החזר מס על עבודה מהביית.

רוני1258

New member
החזר מס על עבודה מהביית.

האם זה נכון שאפשר לקבל החזר מס על עבודה מהביית (שכיר בחברת תוכנה) ?
אם כן , מה הפרוצדרה וגובה ההחזר ?
וכן , האם זה תקף בכל המדינות או רק בחלקן ?

תודה.

Boston Guy

New member
נתחיל בכך שמדובר בסכומים זניחים - שלא בהכרח שווים את הסיכון

קודם כל - לא מדובר ב"החזר מס". מדובר ב DEDUCTION - כלומר בניכוי הוצאות "לגיטימיות" לצרכי עבודה ממס.

כן - ניתן להצהיר על כך שחלק מסוים מבית המגורים שלך הוא "משרד" או "סדנה" שמשמש אותך לצרכי עבודה, ולקבל הכרה במס על חלק מהעלות שכרוכה בחלק הזה.

אבל... וזה "אבל" גדול: אותו חלק בבית צריך, לפי תקנות מס הכנסה, להיות 100% מוקדש לעבודה, ואסור שיעשה בו שום דבר אחר. אסור שיהיה בו שום חפץ או רהיט שלא קשור ישירות לעבודה שאליה "הוא מוקדש".
כלומר - זה אמור להיות חדר נפרד בבית, שבו אין מיטות או ספות, אין בו צעצועים של ילדים, אין בו מכשירי כושר וכיוצ"ב... אתה לא יכול לשים שולחן עבודה בסלון ולהצהיר על הסלון כחדר עבודה, או להגיד שחדר השינה שלך הוא חדר עבודה (גם אם העבודה שלך היא לישון...).

ומכיוון שהצהרה על "חלק מהבית מוקדש לצורך עבודה" היא במקרים רבים טריגר ל AUDIT של מס הכנסה - מפקחים של מס הכנסה בהחלט עלולים לבוא ל"ביקור בית" אצלך כדי לוודא שהצהרת אמת.

כאן, באזור בוסטון, ישראלים רבים השתמשו ב"טריק" הזה בעבר, ובתחילת שנות ה 2000 התחילו כאן AUDITS שיטתיים לכל מי שעשה את הטריק. ואנשים שילמו "רעבע-געלט" - נאלצו להחזיר את כל מה שקיבלו כ DEDUCTION ועל זה עוד ריבית וקנסות.
והכי עצוב הוא שכל ההסתבכות הזו הייתה על סכומים זניחים - כי אם הצהרת ש 100 רגל מרובע מתוך בית של 2000 רגל מרובע משמש לצרכי עבודה, כמה "זיכוי במס" כבר השגת?
משהו כמו 2% מהדמי השכירות השנתית של הבית?
אם אתה משלם 2000$ לחודש שכירות (24K לשנה) - זה יוצא פחות מ 500$ לשנה... ואנשים שילמו קנסות של אלפי דולארים כשתפסו אותם בשקר.

בנוסף - כדי לקבל את ההטבה הזו יש צורך בהגשת דו"ח מס ITEMIZED, מה שלא בהכרח הגיוני לעשות כשאתה שכיר, חדש בארה"ב וחי בשכירות.
במקרים רבים ה STANDARD DEDUCTION שאתה יכול לקבל בלי להסתבך עם ITEMIZED יוצא יותר כסף מאשר ITEMIZED...

לא יוע לגבי STATES אחרים - אבל מתוך הכרה של רשויות המס של מסצ'יוסטס - לא הייתי ממליץ לאף אחד ב STATE הזה לנסות את הטריק הזה, אלא אם כן הוא יכול להוכיח ב 100% שזה באמת לגיטימי. ה AUDIT של ה DOR במסצ'יוסטס כמעט מובטח, והם ילשינו לפדראלא'ס אם הם יתפסו שקר.

