החידה השבועית של מירי !!

החידה השבועית של מירי !!

הנה באה שבת, וכמיטב המסורת השבועית הנהוגה כאן, הנה לכם החידה השבועית שמספרה 12, שתקרא הפעם "שיר מולדת". להלן : לפניכם חמש מובאות שירה שחיברו עבורם ריקוד עם : א. נביאה בבגדינו את ריח הכפרים, בפעמון ליבנו יכו העדרים, ישנה דממה רוגעת וקרן אור יפה, ולאורה נפסעה ברגל יחפה. ב. ארץ נחלת מדבר סין, קסם כוכבי לכת, הבל זעם החמסין, מלונה בשלכת. כרם גפן נים-לא-נים, תל חורבה נחרשת, תכול לילות וילל תנים, משאבה נוקשת. ג.רק עץ ידי נטעו חופי ירדן שוקטים, רק שביל כבשו רגלי על פני שדות. אכן דלה מאד ידעתי זאת, האם, אכן דלה מאד מנחת בתך. ד. חרושים שדות בעמק, רוח באה לאיטה, אדמה הרה בשמש, כבר קוצרים את החיטה. ואני הולך בואדי, כלנית עולה בהר. ה. תבורכי לקול כינור, לקול חליל, לקול עוגב, מתוך עונייך, מתוך סיבלך, מתוך יופייך, והוא מה רב. השאלות : 1. מה שמות הריקודים שמתוכם נלקחו מובאות אלו ? מהו סוג הריקוד ? 2. מי הם יוצריהם של הריקודים האלה ? 3. מהי המילה המשותפת הנובעת מחמשת מובאות אלו ? 4. הנה מובאה : "כבר כאבנו אלף צלקות, עמוק בפנים הסתרנו אנחה, כבר יבשו עיננו מלבכות, אמור שכבר עמדנו במבחן". א. מה שם השיר ? ב. מה שם וסוג הריקוד ? ג. מה הקשר לחידה זו ? 5. לפניך מובאה משירו של נתן אלתרמן "שיר העמק" : "ים הדגן מתנועע, שיר העדר מצלצל, .... .... ...., זהו עמק יזרעאל". א. השלם את שלושת המילים החסרות במובאה. ב. מה שם וסוג הריקוד ? מי יוצר הריקוד ? 6. כשגילה אבימלך מלך גרר כי אברהם "איש האלוהים" הוא, הוא הורה להשיב לו מייד את שרה אשתו, והציע לו הצעה נדיבה. - צטט את ההצעה שבה מילת החידה. (בראשית פרק כ´). * כדי לאפשר לחברי פורום רבים ככל האפשר להשתתף בפתרון החידה הוסכם : 1. לא לתת תשובה לפני השעה 12.00 מחר בשבת בצהרים !!! 2. מי שכתב תשובה חלקית ומבקש להוסיף נדבך לתשובתו, בבקשת להמתין שעתיים. שתהייה לכם שבת שלום. מירי.

למירי-פתרון (אבל חלקי בלבד)

מובאה ב´ - מתוך "הוי ארצי מולדתי" - ריקוד זוגות של שלום עמר מובאה ג´ - מתוך "לא שרתי לך ארצי" - ריקוד מעגל של דוד בן דוד מובאה ד´ - מתוך "זוהי ארצי" - ריקוד מעגל של דידי דוש מובאה ה´ - מתוך "תבורכי ארצי" -ריקוד מעגל של מאיר שם טוב למרות שלא פענחתי את מובאה א´, אני מניחה מן הסתם שהמילה המשותפת היא ארצי. 4. המובאה הנוספת היא מתוך שירו של שלמה ארצי "אנחנו לא צריכים". הריקוד הוא ריקוד מעגל ונקרא "את הגשם". ושוב - הקשר הוא "ארצי" - שמו של הזמר ששר את השיר הוא שלמה ארצי. 5. המילים החסרות במובאה: "זוהי ארצי ושדותיה" 6. ההצעה הנדיבה אותה הציע אבימלך: בראשית פרק כ´ פסוק ט"ו: "הנה ארצי לפניך בטוב בעיניך שב" זהו.
|

האוירון

New member
לסתיו

תשובתך יפה וכמעט מלאה ולמרות זאת נראה לי ששוגי המריאה קצת לפנייך עם מטען מלא. האוירון

תודה לסתיו לבן.

