החידה השבועית של מירי לוי !!!

החידה השבועית של מירי לוי !!!

הנה באה שבת וחג שמחת תורה עלינו לטובה, וכמיטב המסורת הנהוגה כאן, הנה לפניכם חידת השבת שמספרה 16 (חלק 2 מתוך 2), שתהייה הפעם המשך של מילים נרדפות, ותקרא "ברכת החג" חלק ב´. והנה הסבר : אני ארשום כאן שמות של יוצרים וליד כל יוצר שם תחליפי ליצירתו (כמו בתשבץ הגיון). עליכם לזהות את השם האמיתי של הריקוד. דוגמא : אליהו גמליאל - יכריז חופש עליכם לרשום : אליהו גמליאל - דרור יקרא. להלן : 1. שמוליק גוב ארי - נעורים לתמיד. 2. ויקטור גבאי - ילדתו של שולה הדגים. 3. ישראל שבתאי - לא נדרוש. 4. אמנון שאולי - להבדלה. 5. דדה לוסקי - מי המוות. 6. דני דאסה - יבורך הגבר. 7. יום טוב אוחיון - עוד פעם לחזור. 8. שלום עמר - התנצלויות. 9. יונתן גבאי - חבר מהלב. 10. סעדיה עמישי - הצטרף אלי לצפון. 11. שמוליק גוב ארי - אבי האושפזין. 12. יצחק ביטון ז"ל - ברכות. 13. ספי אביב - רד לחוף. 14. זאב ניסים - ביני ובינך. 15. גדי ביטון - אין לי מושג. 16. דודו ברזילי - ורד מאיבריה. 17. מושיקו הלוי - אתיעץ עם הקב"ה. 18. שמוליק גוב ארי - יקירתי חוגגת יובל. 19. משה תלם - קח אותי לרקוד. 20. לוי ברגיל - נמצא אצל כולם. 21. יענקל´ה לוי - כורד בקוצים. 22. איציק סעדה - גוברת על סופה. 23. ספי אביב - סמוך לעידוד. 24. אבנר נעים - מירב האפשרויות. 25. חיים שריון - הישאר רגוע. 26. ישראל יעקובי - ראה אותי. 27. משה אסקיו - בגפנים. 28. קובי מיכאלי - ציפיותינו. 29. מאיר שם טוב - אות, סימן. 30. שלמה ממן - מנגינת השתויים. 31. יאיר בינו - גשי לאשנב. 32. ירון מליחי - זר. 33. ויקטור גבאי - בפרדסים. 34. ישראל שיקר - בקשה לרקוד. 35. אבי פרץ - נשלח לדרור. 36. יואב אשריאל - אתמול בערב. 37. נפתלי קדוש - תסרבי לבקשתו. 38. ישראל שבתאי - הלחן. אם תאספו ברצף את האותיות האחרונות של שמות הריקודים, תקבלו את מגוון הברכות הנשמעות בחג זה במפגש בין יהודים. - מהם הברכות ? בקשיש : 39. שלמה בכר - זמר הזמירות. 40. ישראל שיקר - רדו מעלי. 41. שמוליק גוב ארי - תמיד עוד ניתן. 42. טוביה טישלר - מתנה. אם תאספו ברצף את האותיות האחרונות של שמות 4 ריקודי הבקשיש, תקבלו את מי שרשמה לכם באהבה את החידה לשבת זו. מי היא הרושמת ? * מחר לפני השעה 12.00 עליכם לרשום כמה שיותר שמות של ריקודים נכונים. * בשעה 12.00 ואילך בצעו את הפעולה "שלח/י". * מי שירשום את הכמות הגדולה ביותר של פתרונות נכונים והברכה, לו התהילה. * אם שני פותרים או יותר פתרו את כל הכמות והבקשיש, המנצח הוא המקדים. שבת שלום וחג שמח כל בית ישראל. מירי.