Alfa156 GTA

New member
אני באמת עובד מהבית - שיבואו לAUDIT.

(נבדוק מה יועץ המס אומר לגבי זה כרגע), ואם לא יתאים כרגע לשכירות אז לעתיד בבית הבא שיהיה שלנו.
&nbsp
תודה.
&nbsp

Boston Guy

New member
קרא מה שכתבתי - זה לא העניין

השאלה היא לא אם אתה עובד מהבית.
השאלה היא אם יש לך בבית חדר עבודה "דדיקייטד".

וכשיהיה לך בית משל עצמך - העסק עוד פחות משתלם, כי כשתגיע למכור את הבית, תצטרך לשלם מס רווחי הון הרבה יותר גבוה על עליית ערך הנכס - כי חלק ממנו הוא "נכס עיסקי" ולא "בית פרטי"... ואת הכמה מאות דולארים לשנה שיצא לך מה DEDUCTION אתה תחזיר למס הכנסה עם ריבית.

Alfa156 GTA

New member
נבדוק עם היועץ עוד שבועיים. תודה.

רוני1258

New member
יהיה לי חדר שישמש לעבודה בלבד.

לא מתכוון לתחמן, יהיה לי חדר עבודה שיכיל שולחן עבודה ומחשב בלבד.
זה יהיה ביית שכור, האם זיכוי המס הוא רק לשכירות או גם למשכורת מהמעסיק ? באיזה אחוזים מדובר ?

תודה.

John the Savage

New member
יש נוסחאות לחישוב הסכום

נוסחה אחת זה 5$ על כל פיט רבוע, כלומר על משרד בגודל 150 sqft הניכוי זה 750$ בשנה. לחלופין, אפשר לעשות חישוב באחוזים. אם לדוגמה אתה שוכר דירה בגודל 1200 sqft, והמשרד הוא 150, תקבל ניכוי על 12.5% מההוצאות על הבית (כלומר שכר דירה, חשבונות חשמל ומים וכו'). אם ההוצאות הכוללות על הדירה זה 2000$ לחודש, תקבל ניכוי של 3000$ בשנה. כך שבמקרה הזה החישוב באחוזים הרבה יותר משתלם.

ודבר נוסף, כפי שכבר נכתב מעלי, לא מדובר בזיכוי אלא ניכוי. ניכוי של 3000$ אומר שעל 3000$ מההכנסות שלך לא תשלם מס.

(אני לא נכנס כאן כרגע לעניין של ניכוי סטנדרטי לעומת itemized בשביל לא לבלבל אותך עוד יותר).

Boston Guy

New member
כמו שג'ון כתב: הזיכוי במס - כשמו כן הוא.

הנגיד שנלך על המספרים בדוגמא שג'ון נתן:
נניח שיוצא מהחישוב שמגיע לך DEDUCTION של 3,000$.
זה אומר שמהברוטו שלך מחסרים 3,000 דולר לפני שמחשבים כמה מס אתה צריך לשלם.
או - במילים אחרות - לא תשלם מס על אותם 3,000$ שהרווחת.

נניח מדרגת המס השולי שתגיע אליה תהה 25%.
זה אומר שבמקום לשם 25% מס על אותם 3,000$ (כלומר - לשלם 750$ מס) - אתה תשאיר את ה 750$ האלו בכיס שלך.

אז כמו שאתה רואה, ה"הטבה המדהימה" הזו היא בעצם לא כל כך מדהימה...
אם (כמו שאני חושש) המעביד מציע לך ברוטו נמוך ומספר לך סיפורים על "זיכויים גדולים במס" שיעשו מזה משכורת נטו גדולה - אז דע לך שזה הבל. זה כסף קטן.

תשובות בקצרה

תנאים:
1. חדר יעודי רק לעבודה ולא גם עבודה /גם מחיה
2. ניתן להוכיח שזה חלק מתנאי העסקה /דרישת מעסיק
&nbsp
אשר

למעלה