החזר מקופת חולים כללית על קלינאית תקשורת פרטית מתחת לגיל 3

yuliyuli1

New member
חייב להיות כתוב אוטיזם / PDD

למה הוא כל כך פוחד מ"לתת כותרת" בגיל צעיר?
אין שום בעיה להוריד את הכותרת הזאת מאוחר יותר אם רוצים.

yuliyuli1

New member
הסיבה לתווית היא אותה סיבה בכל גיל:

אפשרות טובה יותר להשיג טיפולים.
נכון שזה יותר חשוב בגיל בו חלק מהטיפולים הם הכנסה למסגרת חינוכית מתאימה או סייעת (לא יודעת בן כמה הילד שלכם), אבל גם בגיל צעיר יש משמעות כספית להורים אם קופת החולים תממן את הטיפולים או לא.

yuliyuli1

New member
וה"כותרת הרישמית" צריכה להופיע גם באבחון של הנוירולוג

(או פסיכיאטר ואולי גם אפשר שרופא התפתחותי יאבחן במקומם) + איבחון של פסיכולוג התפתחותי

החזר מקופת חולים כללית על קלינאית תקשורת פרטית מתחת לגיל 3

מישהו יודע מה הנוהל לקבל החזר מהכללית על קלינאית תקשורת פרטית מתחת לגיל 3? מעל גיל 3 יש החזר חלקי על 45 טיפולים פרטיים בשנה אבל לא ברור מה קורה בגילאים היותר צעירים.
תודה

yuliyuli1

New member
את מדברת על ההחזרים מכללית מושלם

אבל ההחזר הרציני מקופת החולים (לילדים בספקטרום האוטיסטי) הוא ההחזרים שניתנים מקופת החולים שלא דרך המושלם: החזרים על 3 טיפולים בשבוע.
עד כמה שאני יודעת אין כאן הגבלה של גיל אבל לא יודעת בוודאות.

TikvaBonneh

New member
החזרים

במידה והילד נמצא במעון יום שיקומי , אז אין זכאות בכלל לטיפולים נוספים, במידה והוא לא נמצא זה אותו הנוהל.

TikvaBonneh

New member
החזרים לפני גיל שלוש

לילד סומטי אפשר לקבל החזרים כמעט מלאים. יש לי חברה שקיבלה על הילד שנמצא על הקשת ועל ילד שיש לו תסמונת דאון. כמובן שהקלינאית תקשורת שלו היא משהו ייחודי ולכן לא היה לקופה מענה לסוג טיפול זה הנחשב כטיפול בסיסי בילדי תסמונת דאון. ולגבי הריפוי בעיסוק לקחו מומחית לעבודה סנסורית. גם משהו שאין לו מענה ישיר של מכון להתפתחות הילד של הקופה.

yuliyuli1

New member
אצלנו הם בכלל לא בודקים אם יש להם מענה מהקופה

אני מביאה קבלות של איש מקצוע מרשימת המקצועות הרלבנטיים ומקבלת החזר בלי שום שאלות.

מה הפרוצדורה?

למי נותנים את הקבלות ואיזה טפסים או תעודות (תעודות מטפל מוסמך של הקלינאית?) צריך להביא? צריך אישור מוקדם מרופא ילדים או ממומחה התפתחות? ושאלה נוספת מה ההחזר שמקבלים והאם יש הגבלה על מספר הטיפולים בשנה? [סליחה על כלכך הרבה שאלות אני פשוט באמת דיי חדשה בענין)

yuliyuli1

New member
מביאים את האיבחון למרפאת האם

ואז מחכים לקבלת אישור (אני חושבת שזה לקח אצלנו בסביבות השבועיים).
מקבלים החזר של 210 ש"ח לטיפול, עד 3 טיפולים בשבוע (זה מחושב שנתית אז אפשר 5 טיפולים בשבוע אחד וטיפול אחד בשבוע אחר)

כי אין לנו אבחון רשמי

יש מכתב מנויירולוג שמדבר על עיכוב שפתי וממליץ על טיפול וגם מכתב מהקלינאית תקשורת הפרטית שמסביר את הבעיה. השאלה האם בשביל להיות מוגדרים על הספקטרום לצרכי החזרים צריך אבחון רשמי במכון להתפתחות הילד (לפי מה שהבנתי זה תהליך שיכול לקחת חודשים ואנחנו מעדיפים לא לחכות להם)

TikvaBonneh

New member
כן, יש צורך באיבחון

כדי לקבל החזר על טיפול פרטי צריך קודם כל איבחון, ושנית - שכללית לא תוכל לספק לכם קלינאית מתאימה ללקות של הילד.

yuliyuli1

New member
לא בטוח שידרשו מהם לראות אם הקופה לא מוצאת קלינאית מתאימה

אנחנו בקופת חולים כללית וואף אחד לא מבקש מאיתנו לבדוק אם יש קלינאית מתאימה בקופה (או פסיכולוג או מרפאה בעיסוק וכו').
ברגע שאנחנו מחליטים לפנות לאיש מקצוע אנחנו פשוט קובעים אליו תור ומביאים את הקבלות לקופה, ומקבלים החזר.

למעלה