mosbar2

New member
תשובה לחידה

1. שמוליק גוב ארי - נעורים לתמיד. – צעירים לנצח 2. ויקטור גבאי - ילדתו של שולה הדגים. - בת הדייג 3. ישראל שבתאי - לא נדרוש. – אל נבקש 4. אמנון שאולי - להבדלה. – לנר ולבשמים ? 5. דדה לוסקי - מי המוות. – ים המלח 6. דני דאסה - יבורך הגבר. – אשרי האיש 7. יום טוב אוחיון - עוד פעם לחזור. – שוב לשוב 8. שלום עמר - התנצלויות. - סליחות 9. יונתן גבאי - חבר מהלב. – ידיד נפש 10. סעדיה עמישי - הצטרף אלי לצפון. - בוא איתי אל הגליל 11. שמוליק גוב ארי - אבי האושפזין. – אברהם אבינו 12. יצחק ביטון ז"ל - ברכות. - איחולים 13. ספי אביב - רד לחוף. – לך לשפת הים. 14. זאב ניסים - ביני ובינך. – מה שבינינו 15. גדי ביטון - אין לי מושג. – לא יודע 16. דודו ברזילי - ורד מאיבריה. - שושנת ספרד 17. מושיקו הלוי - אתיעץ עם הקב"ה. – אשאל אלוהי ? 18. שמוליק גוב ארי - יקירתי חוגגת יובל. – אהובתי בת חמישים 19. משה תלם - קח אותי לרקוד. שאני עמך במחול 20. לוי ברגיל - נמצא אצל כולם. – לכל אחד יש 21. יענקל´ה לוי - כורד בקוצים. – כשושנה בן החוחים 22. איציק סעדה - גוברת על סופה. – חזקה מהרוח 23. ספי אביב - סמוך לעידוד. - קרוב לנחמה 24. אבנר נעים - מירב האפשרויות. – הכל פתוח 25. חיים שריון - הישאר רגוע. – אל תדאג 26. ישראל יעקובי - ראה אותי. – שופני 27. משה אסקיו - בגפנים. – בכרמים 28. קובי מיכאלי - ציפיותינו. – תקוותנו 29. מאיר שם טוב - אות, סימן. – רמז 30. שלמה ממן - מנגינת השתויים. – נעימת השיכורים 31. יאיר בינו - גשי לאשנב. – צאי אל החלון 32. ירון מליחי - זר. – נוכרי 33. ויקטור גבאי - בפרדסים. - בבוסתנים 34. ישראל שיקר - בקשה לרקוד. – הזמנה למחול 35. אבי פרץ - נשלח לדרור. – אל החופש 36. יואב אשריאל - אתמול בערב. – ליל אמש 37. נפתלי קדוש - תסרבי לבקשתו. – אל תיתני לו 38. ישראל שבתאי - הלחן. – הניגון חג שמח שבת שלום מועדים לשמחה חגים וזמנים לששון בקשיש : 39. שלמה בכר - זמר הזמירות. – שיר השירים 40. ישראל שיקר - רדו מעלי. - סורו ממני 41. שמוליק גוב ארי - תמיד עוד ניתן. – לעולם לא מאוחר 42. טוביה טישלר - מתנה. – שי מירי

ל - MOSBAR2

שבת שלום לך. כל תשובותיך נכונות ומדוייקות. לגבי הזמן : הקדמת בדקה, כנראה שאת יריית הזינוק שמעת קודם. היות ומנצח יכול להיות רק אחד, לכן אתה מוכרז כסגן ראשון. מקווה לראותך בשבוע הבא זוכה בחידה שתהייה שונה וקשה יותר. כל טוב לך וחג שמח. הכותבת לך באהבה. מירי.

מירי שבת שלום, להלן פתרונינו:

1.שמוליק גוב ארי- צעירים לנצח 2.ויקטור גבאי- בת הדייג 3.ישראל שבתאי- אל נבקש 4. אמנון שאולי- לנר ולבשמים 5.דדה לוסקי-ים המלח 6.דני דאסה-אשרי האיש 7.יום טוב אוחיון- שוב לשוב 8.שלום עמר- סליחות 9.יונתן גבאי- ידיד נפש 10.סעדיה עמישי- בוא איתי אל הגליל 11. שמוליק גוב ארי- אברהם אבינו 12.- יצחק ביטון ז"ל- איחולים 13.ספי אביב- לך לשפת הים 14. זאב ניסים- מה שביננו 15. גדי ביטון- לא יודע 16.דודו ברזילי- שושנת ספרד 17. מושיקו הלוי- אנא אלי 18.שמוליק גוב ארי- אהובתי בת חמישים 19.משה תלם- שאני עמך במחול 20.לוי בר גיל- לכל אחד יש 21.יענקלה לוי- כשושנה בין החוחים 22.איציק סעדה- חזקה מהרוח 23.ספי אביב- קרוב לנחמה 24.אבנר נעים- הכל פתוח 25.חיים שיריון- אל תדאג 26.ישראל יעקובי- שופוני 27.משה אסקיו- בכרמים 28.קובי מיכאלי- תקוותינו 29.מאיר שם טוב- רמז 30.שלמה ממן- נעימת השיכורים 31.יאיר בינו- צאי אל החלון 32.ירון מליחי- נכרי 33.ויקטור גבאי- בבוסתנים 34.ישראל שיקר- הזמנה למחול 35.אבי פרץ- אל החופש 36.יואב אשריאל- ליל אמש 37.נפתלי קדוש- אל תתני לו 38. ישראל שבתאי- הניגון הברכה המתקבלת:חג שמח, שבת שלום, מועדים לשמחה, חגים וזמנים לששון. בקשיש: 39.שלמה בכר- שיר השירים 40.ישראל שיקר- סורו ממני 41.שמוליק גוב ארי- לעולם לא מאוחר 42.טוביה טישלר- שי הרושמת באהבה: מירי הפותרות באהבה:שרון וטלי.

