החידה השבועית של מירי !!!

החידה השבועית של מירי !!!

הנה באה השבת וכמיטב המסורת הנהוגה כאן (ועם כללים קצת שונים), הנה לפניכם חידת השבת שמספרה 10 שתקרא הפעם "גלות ירושלים". להלן : לפניכם ארבע מובאות מתוך שירה עברית שלהם חוברו ריקודי עם : א. אני חושב ואני כותב בעברית בלי קושי ואוהב לאהוב אותך בעברית בלעדית, זאת שפה נהדרת, לא תהייה לי אחרת. ב. השמים מתכסים באורם של כוכבים, ואור נוגה שוב מלטף אותה, היא רוקדת לצלילים, זה שירם של אוהבים, ריקוד סוחף שמהפנט אותך. ג. היא הגישה לי זמר ביד, ומלילה כזה מיוחד, מה נותר חלום מתוק. זה קרה בגרנדה מזמן, שהרוח נושבת בהר, אז אני שומע את קולה, מרחוק. ד. שם בסיביליה קורינה תצא אל הדרך, לעת ערב, שם בסיביליה זירה עגולה מפוארת, יפה יפת התואר, עם מניפות הזוהר. השאלות : 1. מה הם שמות הריקודים שמתוכם נלקחו מובאות אלו ? מהו סוג הריקוד ? 2. מי הם יוצריהם של הריקודים האלו ? 3. מהי המילה המשותפת הנובעת מתוך ארבעת שמות ריקודים אלו ? 4. הזמרת שלומית אהרן והזמר יבגני שפובלוב יצאו במופע משותף והם שרים בדואט את השיר "על מדרגות הרבנות". - לשיר זה יש ריקוד בזוגות. מה השם המדויק של הריקוד ? האם יש קשר לחידתי זו ? מה הקשר ? 5. בכל התנ"ך הגדול והשלם מוזכרת פעם אחת ובלבד מילת החידה. מדובר שם על נבואה ש"גלות ירושלים" תירש בעתיד את ערי הנגב. מצא וצטט את הפסוק הזה (ספר עובדיה). * כדי לאפשר לחברי פורום רבים ככל היותר להשתתף בפתרון החידה הוסכם : 1. לא לתת תשובה לפני השעה 18.00 היום יום שישי ערב שבת. 2. מי שכתב תשובה חלקית ורוצה להוסיף נדבך נוסף, בבקשה לחכות 6 שעות. שתהייה לכולנו שבת שקטה ושבת שלום. מירי.

למירי.תשובה מלאה לחידת יום שישי(שבת

1) א:חולם ספרדית. זוגות. ב:שושנת ספרד. זוגות. ג:נערה מספרד. זוגות. ד:אהובת המטדור. זוגות. 2) א:זק אוחיון. ב:דודו ברזילי ג:ישראל שיקר. ד:דוד לוגסי. 3)המלה המשותפת היא "}ספרד". 4)שם הריקוד: בלוזמדרגות הרבנות. הקשר לחידה שהוא ספרדי (של היוצר סימן-טוב) 5)ספר עובדיה, פסוק כ (20) "וגלות החל הזה לבני ישראל אשר כנענים עד צרפת וגלות ירושליים אשר בספרד ירשו את ערי הנגב.

לידידי עזרא- ברכות

שלום לך ידידי. מברך אותך, על שענית ראשון ונכון, על חידת השבת. (הקדמת אותי בשתי דקות). מצדיע לך. תשובתך הייתה: חדה, מהירה, ומעניינת, בדיוק כמו החידה עצמה. שיהיה לך שבוע מצויין. יום טוב.

ליום טוב המיוחד והיחיד.אני לא הייתי

הראשון למרות שהמחשב הראה שאני הקדמתי אותך ב-2 דקות.שנינו ביחד ענינו על החידה.בזמן שאתה הקלדת גם אני הקלדתי ושנינו לא לדענו מה השני כותב. יכול להיות שפתרת את החידה בשעה אחת ויכול להיות שהיו עוד פותרים לחידה ולא הספיקו לכתוב את התשובות גם אם היו להם תשובות חלקיות.אז שיהיה לך יום-טוב.

פתרון לחידת השבת.

