החטא השני - גרגרנות

ToryMaster

New member
החטא השני - גרגרנות

פינת החטאים, כמוסבר בהודעה הראשונה של הפרויקט. גרגרנות [באנגלית – Gluttony, בלטינית – gula] – פזיזות ובזבוז של כל דבר ובמיוחד מזון, שתיה ומשקאות משכרים. ניכר בהתפנקות יתר, חושניות שאינה במקומה וקיפוח של אחרים. "אהבה מוגזמת של תענוגות" היה הקריטריון של דנטה. מקושרת לחזירים ולצבע הכתום. היכן מופיע החטא הזה בשבעת ספרי נרניה? מה העונש שמקבל האדם החוטא בו? אנא ציינו את שם הספר ותנו ציטוט או תאור מפורט יותר המסביר מה קורה בקטע, אין טעם לקיים פרוייקט המכיל מידע, כשאין מידע. כרגיל, אנא הימנעו מנתינת דוגמאות שלא מספרי נרניה, או דוגמאות לחטאים אחרים. הזכויות על ההגדרה שמורות לאתר ויקיפדיה באנגלית, הלינק מצורף

ספירלי1

New member
אהמ

ב"ה הגרגרנות של אדמונד לרחם לוקום: "לבסוף כלה אדמונד את כל הרחם לוקום...נראה שהיטיבה להבין להבין את המתרחש בלבו שכן היא ידעה...וכי כל מי שטועם ממנה מתאווה לעוד ולעוד." (מתוך הפרק:"רחם לוקום","האריה ,המכשפה וארון הבגדים")

Fairywitch

New member
../images/Emo45.gifועל זה לא רק הוא משלם-

אלא גם אסלן מקריב את עצמו כדי לכפר על החטא הזה (מישהו אמר ישו?).

Fairywitch

New member
תאוות הבצע של הקוף ב"הקרב האחרון"

נחשבת לגרגרנות, או שהיא נכנסת לחטא אחר?

Fairywitch

New member
השאלה היא אם זו גרגרנות או סתם

אגואיזם... קשה לי להחליט

ToryMaster

New member
כנ"ל

אני לא חושבת שאפשר להגדיר את זה גרגרנות, כי זה לא יותר ממה שהוא זקוק לו, וזה לא בזבוז של החומר.

Fairywitch

New member
../images/Emo45.gifאולי זה שייך לחטא הגאווה-

כי הוא חושב שמגיע לו יותר מכולם...

The Phonix

New member
../images/Emo106.gif../images/Emo155.gifדוד אנדרו בא"ק...

"אחיינו של הקוסם", "מה קרה ליד הפתח": אם מישהו יואיל רק לתת לי איזה כוססית של קוניק קטנה..."

למעלה