החידה השבועית לילד

החידה השבועית לילד

שלום! לכבוד החג, קבלו מספר חידות: 1. איזה שיר של מאיר מתחיל בטעות בעברית (ממש שגיאה!), ושאלת בונוס - מה הסיפור (של מאיר) שמאחורי העניין הזה? 2. איזה שיר צרפתי, ושל מי, מסתתר מאחורי שיר של מאיר ומשרה עליו את צליליו בפזמון ואת השראתו גם בכל השאר? 3. איזה שיר הלחינו מאיר ושלום חנוך לכבוד מסיבת חג השבועות במשמרות, ובונוס- מי שישיג לי ביצוע שלהם לזה!!!!! 4. ולסיום- "סל תרבות מאיר"- נסו למנות, וזה הרבה, את היצירות התרבותיות ששזורות בשיריו של מאיר- ספרים, מוזיקה, יצירות אמנות וסרטים (האחרון קל, אני יודעת), מה שנקרא במדע הספרות (נראה לי) אלוזיה או משהו בסגנון, כלומר שיצירה מזכירה או מתיחסת ליצירה אחרת. בין הפותרים נכונה יוגרלו המון המון רימונים דביקים מתוקים וג'וסיים חג שמחש!
(יוסנט מה עם רימון!) ושתבוא על כולנו הברכה ילדה

עעעמית

New member
אממ...

2. elle etait si jolie (דומם עם זוג נאהבים) 4. טוק טוק טוק על דלתי מרום - knockin' on heaven's door צדק צדק תרדוף - אפוקליפסה עכשיו ("הגיחוך של מרלון ברנדו מול הקנה של מרטין שין") לא זוכר עוד עכשיו

yossnet1

New member
שליפה

1-זירעי קיץ במקום זרעי קיץ. אבשלום קור התייחס לטעות הזאת ברדיו לפני כמה שנים. 4- צוואר ארוך של מודליאני ושיער אדום אסוף של רנואר (בזמנו הבאנו דוגמאות), אדי קונסטנטין, אפוקליפסה עכשיו, הרשימה המונה ליזה, איים בזרם, שיר השירים, דניאל ועוד ועוד ועוד שנה טובה מאוד

יפה ילדים, יפה, אולם הרשימה עוד ארוכה....

אני אתן לכם עד שנה הבאה לחשוב על זה.... שנה טובה ומתוקה לכולכולכול כולם

hcsneB

New member
4.

איים בזרם (לילה שקט...), את תלכי בשדה (שדות גולדברג), בגדי המלך החדשים (קוצים א'), אפוקליפסה עכשיו (צדק צדק תרדוף), ענבי זעם ואדי קונסטנטין (צרבת לזכרון), ספר דניאל (חית הברזל), זמנים מודרנים (שיר המקצוע), גרי קופר, קלינט איסטווד (בצהרי היום), טרמינל לומינלט (תור א.ב.ג) וכמובן כל מה ששאר החברים פה הזכירו...

ברכות לזוכים הרימונים בדרך

סתם.... התשובה של עעעמית על השיר הצרפתי היא מדויקת, וכן תשובתו של יוסנט על הטעות בזִרעי קיץ, שכן יש לומר (כמובן) זַרעי קיץ, אך מאיר אמר "הייתי חייב"..... השיר שהולחן לערב שבועות בקיבוץ הוא השיר המקסים המצורף בלינק, ואילו סל התרבות המאירי הוא עוד מלא וגדוש, כך שאת השאלה הזו נשאיר פתוחה שיהיה לנו טוב מטוב גיברת פומפידור

למעלה