שבת שלום. והרי הפתרון: 1."חולם בספרדית" ריקוד זוגות של: סימן טוב ספרדי. 2."שושנת ספרד" ריקוד זוגות של: דודו ברזילי. 3."נערה מספרד" ריקוד זוגות של: ישראל שיקר. 4."אהובת המאטדור" ריקוד זוגות של: דדה לוסקי. *** המילה המשותפת לכולם היא: ספרד. ***השם המדוייק של הריקוד הוא: " בלוז מדרגות הרבנות". הקשר יתכן וקשור לשם היוצר: סימן טוב ספרדי. או שהשיר מדבר על "גט" (גט גירוש יהודי ספרד לפני כ- 550 שנה. *** הפסוק : וירשו הנגב, את הר עשו. והשפלה את פלישתים. וירשו את שדה אפריים ואת שדה שומרון. ובינמין את הגלעד. וגלות החל לבני ישראל אשר כנענים עד צרפת וגלות ירושלים אשר בספרד. וירשו את ערי הנגב, ועלו מושיעים. בהר ציון. ישפוט את הר עשו. והייתה לאדוני המלוכה. *** פרק -א פסוק -יט ועדיין אין לי ספר תנך בבית, ביקשתי שיקריאו לי את הפסוק. שבת שלום ומבורכת. יום טוב.

ישר כוח למירי, האחת והיחידה

שבת שלום. את ממשיכה להפתיע, כל יום שישי מחדש. חידתך קסמה לי עד מאוד. אני מאוד מעריך את השקעתך בחידות. משלב החשיבה, דרך ההיגיון, השמיעה של כל השירים, העיון בספר התנך, לחבר בין הרקודי עם לתנך, הידע שלך שמתבטא בחידות,ומכל הסלט הזה? לחבר קצוות, ולהגיש לנו את המוגמר למחשבה. ועל זה רצו שנוותר? אין סיכוי, ולו הקלוש ביותר. המשיכי נא לפנק אותנו מידי שישי. את עושה זאת על הצד הטוב ביותר. שבת שלום ומבורכת. יום טוב. נ.ב. הבטיחו להביא לי היום ספר תנ"ך מתנה.

למירי שבת שלום.החידה יפה מאד

ומקורית מאד מבחינה חשיבתית.נראה לי שמעכשיו נוכל לקרא לך מירי המקורית. איך את מצליחה לתת חידות מקוריות.זהוא לדעתי כשרון שאין כדוגמתו. דרך אגב שכחתי לציין מאיזה פרק העתקתי את הפסוק,אבל לפי העתקת הפסוק מהספר אפשר להבין שאני יודע מאיזה פרק הפסוק.אולי בהזדמנות אציין את הפרק.אני כמובן לא מציין כרגע בגלל חוקיות החידה להמתנה של-6 שעות.

מצטרף למחמאות !

אני מצטרף למחמאות למירי לחידת השבת היפה וגם תשבחות לכרמל עזרא וליום טוב אוחיון על הפתרון המושלם והיפה. לעזרא : אני חושב שמירי אולי לא תאהב את המילה "המקורית" שחיברת לה.

והנה הפתרון המושלם !!!

בקר טוב ושבוע טוב. ראשית ברכות לעזרא היקר ויום טוב המקסים שפתרו את כל החידה ובשלמותה וכתבו אותה לאחר השעה 18.00 ביום שישי ערב שבת כפי שהוסכם. ברכות על הפתרון המושלם ותודה רבה על שיתוף הפעולה. כמובן תודות מקרב לך על השבחים, אין ספק זה מחמם את הלב ונותן רצון וחשק להמשיך ולהתאמץ, כי יש בשביל מי. הפתרון : מובאה א´ : חולם בספרדית - זוגות - ג´אק אוחיון. (ליום טוב : לא ספרדי) מובאה ב´ : שושנת ספרד - זוגות - דודו ברזילי. מובאה ג´ : נערה מספרד - זוגות - ישראל שיקר. מובאה ד´ : אהובת המטאדור - זוגות - דדה לוסקי.(לעזרא : לא דוד לוגסי) המילה המשותפת היא כמובן : "ספרד". הריקוד "בלוז מדרגות הרבנות" של היוצר סימן-טוב ספרדי וזה הקשר לחידה. הפסוק : "וגלת החל הזה לבני ישראל אשר כנענים עד צרפת וגלת ירושלים אשר בספרד ירשו את ערי הנגב. (עובדיה א´ פסוק כ´). שוב תודה רבה לכל המשתתפים והפותרים והמשבחים. ליום טוב : בבקשה רכוש לך עוד השבוע ספר תנ"ך מהודר ושים אותו במקום כבוד בארון הספרים בביתך. ראוי שכך יהיה בכל בית יהודי. חברי הפורום ישמחו לקבל דיווח כי רכשת לך תנ"ך. חידת השבת הבאה (מספר 11) תיקרא "אש האהבה". להתראות ! מירי.

