החטא הראשון - תאווה

ToryMaster

New member
החטא הראשון - תאווה

פינת החטאים, כמוסבר בהודעה הראשונה של הפרויקט. תאווה [באנגלית – lust, בלטינית – luxuria] - תשוקה מינית אובססיבית, בלתי חוקית או לא טבעית כמו הרצון לקיים יחסי מין עם אדם מחוץ לנישואין, או העיסוק בתשוקות מיניות בלתי טבעיות, או מחשבות מושחתות ומוסר פגום. הקריטריון על פי דנטה הוא: "אהבה מוגזמת לאחרים", שעל ידי כך, נגרעת מן האהבה המגיעה לאלוהים. מקושרת לפרה ולצבע הכחול. היכן מופיע החטא הזה בשבעת ספרי נרניה? מה העונש שמקבל האדם החוטא בו? אנא ציינו את שם הספר, והסבירו או צטטו את הקטע בו מופיע החטא. כרגיל, אנא הימנעו מנתינת דוגמאות שלא מספרי נרניה, או דוגמאות לחטאים אחרים. הזכויות על ההגדרה שמורות לאתר ויקיפדיה באנגלית, הלינק מצורף

Oukami Kun

New member
אני לא חושב שהחטא הזה מופיע.

בכל זאת, החטא הזה הוא מיני נטו, והספר הוא, אחרי הכל, ספר לילדים. אין שם שום סצנת סקס או משהו מיני אחר, אפילו לא נשיקה (אם אני לא טועה, אולי בין המלך הראשון למלכה הראשונה בא"ק). ישנה, אמנם, תשוקה לדברים אחרים, שהם לא מין, אבל זה כבר כלול תחת חטאים אחרים, כמו גרגרנות וחמדנות.

ToryMaster

New member
נקודה טובה

זה רק יעשה את החיפוש מעניין יותר

dorgilyt

New member
מחזק->

התאווה, היא די דומה לחמידה, רק בקטע ספציפי יותר.

dorgilyt

New member
יש הבדל

חמדנות,זה לא רק בקטע של כסף, זה בכל דבר שאתה רוצה, והוא לא שלך. (זה עלה לי ב75 בתנ"ך).

דווקא יש תאווה (בערך)

בכס הכסף, תאווה של הנסיך לגבירה בירוק (וואו, קראתי את זה ממש מזמן), תאווה שבגינה הוא גם "נענש" פחות או יותר על ידי כך שהגבירה שובה אותו בכשפיה.

ToryMaster

New member
נכון ../images/Emo2.gif

אם למישהו יש את הסזפר בהישג יד ויוכל לתת ציטוט שידגים את זה...

ToryMaster

New member
אנשים, ציטוטים../images/Emo70.gif

בלי ציטוטים והדגמות, לא יכנס לקישורים.

ספירלי1

New member
לי יש..

ב"ה התאווה של אדמונד לרחם לוקום: "לבסוף כלה אדמונד את כל הרחם לוקום...נראה שהיטיבה להבין להבין את המתרחש בלבו שכן היא ידעה...וכי כל מי שטועם ממנה מתאווה לעוד ולעוד." (מתוך הפרק:"רחם לוקום","האריה ,המכשפה וארון הבגדים") והרי בגלל התאווה הזאת הכל הסתבך

למעלה