי את טופסי 106 של כל שנה. בהם יש ניכוי חודשי של דמי הביטוח שנוכו.
לברר קודם כאשר תגשי לקחת את טופס 618 אם הם יקבלו את טופס 106 שנתי. לכל שנה בנפרד.
כיום ניתן לקבוע רק שיחה טלפונית עם הסניף, תשאלי את כל השאלות ותקבלי הנחיות מלאות.
בברכה.

Sap m7747

New member
הדפסתי את טופס 100,אני נותנת את זה למעסיק שימלא על כל ששנה בנפרד את הנתונים ויחתום,ואז לשלוח לביטוח לאומי?

קלייטון.ש

Well-known member
באפשרותך לשלוח למעסיק מכתב התראה שמזהיר אותו שהסכום המגיע לך ממנו הוא חוב שכר, שאותו אפשר לתבוע 7 שנים לאחור, וככל שלא ישלם את החוב תוגש נגדו תביעה לבית הדין לעבודה. אפשר לכתוב גם שעל פי נהלי המוסד לביטוח לאומי זו חובתו של מעסיק - גם מעסיק לשעבר - להחזיר לעובד, גם עובד לשעבר, את דמי הביטוח ששולמו בגינו ביתר.

למעלה