לשרון וטלי היקרות

שבת שלום. לגבי התשובות : מדויקות ונכונות פרט ל : מספר 17 - מושיקו הלוי - אשאל אלוהי ולא אנא אלי כמדומני ש"אנא אלי" הוא ריקוד מעגל של שמוליק גוב ארי. תיקונים קלים נוספים : 26. שופוני - צ"ל - שופני. 40. סורו ממני - צ"ל - סורו מני. לגבי הזמן : פיקס, בדיוק. תודה רבה וחג שמח ממני הרושמת לכם באהבה. מירי.

למירי. חג שמח. תשובה מלאה ונכונה.

הברכות הנשמעות בחג זה במפגש בין יהודים הם: חג שמח. שבת שלום. מועדים לשמחה חגים וזמנים לששון. 1. צעירים לנצח-שמוליק גוב ארי. 2. בת הדייג-ויקטור גבאי. 3. אל נבקש-ישראל שבתאי. 4. לנר ולבשמים-אמנון שאולי. 5. ים-המלח-דדה לוסקי. 6. אשרי האיש-דני דאסה. 7. שוב לשוב-יום-טוב אוחיון. 8. סליחות-שלום עמר. 9. ידיד נפש-יונתן גבאי. 10. בא אתי אל הגליל-סעדיה עמישי. 11. אברהם אבינו-שמוליק גוב ארי. 12. איחולים-יצחק ביטון ז"ל. 13. לך לשפת הים-ספי אביב. 14. מה שבינינו-זאב ניסים. 15. לא יודע-גדי ביטון. 16. שושנת ספרד-דודו ברזילי. 17. אשאל אלוהי-מושיקו הלוי. 18. אהובתי בת חמישים-שמוליק גוב ארי. 19. שאני עמך במחול-משה תלם. 20. לכל אחד יש-לוי ברגיל. 21. כשושנה בין החוחים-יענקלה לוי. 22. חזקה מהרוח-איציק סעדה. 23. קרוב לנחמה-ספי אביב. 24. הכל פתוח-אבנר נעים. 25. אל תדאג-חיים שריון. 26. שופני-ישראל יעקובי. 27. בכרמים-משה אסקיו. 28. תקוותנו-קובי מיכאלי. 29. רמז-מאיר שם-טוב. 30. נעימת השיכורים-שלמה ממן. 31. צאי אל החלון-יאיר בינו. 32. נכרי-ירון מליחי. 33. בבוסתנים-ויקטור גבאי. 34. הזמנה למחול-ישראל שיקר. 35. אל החופש-אבי פרץ. 36. ליל אמש-יואב אשריאל. 37. אל תתני לו-נפתלי קדוש. 38. הניגון-ישראל שבתאי. בקשיש 39. שיר השירים- שלמה בקר. 40. סורו ממני-ישראל שיקר. 41. לעולם לא מאוחר-שמוליק גוב ארי. 42. שי- טוביה טישלר. שם הרושמת לנו באהבה הוא: מירי

עזרא - מנצח חידת השבת !!!

לעזרא היקר שבת שלום. כל הפתרונות שכתבת נכונות ומדוייקות. הזמן - בדיוק רב !! כנראה האימונים שלך "על יבש" פעלו לטובתך בזמן מבחן. אין ספק שאתה תותח, עשית זאת הפעם ובגדול. אתה מוכרז כ"זוכה השבת". חג שמח לך מהרושמת באהבה. מירי.

ברכות לעזרא !