יש!!! קיבלתי ספר תנ"ך - ותיקון קל.

צהריים טובים. ואכן, מי שהבטיחו לי ספר תנ"ך, קיימו הבטחתם, והביאו לי. לגבי הריקוד: "חולם בספרדית" אמנם נכון, הריקוד הוא של, ידידי,ז´אק אוחיון.(אין לנו קירבה משפחתית.) כנראה, התבלבלתי מרוב, ספרד, ספרד.(סין סין. תאילנד,תאילנד.) תודה על התיקון. ומחכה כמו אש לאהבה. שיהיה לכולנו, שבוע מקסים, רגוע, ושליו. יום טוב.

ובא לציון גואל..........

ליום טוב היקר ! בשעה טובה יש לך תנ"ך בבית. ובא לציון גואל והתנך בא על מקומו בשלום בארון הספרים אצלך בבית. עיין בו מעת לעת. אגב, לו היה לך שבוע לפני זה את התנ"ך בבית, היית בוודאי מקדים בשתי דקות את התשובה ומשווה את הזמן עם עזרא היקר. אני מעריכה מאד שהועלת לברך אותו על ההשג שלו. יפה, נכון, ומכובד !!! לגבי "אש האהבה" שרו פעם להקת חיל הים : האהבה היא מטורפת אין לה גבול ואין לה זמן, בואו ונשיר עליה עד שבה יצא עשן". כל טוב לך. מירי.

למירי החמודה.את היוצר דוד לוגסי

לקחתי מחוברת הצעדים של הריקודים הזמניים מספר 105ז שהפיק ירון מישר יכול להיות שלריקוד זה יש כפיל של דדה לוסקי, או שדדה הוא דוד ולוסקי הוא לוגסי או שיש טעות בחוברת.

העיקר שכעת אתה יודע !

עזרא היקר ! לא חשוב מהיכן נובעת הטעות ! העיקר שכעת אתה יודע שדדה לוסקי חיבר את הריקוד היפה :"אהובת המטאדור". חוץ מזה תשובתך היתה מושלמת - ברכות ותודה לשבחים. מירי. אגב - מי זה לוגסי ? האם זה לוגסי שאמרו עליו בפרסומות של הטוטו :"לוגסי שבר את הרגל" ?

דוד זה דדה ולוגסי זה לוסקי

דדה כינויי החיבה של דוד ושניהם נכונים, לוגסי צ"ל לוסקי, אבל מה זה חשוב, העיקר שהתשובות שלך ושל יום-טוב היו על הכיפק, נהניתי לקרוא אותם בצורה מסודרת ויפה, ישר כח לשניכם.

שאלה לאצבעוני

אצבעוני. איך דוד נהפך לדדה זה עוד הבנתי. לא הבנתי איך לוגסי נהפך ללוסקי. מה קרה, האם הוא התאשכנז ? מירי.

למירי

לוסקי רק עבר במקרה ליד לוגסי התחכך בו ונדבק. מירי, החמאתי ליום-טוב ולעזרא אבל בלעדייך קולמוסי היה נשאר אילם, חידתך היא 10 בסולם אצבעוני (זה הקטן גדול יהיה)

למירי החמודה-אני אענה לך-דיברתי עם

בן הדוד של דדה לוסקי(בצורה מסתורית) והוא אמר לי שהחברה הדביקו לו את הכנוי דדה במקום שמו האמיתי דוד והוא התרגל לכנוי הזה. בנוגע ללוגסי זאת טעות דפוס בחוברת לימוד הצעדים בחוברת שהפיקו עבור ירון מישר.השם הנכון הוא כמו שאת יודעת ,לוסקי.

מה מסתורי פה ?

עזרא יקר ! אתה כותב שדיברת עם דדה לוסקי ב"צורה מסתורית" והוא אמר לך. לפני שבועיים כתבת כי דיברת "באופן סודי" עם לוי ברגיל. לידיעתך עזרא : שמות המדריכים, מספר הטלפון שלהם, האימייל שלהם, ואפילו התמונה שלהם כבר נמצאים במדור "מדריכים" באתר "רוקדים", וזה כידוע לא כל כך אתר מיסתורי. אז למה הדרמה הזו ? עזרא יקר, האם שרתת במחתרת עם יצחק שמיר ? מירי.

למעלה