החזר חלקי משכנתא

orstorm

New member
החזר חלקי משכנתא

שלום,
יש לי משכנתא בסך 900 אש"ח שלקחתי לפני שנתיים בחלוקה הבאה:
130 אש"ח - קל"צ 3.18% ל-12 שנים
470 אש"ח - קל"צ 3.15% ל-12 שנים
300 אש"ח - פריים מינוס 0.9% (כלומר 0.7%) ל-30 שנה

אני מבקש לעשות פרעון מוקדם של 160,000 ש"ח.
האם ניתן לפרוע חלק מהלוואת קל"צ (ואז שאר הסכום נשאר באותה ריבית)?
ואיך כדאי לחלק את הפרעון המוקדם? 130 אש"ח קל"צ והשאר מהלוואות פריים או הכול מהפריים?

EY555

New member
השאלה היא אם אין לך

משהו יותר טוב לעשות עם הכסף. להשקיע אותו בשוק ההון או בנכס נוסף
באופן שיניב לך יותר מ- 3.15% תשואה

orstorm

New member
נקודה טובה

תודה על התגובה, נקודה טובה, אך כיום ההחזרים החודשיים מעט מכבידים עליי ולכן אני שוקל שאולי עדיף לי לפנות הכנסה חודשית

למה לא הכל מהקל"צ?
יש לפריים עוד המון לאן לעלות לפני שיגיע לרמה של ה 3.15% של הקל"צ. מצד שני הפריים הוא גם המסוכן יותר אז לשיקולך.
&nbsp
אתה צריך לבדוק עם הבנק שלך:
&nbsp
- אם יש קנס פירעון מוקדם בקל"צ (עמלות היוון וכו').
- אם אפשר לפדות את ה 130 אלף ואז להזרים רק 30 אלף למסלול אחר - יש מגבלות של הבנק, אתה לא יכול להפקיד כל סכום שאתה רוצה אלא יש מינימום מסוים, ואולי זה מעט מדי.
- כאשר אתה מבצע פירעון חלקי, ברירת המחדל של הבנק היא להשאיר את אותו תשלום חודשי ולקצר תקופה. ציינת פה שאתה רוצה להקטין את התשלום, זה אפשרי אבל תצטרך להגיד את זה לבנק במפורש בזמן הפירעון.

EcoT

New member
השאלה בכמה אתה רוצה לצמצם את ההחזר החודשי

אם מספיק לך להוריד את החלק בתשלום החודשי של המסלול קלצ של ה 130 אשח אז אני הייתי מחסלת אותו לגמרי ואז שמה את השאר במסלול קלצ השני (יכול להיות שזה לא אפשרי כי צריך מינימום מסוים אבל תבדוק) ושם מקצרת תקופה. ככה אתה גם מוריד את ההחזר החודשי וגם את הריבית הכוללת של המשכנתא. אני חושבת שהעדיפות עכשיו היא לקצץ את הקלצ. אמנם הפריים יכול להעלות בעתיד אבל אם תצמצם את החלק היקר בהלוואה עכשיו יש סיכוי שתהיה חופשי מרובו בעתיד הקרוב יוצר ואז תוכל לצמצם שנים בפריים ולחסל אותו לפני שיהיו עליות גדולות מידי. זאת לפחות התוכנית שלי.

למעלה