החידה השבועית 3 11.1.08

החידה השבועית 3 11.1.08

חידה קשה, רמז בהמשך מי אני: i exist to create, see, though beside myself i'm less than thee, beside thyself, if you are, that is, so who am i? (not just a tease)

רמז - לא להיכנס אם אתם לא רוצים!

if see were a letter and beside a sign, you'll see I'm a number, in some complex mind. אם לא תיפתר אני אשחרר עוד רמז בהמשך השבוע

יהל86

New member
האנגלית שלי לא משהו אז..

מה שהבנתי- הבנתי בערך, והרמז עזר לי בשתי מילים (שוב- כי לא יותר מדי הבנתי...) numbers comlex (ראה בספר the physics of waves שהתחלתי לקרוא..). המספר i בעצם לא קיים בפני עצמו והוא נוצר כדי לפתור בעיות שאי אפשר לפתור אותן בצד הממשי. והיה עוד רמז- שהבנתי אותו רק אחרי שניחשתי את הפיתרון (במושכלות כמובן) ובדקתי אם זה מתאים להכל- החידה נגמרה בשאלה: ?who am i ,ולעילגים שביננו באנגלית- הרבה יותר קל לראות את i כחלק משיעור מתמטיקה 1 ולא כחלק משיעור אנגלית... נכון?
שבוע מצוין לכולם!!

הסבר מלא

i exist to create, see, משחק מילים: i יוצר את המרחב C though beside myself i'm less than thee iXi=-1 beside thyself, if you are, that is שוב משחק מילים: אם אתה שייך לR אזי המכפלה שלך בעצמך תמיד גדולה מהמכפלה של I בעצמו so who am i? (not just a tease) שוב משחק מילים הרמז הופך את הסיפור ליותר קל - במיוחד השורה האחרונה שימו לב גם שכל הI-ים בחידה נכתבים כi - גם אמור לרמוז החידה פורסמה לראשונה בפורום מנסה

למעלה