החזר שכר על ימי מילואים

• פותח הנושא Soak
  • פורסם בתאריך

Soak

New member
החזר שכר על ימי מילואים

שלום לכולם אני עובד שעתי במוקד שירות לקוחות. זמני העבודה נקבעים לפי משמרות והשכר מחושב לפי סכום לשעה. ידוע לי כי החזר התשלום עבור ימי מילואים מחושב בצורה הבאה: ממוצע שכר לשלושה חודשים קודמים/90 יום=שכר ליום מילואים. יש לי החודש מילואים למשך 24 יום והבעיה היא שחזרתי מטיול של חודשיים בחו"ל ועקב כך משכורתי בחודש 9.2003 כללה פדיון של ימי חופשה בלבד ועל כן היתה נמוכה מאוד. דבר זה יוריד לי את הממוצע המחושב ולפיכך יוריד את התשלום שאקבל בפועל עבור ימי המילואים. האם יש משהו שניתן לעשות בנידון? האם אין התחשבות במי שהיה בחו"ל למשך תקופה?
מראש לעוזרים.

Soak

New member
תיקון קטן../images/Emo52.gif

החזר התשלום עבור ימי מילואים מחושב בצורה הבאה: ממוצע שכר לשלושה חודשים קודמים/30 יום=שכר ליום מילואים.

binon

New member
אם עבדת פחות מ- 60 יום ב-3 חודשים

האחרונים לפני המילואים לוקחים בחשבון את 3 החודשים ה"טובים" מבין 6 חודשים אחרונים.

binon

New member
רק תוודא שחשב השכר אצלכם יודע

את זה, אחרת...

תשובה

נוסחת חישוב דמי המילואים: ממוצע שלוש המשכורות האחרונות כפול 3 לחלק ב-90 יום. אכן קיימת הצעת חוק של ח"כ איתן כבל על מנת שיחושבו 3 המשכורות הגבוהות בחצי השנה שלפני המילואים, אך הצעה זו עדיין לא התקבלה וספק אם תעבור בקריאה שלישית בכנסת. כיום אין התחשבות בחוזרים מחו"ל ובשום סיבה אחרת. יש את נוסחת החישוב לעיל וכך פועל הביטוח הלאומי בשלמו את דמי המילואים. אנחנו בתנועת בלת"מ הצלחנו להעביר בקריאה ראשונה, חוק שהמינימום תגמול עבור חודש מילואים יהיה לפי השכר הממוצע במשק. הממשלה מתנגדת להמשך תהליך החקיקה מטעמי תקציב מה שמוכיח שוב לכולנו, שאנשי המילואים ומשפחותיהם רחוקים מלהיות בראש סדר העדיפות הלאומי, למרות שבזכותם אנו ממשיכים לחיות כאן, פחות או יותר, בחיי שיגרה ולא שוטפים את כולנו לים.

binon

New member
ביטוח לאומי כבר עובד לפי זה

תאמין לי - בדוק !!! אם אין 60 ימי עבודה ב- 3 חדשים הולכים על 3 חודשים טובים מבין 6. הבעיה היא שחשבי השכר באירגונים לא מכירים את הנוהל ומגישים לפי 3 חודשים אחרונים.

למעלה