לעזרא חברי! ברכות מקרב לב על הכרזתך כ"זוכה השבת" ב"חידה השבועית של מירי". "יגעת ומצאת תאמין". חג שמח לך ולבני ביתך. חן חן לכל הפותרים ולמירי המשקיענית. דבל´ה.

revgola

New member
פתרון לחידת השבת שמספרה 16

להלן פתרון חידת השבת שמספרה 16 (חלק 2 מתוך 2) : 1. צעירים לנצח 2. בת הדייג 3. אל נבקש 4. לנר ולבשמים 5. ים המלח 6. אשרי האיש 7. שוב לשוב 8. סליחות 9. ידיד נפש 10. בוא איתי אל הגליל 11. אברהם אבינו 12. איחולים 13. לך לשפת הים 14. מה שבינינו 15. לא יודע 16. שושנת ספרד 17. הלווי עלי 18. אהובתי בת חמישים 19. שאני עמך במחול 20. לכל אחד יש 21. כשושנה בין החוחים 22. חזקה מהרוח 23. קרוב לנחמה 24. הכל פתוח 25. אל תדאג 26. שופני 27. בכרמים 28. תקוותנו 29. רמז 30. נעימת השיכורים 31. צאי אל החלון 32. נוכרי 33. בבוסתנים 34. הזמנה למחול 35. אל החופש 36. ליל אמש 37. אל תתני לו 38. הניגון הברכות הן : "חג שמח, שבת שלום, מועדים לשמחה, חגים וזמנים לששון". 39. שיר השירים 40. סורו ממני 41. לעולם לא מאוחר 42. שי וכותבת החידה היא כמובן "מירי". שוב תודה רבה וכל הכבוד למירי על החידות הנפלאות.

ל - REVGOLA

לרויטל שבת שלום. כל תשובותייך נכונות ומדויקות, פרט ל: תשובה 17 : אתיעץ עם הקב"ה - צ"ל : אשאל אלוהי. הריקוד שכתבת "הלוואי עלי", הוא ריקוד מעגל של גדי ביטון. לגבי הזמן : אחור של שתי דקות. להתראות רויטל בחידה השבועית הבאה. חג שמח ממני הכותבת לך באהבה. מירי.

פתרון החידה - שוגי ביחד עם אביגל

1. שמוליק גוב ארי - נעורים לתמיד - צעירים לנצח 2. ויקטור גבאי - ילדתו של שולה הדגים - בת הדייג 3. ישראל שבתאי - לא נדרוש – אל נבקש 4. אמנון שאולי - להבדלה – לנר ולבשמים 5. דדה לוסקי - מי המוות – ים המלח 6. דני דאסה - יבורך הגבר- אשרי האיש 7. יום טוב אוחיון - עוד פעם לחזור – שוב לשוב 8. שלום עמר - התנצלויות – סליחות 9. יונתן גבאי - חבר מהלב – ידיד נפש 10. סעדיה עמישי - הצטרף אלי לצפון – בוא איתי אל הגליל 11. שמוליק גוב ארי - אבי האושפזין – אברהם אבינו 12. יצחק ביטון ז"ל - ברכות – אחולים 13. ספי אביב - רד לחוף – לך לשפת הים 14. זאב ניסים - ביני ובינך – מה שבינינו 15. גדי ביטון - אין לי מושג - לא יודע 16. דודו ברזילי - ורד מאיבריה – שושנת ספרד 17. מושיקו הלוי - אתיעץ עם הקב"ה – אשאל אלוהי 18. שמוליק גוב ארי - יקירתי חוגגת יובל – אהובתי בת חמישים 19. משה תלם - קח אותי לרקוד - שאני עימך במחול 20. לוי ברגיל - נמצא אצל כולם – לכל אחד יש (בלעדיך) 21. יענקל´ה לוי - כורד בקוצים – כשושנה בין החוחים 22. איציק סעדה - גוברת על סופה – חזקה מהרוח 23. ספי אביב - סמוך לעידוד – קרוב לנחמה 24. אבנר נעים - מירב האפשרויות - הכל פתוח 25. חיים שריון - הישאר רגוע – אל תדאג 26. ישראל יעקובי - ראה אותי – שופני 27. משה אסקיו - בגפנים – בכרמים 28. קובי מיכאלי - ציפיותינו - תקוותינו 29. מאיר שם טוב - אות, סימן -רמז 30. שלמה ממן - מנגינת השתויים - נעימת השיכורים 31. יאיר בינו - גשי לאשנב - צאי לחלון 32. ירון מליחי – זר - נכרי 33. ויקטור גבאי - בפרדסים – בבוסתנים 34. ישראל שיקר - בקשה לרקוד – הזמנה למחול 35. אבי פרץ - נשלח לדרור – אל החופש 36. יואב אשריאל - אתמול בערב – ליל אמש 37. נפתלי קדוש - תסרבי לבקשתו – אל תתני לו 38. ישראל שבתאי - הלחן – הניגון והברכה היא חג שמח, שבת שלום מועדים לשמחה חגים וזמנים לששון בקשיש : 39. שלמה בכר - זמר הזמירות – שיר השירים 40. ישראל שיקר - רדו מעלי – סורו ממני 41. שמוליק גוב ארי - תמיד עוד ניתן – לעולם לא מאוחר 42. טוביה טישלר - מתנה – שי את החידה היפה כתבה לנו מירי ואנו מצטרפות לברכה לכל חברי הפורום. תודה מירי תבורכי על המאמץ.

