החזר מס בגין תרומות

4MyChild

New member
החזר מס בגין תרומות

שלום,
חבר שואל שאלה אז אני מברר איתכם:

לפני חודש הוא תרם סכום של 10K למוסד המוכר למ"ה לפי סעיף 46. ברשותו קבלה מקורית.
בנוסף, הוא תורם למוסד אחר כל חודש 18 ש"ח במשך 10 שנים (כלומר 216 ש"ח שנתי) גם הוא מוכר לפי סעיף 46 וברשותו קבלות שנתיות על התרומות.

הוא שכיר הרבה הרבה שנים, עבודה מסודרת, רציפה, ללא הפסקות.
דרך מקום העבודה לא ניתן לעשות את ההחזרים ואמרו לו לפנות עצמאית למס הכנסה.

הוא רוצה, כאמור, לקבל החזרים בגין תרומות.
כיצד עושים זאת?
האם חייב לגשת פיסית לפקיד השומה? או שאפשר באינטרנט?
מה צריך להכין חוץ מהקבלות?
איך מקבלים את הכסף? דרך השכר? תוך כמה זמן?

סליחה על השאלות הרבות

תודה

תרומה

תרומה שתרם בשנת 2017 הוא צריך להגיד דוח להחזר בחודש מאי 2018, לגבי יתר התרומות הוא צריך להגיש דוח להחזר 6 שנים אחורה דוח להחזר יש להגיש טופסי 106 מכל מקורות עבודה ואישורים מביטוח לאומי על קבלת דמי הבטלה או דמי לידה או כל גמלה מביטוח לאומי, אישור מקורי של התרומה, לוודה שהתרומה מוכרת למס, לבדוק האם הכן יש החזר, בגלל שסכום התרומה מאוד נמוך יתכן שלא כדאי להגיש את התרומות הקטנות ולהמתין רק אם ההחזר של התרומה הגדולה, מומלץ לפנות לאיש מקצועה

החזר מס בגין תרומות

שלום רב,
להלן מאמר של חברי יועצי המס חברי לשכה הגברת אורית אוסמו ומר שחר שאבי.
המאמר יעשה לך סדר בדברים.

התשובה ניתנה על ידי ג'נט סורי, יועצת מס.
ממונת תחום מקצועי בפורום המיסים של לשכת יועצי המס.

** היעוץ שניתן הוא כללי ואינו מהווה יעוץ משפטי או יעוץ חשבונאי או תחליף ליעוץ מקצועי. לקבלת יעוץ מומלץ להפנות את מלוא הפרטים העובדתיים ליועץ מס חבר לשכת יועצי המס בישראל.

4MyChild

New member
יש סתירה בין התשובות

אחד מכם אומר שצריך טופס 106 ואילו בקובץ המצורף בהודעה השניה רשום טופס 116,
אחד אומר שההחזר הוא בשנה הבאה ובקובץ רשום שכבר השנה אפשר לבקש החזר.

נהיה לי יותר בלאגן? מי צודק?

הסתירה נובעת

א. אני כותב על החזר מס שמבוצע בשנה לאחר מכן הדרך השניה היא דרך המעביד בשנה השוטפת שהיא הכי מומלצת אבל אתה כתבת שאתה לא רוצה לקבל את ההחזר דרך המעביד

4MyChild

New member
החזר דרך מקום העבודה

הבעיה שהמעסיק אומר שזה לא קשור אליו. אבל מדוע דווקא במאי 2018 ? למה כל כך רחוק?

דוח שנתי

דוח שנתי מוגש לאחר סיום שנת המס, טופס 106 וטפסים ואישורים נוספים מקבלים רק בחודש מרץ אפריל לכן ניתן להגיש את הדוח רק לאחר קבלת כל חומר, לעומת זאת אצל המעביד אתה מקבל את ההחזר מיד בהנחה שנוכה לך המס, אין צורך להמתין לאישור, כדא לשכנע את המעביד כדי שתקבל את ההחזר בתלוש המשכורת

למעלה