החטא של ל' הוא שלא ליכלך את הידיים

החטא של ל' הוא שלא ליכלך את הידיים

הוא היה צדיק מידיי, אילו היה מעגל פינות בשביל מטרות דתיות, לא אומר הכל, בוחן מה לומר, משנה ניסוחים, מקים תנועה, אז היה לדברים הנכונים הללו המשך, וכשאני חושב על איך להמשיך את מה שהוא העלה מן המתים, אז אני מבין שאני חייב דווקא כן להתלכלך, ככה זה בחיים, שנאמר: "אל תהי צדיק הרבה ואל תתחכם יותר למה תשומם" וזה בדיוק מה של' וחבריו עשו, הם ניסו להיות טהורים מידיי. זה לא מספיק להסית למרד בתקשורת ולומר יודונאצים ודיסקו כותל, צריך גם לעשות אספות, לא לומר להם הכל, לא להתחיל מהנושאים שיבלבלו את כולם, קיצור, חיים קשים, זה לא בסדר להיות כל כך צדיק. מה אתם אומרים על לשבור את הקירות בכותל? אפשר גם לא את הקירות ממש אלא משהו דומה שיראה כאילו, רק בשביל לקבל צומת לב ולא להסתבך עם המשטרה, עכשיו זה יעשה בלגן אמיתי. לא ככה?

איך אמר ניטשה

"משק כנפי יונים מניע את העולם".
לא התנועה הגסה והכוחנית, לא שלטון ולא שררה, לא מלחמה ולא עבודה.
רק רעיון שמנצנץ לו ועין שרואה אותו ופה שמוסר אותו ואוזן ששומעת. זו הפעולה האמיתית ואין כלל פעולה מלבדה.

העניין הוא שהיתי רוצה שתהיה צודק גם בקוו הפרקטי

כי הרי היחידים שילמדו ניטשה או פילוסופיה או שינסו להבין איך לחיות אלה רק עלית הסגולה, הרוב לא ככה, וזאת הבעיה הפרקטית, הרוב לא רק לא יבינו מה כתבת אלא גם לא יקראו את זה.
&nbsp
ראה את פוטין או את אומבה, כמה כוח הם משדרים, נחישות, משהו שלא מתאים לשיחה של פילוסופים, זה מתאים להמוני העם וככה צריך להוזיז דברים, לזה אני קורא ללכלך את הידיים.

למעלה