לשוגי ואביגל

שבת שלום. לשוגי ואביגל שעשו יד אחת ותיאמו בינהם בכוחות משותפים את הפתרון. והתוצאה ללא ספק מוצלחת : כל התשובות נכונות ומדוייקות. הזמן : כנראה עקב המרחק הגדול בין תל אביב (אביגל) עד למושב ערוגות שבדרום (שוגי) נוצר די-לאי של 3 דקות. תראו איזה עוצמה יש לכוחות משותפים, כל הכבוד לכם. חג שמח וברכות שולחת לכם באהבה על הפתרון ועל הפרגון. מירי.

עממי

New member
מירי בשטח - כולם במתח

כל הכבוד על הידע הרב של חברי הפורום.

וכאן הסתיים המתח.

וכל הכבוד גם לך על הפרגון איש עממי. בשבוע הבא אי"ה תהייה חידה מסוג שונה שתקרא "קום והתהלך הארץ". לפי השיר : קום והתהלך בארץ בתרמיל ובמקל וכו´ כאן יצטרכו חברי הפורום ופותרי החידה להפעיל ידע רב ודמיון. שבוע לאחר מכן, חופשה. אני נוסעת לאילת ל"פסטיבל המחולות" מיום חמישי בבקר עד יום ראשון בלילה. חג שמח ! מהרושמת לכם באהבה. מירי.

avigal23

New member
למירי ולשוגי!

קודם כל לשוגי,תודה רבה ששיתפת אותי ואפשר לומר גם שלחת בשמי את פתרונות החידה. בפתרונות שלי קצת טעיתי (ומירי צריכה לדעת את זה כי את הפתרונות האישיים שלי שלחתי לה במסר) אבל בגלל ששוגי כתבה לי את שלה,הייתי בטוחה שהיא צודקת ולא אני. למירי! אני חייבת לציין שהחידה הייתה בשבילי בחלקה קלה (עד שכבר היה לי כאב ראש לחפש כל שניה) ולבסוף לא יכולתי יותר! אז הפסקתי. אני כבר מחכה לחידת השבת הבאה... בדיוק היום,אני חייבת לכתוב את זה,כשהייתי בטיילת,כמה שירים ברצף שרה שמה שהיו בחידה,וגם יאיר בינו היה ורקדנו את "מיליון או דולר" שהיה בחידה ואז "צאי אל החלון" שהבנתי שהיה עד לפני בערך חמש שנים להיט.אם אני זוכרת נכון. היה כייף אמיתי וכולי נשרפתי...אבל עכשיו אני יודעת מי זה יאיר בינו... טוב אז שיהיה לכולכם חג שמח!

הזמנה

למירי וכל החברים התכננים לעשות דרכם ביום חמישי ל"כרמיאל אילת", מזמינות כל אחת ואחד מכם, לעצור אצלנו במושב צופר שבערבה. יש לנו חוג קטן קטן ונהדר (לא תמיד הגודל הוא שקובע....). שתו קפה, ריקדו איתנו, נוחו מעט... והיי, דרומה לאילת.. מי שמתכנן להגיע, ניתן ליצור עמנו קשר במסר האישי. טלי ושרון.

לשרון וטלי

תודה על הזמנתכם היפה לעצור במושב צופר שבערבה בדרך לפסטיבל אילת לשתות קפה, לרקוד ולנוח קצת. שאלה לי תמימה : האם החוג מתקיים בכל שעות היום ? אני שואלת היות ואני עוברת שם בבקר. ועוד משהו ושישאר רק ביננו. כתבתם "לא תמיד הגודל הוא שקובע", אני מניחה שאתן מנוסות ויודעות על מה אתן מדברות, מכל מקום קשה להתווכח עם שתיים שחושבות כך. להתראות. מירי.

למעלה