החזר מילואים לשכיר עם משכורת גלובלית

eladko2

New member
החזר מילואים לשכיר עם משכורת גלובלית

אני עובד כשכיר עם משכורת גלובלית ב-100% משרה.
אני מקבל משכורת קבועה של 26000 ועשיתי מילואים של יום אחד.
הבאתי לעבודה שלי את אישור המילואים והיא הגישה אותו לביטוח לאומי, וקיבלתי מכתב עם החזר של 1233. לפי מה שאני מבין, לקחו משכורת של 3 חודשים אחרונים, חילקו ב-90 (שזה יוצא 866) וכפלו ב-1.4, שזה ההחזר שקיבלתי - 1213. לא יודע אם בכלל ככה אמורים לעשות כי אני כמובן לא עובד 30 ימים בחודש, אלא בין 20 ל-23 ימים בפועל, וכמובן שרשום גם במשכורת כמה ימי עבודה עשיתי באותו החודש.

השאלה היא האם אני אמור לקבל תוספת מהעבודה על ההכפלה הזאת של ה-1.4
לפי מה שהסבירו לי בעבודה, הם עושים חישוב אחר לגמרי. הם מחלקים את המשכורת שלי במספר ימי העבודה באותו החודש (זה היה פברואר, אז זה 26000 לחלק ל-20), שזה יוצא 1300, וזה מבחינתם כמה שאני מקבל ביום אחד. האם החישוב שלהם נכון? או שגם הם צריכים לחלק ב-30 (או 28 בגלל פברואר, לא משנה כ"כ).
ועשיתי גם מילואים נוספים במשך 26 ימים, שזה כולל 3 סופ"שים , אני כמובן עובד ראשון עד חמישי ולא עובד בסופ"שים, מה החישוב שאמור להיות אז? אני אמור לקבל משהו על זה שהייתי במילואים בימים שאני לא נמצא בעבודה בד"כ?

תודה לכל מי שעוזר!!!

guya72

New member
תגמול מילואים

אתה מקבל את מה שביטוח לאומי רשמו במכתב. זה הסכום שהם העבירו למקום העבודה - כדי שהם יעבירו לך.
מקום העבודה הוא בסה"כ צינור להעברת הכסף.
צורת החישוב של מקום העבודה לא מעניין אף אחד. הם יכולים ורשאים להעביר לך חלק מהכסף (לפי הצורה שחישבו), ולאחר שהם מקבלים את הכסף מביטוח לאומי - הם חייבים להעביר את ההפרש לרשותך (במשכורת הבאה).
תסתכל בקבצים של הפורום או FAQ (או המקום בו מנהלת הפורום שומרת קבצים) - יש שם קובץ מידע למעסיק מטעם ביטוח לאומי עם הסבר בנושא. תראה את זה למעסיק (הקובץ נלקח מאתר בט"ל).

eladko2

New member
זאת לא השאלה

זה ברור לי שאני מקבל מה שביטוח לאומי מעבירים, ואני שואל איך הם מחשבים. גם להם יכולים להיות טעויות, הייתי רוצה לדעת מה שיטת החישוב.

לגבי העבודה, אני מדבר על הכסף אחרי שביטוח לאומי משלם למקום העבודה (לפני שביטוח לאומי משלם, משלמים לי משכורת כרגיל, ולא על זה מדובר).
מדובר על ההפרש הזה שאתה מדבר עליו. איך יודעים מה ההפרש? מה שיטת החישוב פה? לא הגיוני שכל עבודה יכולה לחשב איך שבא לה.

guya72

New member
פשוט מאוד

שואלים את הנה"ח כמה הם שילמו לך (לפני קבלת הכסף מבט"ל).
את ההפרש בין הסכום שבט"ל משלמים לבין מה שמקום העבודה שילמו - אתה יכול למצוא לבד.
מ.ש.ל.

eladko2

New member
שוב, זאת לא השאלה

קודם כל גיא, תודה על התשובות.

השאלה איך מחשבים בביטוח לאומי ואיך אמורים לחשב יום עבודה שלי (משכורת חלקי 30 או משכורת חלקי מספר ימי העבודה בחודש - 20-23 ימים).
מה הסכומים בפועל אני יודע, גם של ביטוח לאומי וגם של העבודה, ואני רוצה לדעת אם החישובים בסדר.

בכוונה שמתי מספרים כדי שמי שמבין בזה ייתן לי תשובה מספרית.

guya72

New member
אתה נכנס לתפל

ביטוח לאומי מחשבים לפי חלוקה ב-90.
צורת החישוב של מקום העבודה איננו רלוונטי.
רוצה לדעת נוסחא מדוייקת ? תפנה לקובץ מידע למעסיק ו/או אתר בט"ל.

ofir9

New member
בדקתי פעם את הנושא:

- חישוב ההיחזר על המילואים מתבצע לפי חודש עבודה של 30 יום. כפול 1.4 על שארית הימים בחלוקה ל-7, כמו שציינת (במקרה שחל 1213)
- חישוב המשכורת ממקום העבודה מתבצע לפי מספר ימי העבודה שעבדת בפועל חילוק מספר ימי העבודה בחודש כפול המשכורת שלך. (2470)
- המשכורת שלך תהיה החיבור של שני המספרים שאמור להיות מאוד קרוב למשכורת חודשית רגילה.

לשאלתך:
הכפל ב-1.4 נועד ליצור מצב שלא תפסיד כסף אם לא ביצעת 7 ימי עבודה שלמים. פעם היה מצב שמילואימניקים היו עושים אימון של 5 ימי אימון ומקבלים עליהם פחות כסף כי ביטוח לאומי היה מחזיר למעסיק לפי 30 ימי עבודה בחודש, והמעסיק היה משלם לפי 23 ימי לכל היותר בחודש (תלוי בחודש, בחודשי חגים יכול לרדת אפילו ל10), וכתצאה מזו המלואמניק היה מפסיד. (1.4 מגיע מזה ש 1.4*5 = 7)
החישוב לא משתנה לגבי סופשים במילואים. תזכור שהמטרה היא לא לשלם למילואמניקים מעבר, רק לגרום להם שלא יפסידו...
יש תגמול מיוחד במאי שמנסה אולי בצורה מסויימת להחזיר חלק מהכסף... (ומצליח להחזיר לאנשים עם משכורות נמוכות)

מתי כן אפשר להרוויח:
- אם בשלושה חודשים הקודמים קבלת בונוס או אפילו תלושים לחג שנמצאים ב-90 יום שביטוח לאומי מחשב לפיהם, כך שבעצם ביטוח לאומי משלם לפי משכורת יותר גבוהה מהמשכורת הנוכחית שלך.
- אם עשית הרבה סופ"שים במילואים על חשבון ימים רגילים.
- אם היית גם במילואים וגם עבדת...
- אם המשכורת שלך מאוד נמוכה מתחת לסף מסויים ביטוח לאומי מחשב לפי יותר, אבל כנראה שזה לא מצבך.
בכל אחד מהמקרים הללו כדאי לודא שהמעסיק משלם, כי הוא בהחלט יכול לטעות.

מקווה שעזרתי.

למעלה