בקר טוב סתיו לבן. יפה שטרחת ופתרת יפה את החידה. תיקונים והשלמות : א. הריקוד "ארצי" - מעגל - טוביה טישלר. 4. יוצר הריקוד "את הגשם" - אלי רונן. 5. שם השיר כאמור "שיר לעמק" אך הריקוד נקרא "באה מנוחה ליגע" - ריקוד מעגל של בנצי תירם. תודה לך על הפתרון היפה. בשבוע הבא חידה קשה יותר שתיקרא "גברת הפרחים". כל טוב. מירי.

למירי החמודה שלום. לתשומת ליבך

שוגי היחידה פתרה לפני סתיו.אמנם גם לה היו שגיאות רק שהיא הקלידה את התשובות לא במקום הנכון.חפשי בפורום ותמצאי.לגבי מובאה א אני טעיתי כי יש עוד שיר באותו שםמילים של שץפישר ולחן של ח.גולד זהבי. לא קראתי בדייקנות את המילים הכתובות בשיר לכן טעיתי.

תודה עזרא יקר.

לעזרא שלום. אמנם שוגי היחידה פתרה לפני סתיו לבן את החידה, ואם תחפש היטב תמצא שהודיתי ושיבחתי אותה על כך. אבל גם לסתיו מגיעות מחמאות. לא ? ואיפה אתה היית השבת ? האם טרם התאוששת מהמכונית החדשה שלך ? אגב, תתחדש. עזרא, שים לב ! אנו נצטרך את עזרתך לשבת+ראש השנה הקרובה, כי הפעם תהייה החידה קשה במיוחד (בעיקר סעיף 5), והידע והנסיון רב השנים שלך יהיו חייבים הפעם ביטוי והוכחה קבל עם ועדה !!! כל טוב לך. מירי.

למירי החמודה. אני פתרתי את החידה

כולה ביום שישי פרט למובאה א שטעיתי בה בגלל אותו הסבר שנתתי לך קודם. החידה עבורי היתה הפעם קלה ואני חושב שגם דבלה וגם יום טוב ואולי גם שפט שעוקב כנראה אחרינו בפורום ידעו לענות על התשובות,אלא שהשמות שהזכרתי הם אנשים אנטליגנטים וחביבים, הבינו יפה את הרמזים ואיפשרו לעוד חברים בפורום להשתתף בחידה לכן לא ענו לפני שוגי וסתיו לבן.כמובן שהפעם כמו תמיד החידה שלך היתה יפה מעניינת ומקורית.שיהיה לך יום טוב ושנה טובה מעזרא שמחבב אותך.

מירי, מה לגבי מה שכתבתי?

ככל הידוע לי השיר לא נקרא ארצנו הקטנטונת. הוא נקרא "עוד לא תמו כל פלאייך" או בכל אופן בשם הזה הוא מופיע בהגדת טו בשבט של קיבוצים.

השלמה לחידה של מירי. לשוגי ולסתיו

לגבי מובאה א נראה לי שהתשובה הנכונה דוקא שהריקוד הוא לארצי באהבה. ריקוד זוגות ותיק של יוצר בשם מוריס פרץ.בכל מקרה זה לא ארצי (ארצנו הקטנטונת) כל הכבוד לשוגי היחידה שידעה לפתור את החידהראשונה. כמו כן כל הכבוד לסתיו לבן שגם היא פתרה את החידה אמנם סתיו הקלידה אחרי שוגי אבל יכול להיות שהן שתיהן פתרו יחד. לתשומת ליבה של שוגי אני רוצה לאמר לה שסתיו ודאי לא ידעה ששוגי בינתיים פתרה לפניה כי שוגי לא היתה צריכה לפתוח הודעה חדשה.שוגי היתה צריכה ללחוץ על הנקודה הכתומה ליד החידה שמירי הציגה ואחר כך ללחוץ על התגובה של החידה של מירי.אילו שוגי לא היתה כותבת לי (זה היה בראש הפורום) שהיא פתרה את החידה אז לא הייתי יודע.

avigal23

New member
הייתי מוסיפה על מובאה א´...

ארצנו הקטנטונת (ארצי)-מעגל טוביה טישלר אם אני לא טועה... וכל הכבוד לכל מי שפתר!

למעלה