החזר חודשי משתנה?

החזר חודשי משתנה?

התחלתי לברר וכראה שהמשכנתא שאני אקח תהיה של 500 אלף ש"ח פחות או יותר לתקופה של 17-19 שנים בריבית קבועה של 4.5. השאלה היא האם יש לי שליטה על גובה ההחזר החודשי? נניח שההחזר לפי הפרטים לעיל הוא בסביבות 3400 ש"ח, ואני חושב שכרגע, לפחות במהלך השנה הראשונה אוכל להחזיר 5000 ש"ח בחודש אך לאחר מכן ארצה לחזור לסכום של 3500 פחות או יותר. האם ניתן לעשות שינויים כאלה בצורה קלה ופשוטה או שיש חשש שאם אבקש להתחיל עם החזר של 5000 ש"ח בחודש תהיה לי בעיה בעוד כשנה לשנות את גובה ההחזר. תודה מראש.

תשובה

ההחזר נובע מסכום שלקחת, מס' שנים וריבית. אם אתה נכנס לעסקה של Xשנים, ההחזר שלך יהיה Y ש"ח. אם יש לך אפשרות לפרוע סכום גבוה יותר, אני ממליץ לך לקחת חלק מהמשכנתא במסלול ללא עמלות פרעון(משתנה או פריים), ולאחר תקופה מסויימת לפרוע את החלק מהמשכנתא. קשה מאוד לשחק עם הבנק בענין שינוי החזר חודשי.

פתרון נוסף

תוכל לחלק את המשכנתא לשניים. חלק אחד לתקופה קצרה, למשל, שנתיים או שלוש (וזה יהיה, יש להניח, החלק הקטן) והיתרה לתקופה ארוכה. כיצד לחלק ולאיז תקופה כל חלק, תוכל לבנות מול פקיד הבנק לפי ההחזר החודשי שאתה מעוניין. ברור שעל החלק לתקופה קצרה תשלם ריבית הרבה יותר נמוכה וזה יתרון נוסף לפתרון הזה.

למעלה