ישוע ניצח את החטא../images/Emo203.gif
החטא נכנס לעולם, לאחר שהאדם הראשון חטא באכלו מפרי עץ הדעת טוב ורע. מאז הוא עבר מדור לדור דרך הזרע, ולכן כולנו חוטאים. ישוע הוא היחיד שנולד לא מזרע של גבר אלא מרוח הקודש, ולכן לא היה בו חטא, למרות שהוא התנסה ופותה בכל מה שאנחנו מתנסים ומפותים. החטא הוא אכן המקור לכל בעייותנו, הוא שורש הבעיה, ולכן ישוע המשיח בא למגר את החטא, בא לשחרר אותנו מהחטא, לתת לנו סליחת חטאים, כפרה על החטאים ושחרור בדמו מהחטא. לאחר שקיבלתי את ישוע המשיח, קיבלתי שחרור מחטא, החטא לא מושך אותי יותר, אני לא מתפתה להבלי העולם, ובאמת יש לי שחרור מהרבה מאד חטאים. אך עם זאת, התחיל אצלי תהליך של שחרור, עדיין יש בי חטאים שלא שוחררתי מהם עד הסוף, כיוון שהם עדיין לא נחשפו, עדיין לא חזרתי עליהם בתשובה, למרות שחזרתי על כל חטא וחטא שאני יודע עליו בתשובה. אך עם זאת, ישנם חטאים, כמו כעס, כמו קנאה שלפעמים מתגנבת ומצליחה למספר דקות(במיוחד כשאני עייף), לשלוט על ליבי. או ישנם פעמים שאני מבזבז זמן יקר שאין לי במעשים בטלים, או גאווה שנכנסת לליבי בלי שאני אשים לב. ההבדל הגדול ביני לבין אדם שלא נושע, הוא שאני שונא את החטאים האלה, וכשאני שם לב שהם נמצאים בי שחטאתי אותם, מייד אני חוזר עליהם בתשובה לפני האדון, ומשתף גם אחים באמונה, שמתפללים איתי, ועוזרים לי לקבל שחרור. בעוד שאדם שלא נושע, ממשיך עם חייו, לא חושב שגאווה או כעס או קנאה או אוננות הם חטא, ולא אכפת לו להמשיך ולחטוא בחטאים האלה. תודה לאל, שאני גם חווה ניצחון על החטאים שלי, גם אם ישנם חטאים שעדיין קיימים בי, יש להם פחות ופחות השפעה על חיי, אני יותר ויותר חופשי מהם, כיוון שאני חוזר בתשובה, מזדהה עם מותו וסבלו של המשיח, קורא בדבר, מתחבר עם אחים ואחיות, ומקווה לבואו של ישוע בשנית בענני השמים - אלו הם הדברים שמטהרים את האדם: 1. דם ישוע המשיח, והאמונה בו(הזדהות עם סבלו, מותו, ותקומתו).(מעשי השליחים ט"ו: 9 (6-9)) 2. קריאה בדבר ה'.(יוחנן ט"ו: 3 ) 3. התחברות עם מאמינים אחרים. (אגרת יוחנן הראשונה א': 7) 4. התקווה לבואו בפעם השנייה של האדון ישוע המשיח בענני השמים. (הראשונה ליוחנן ג': 2,3) לשאלתך האחרונה, לבעיות נפשיות יש מספר השפעות, אחת מהן היא בהחלט החטא שלנו, אך לא רק, יכול להיות גם קללה שרובצת על המשפחה, רוח רעה ששולטת על המחשבות, וחטאים של אנשים שחטאו נגדנו. ויכול מאד להיות שישנם עוד דברים שאני לא עולים על דעתי ברגע זה.