החזר טיפולים אלטרנטיביים

החזר טיפולים אלטרנטיביים ../images/Emo35.gif

שאלה: אני יתום צה"ל בן 40. בעבר השתמשתי בשירותי משרד הבטחון לקבלת טיפולים פסיכולוגים, שתועלתם היתה (אם להתבטא בעדינות) קטנה. לאחרונה גיליתי שפעילויות שנכנסות תחת הכותרת הכללית של רפואה אלטרנטיבית, מועילות לי הרבה יותר. אני רוצה להבהיר שמדובר לא רק במה שנכנס בהגדרה ה"קטנה" של רפואה אלטרנטיבית, כלומר טיפולים שנעשים במסגרת קופות חולים, ושבהם הרפואה המערבית (סוף סוף ובאיחור ניכר) הכירה, אלא בתחום רחב בהרבה שכולל גם סדנאות וטיפולים אקטיבים, בטכניקות שהרפואה המערבית תכיר בהן כנראה רק בעוד 10-15 שנים. האם יש אפשרות לקבל החזר עבור פעילויות אלו?

No name for now

New member
המממ...

יתומי צה"ל ללא הגבלת גיל זכאים לטיפולים פסיכולוגיים. האם ניתן לקבל החזרים על טיפול חלופי זו שאלה טובה, אני מציעה לך לפנות לעובדת השיקום באגף השיקום באיזורך ולברר. נשמח אם תעדכן אותנו

lyor5

New member
אושר......

טיפולים אלטרנטיבים לאלמנות צה"ל בהשתתפות עצמית דרך הפניקס ב-20%,ליתומי צה"ל לא ידוע לי ולא נראה לי לפי מה שרשום,ניתן לבדוק זאת בפניקס במס'-03-7332222או שתתקשר לארגון "אלמנות ויתומי צה"ל"03-6918403

No name for now

New member
יתומי צה"ל וביטוח הפניקס

חברת הפניקס מבטחת גם יתומי צה"ל לפי ההסכם עם ארגון אלמנות צה"ל אלא שכיוון שהוא מעל גיל 30 הוא לא חבר ארגון כך שלא בטוח שהוא זכאי להיכלל בהסכם אם הארגון יסרב לך כדאי בכל זאת להתקשר לחברת הפניקס, אולי הם פחות מחמירים

לא הבנתי בכלל את הקטע עם הפניקס

הם חברת ביטוח, נכון? פרטית, ולמטרות רווח, נכון? אז הם אמורים לבטח מפני משהו שאולי יקרה. כלומר אם יש משהו שקרה בעבר והוא בוודאות של מאה אחוז (למשל שאבא שלי מת ואני זקוק לטיפול פסיכולוגי) אז איך הם יכולים לבטח? הרי כל הרעיון של חברות ביטוח זה שהסיכוי שזה יקרה הוא נמוך, כי שם הרווח שלהם. אלא אם הם קובעים מחיר כזה והשתתפות כזאת שזה מראש לא משתלם. נראה לי שחבל אפילו על הטלפון.

No name for now

New member
מדובר בביטוח רפואי

ביטוח רפואי מורחב שאתה רוכש מהפניקס, כמו שאתה יכול לרכוש כזה מקופת החולים (כיום רובן מציעות גם שירותים מורחבים) וחברות ביטוח אחרות. גם במקום העבודה שלי יש הצעה לביטוח מורחב מאחת מחברות הביטוח. המטרה של חברת הביטוח היא למשוך קהל לקוחות גדול ע"י פניה לארגונים גדולים (למשל ארגון אלמנות צה"ל) עם הצעות יותר אטרקטיביות מאלו שמציעים ללקוחות פרטיים (את האטרקטיביות צריך לבדוק כמובן).

למעלה