החידה לשבת של מירי בחסות "רוקדים"

למירי לוי

תודה על העניין שאת מכניסה לפורום. אלי ועזרא קיבלו מכתב זיכוי לקלטות (בכ"א נשלח אליהם כבר לפני כמה ימים) כי אותם אני מכיר וכתובתיהם מצויות אצלי (אני מכווה שאלי הוא זה שאני חושב שזה הוא. אשר להמשך, צריך להשלים את המלאכה ולהעביר לי פרטים מלאים של הזוכים כדי שאוכל להעניק את הפרס.

החידה לשבת של מירי בחסות "רוקדים"

הנה יום שישי בא ולכבוד שבת הכנתי לכם חידה שאינה מבוססת הפעם על אוספים, אלא על ידע בשירה עברית, ריקודי-עם וקצת צבע. חידה מספר 6, "חידת טכנוקולור", להלן : הנה 5 מובאות משירה עברית שלהם יש ריקודי עם : א. אל תביטי שנית נערה אלמונית, הוא אולי אגדה או בדיה שיגעונית של אותו משורר איש פרוע. ב. אינני יודע דרכי כוכבים, אמרת כי יאירו עיני אוהבים. אינני יודע מה טעם מחר, תלכי עימדי אם הלילה אפשר. ג. אני אלבש את החולצה הצהובה, אני אקנה לך אוניה עם ארובה, אני אבוא במקום ההוא שעוד לא בא. ד. הואו, כן, לא, אני מוכה סחרחורת, מה עושים עם חום ועם סחרחורת, את כבודי ואת לבי אני מציע לך ....... ה. תמו הכפור והדלף, שמש ואור מסביב, בקר וערב לילה ואלף, אלף כוכבי האביב. והנה השאלות : 1. מה שמות הריקודים שמהם נלקחו המובאות לעיל ? 2. מה סוג הריקוד (מעגל/זוגות/שורות), ומי הם יוצרי הריקודים ? לאחר שקיבלתם חמישה שמות ריקודים : 3. אם תלקטו ותסדרו את "קודקודי הפיגמנטים" מפיתרון א-ד, אזי תקבלו חבל ארץ. - מהו חבל הארץ ? 4. אם תוסיפו את קודקודו של פתרון ה´ ותערכו מחדש, אזי תקבלו מנהג יהודי לחג המתקרב. - מהו המנהג ? * פותר החידה יזכה למנוי שנתי (4 גליונות) מתנת "רוקדים" ובאדיבות ירון. אני כאמור יוצאת לחופשת שבוע במרמריס. אנא שמרו כאן על תרבות הסגנון. שתהייה לכם שבת שלום ולי חופשה נעימה. הערכתי ואהבתי לכם. מירי.

תשובה חלקית

צהרים טובים מירי. אני אתן תשובה חלקית,ואחר כך: " שישחקו הנערים לפנינו" (חס וחלילה לא מתכוון לפגוע באף אחד.) 1. החבל ארץ הינו:חבל לכיש שנמצא באיזור קרית גת. 2. המנהג הוא: תשליך שנהוג לעשותו בראש השנה.(ניגשים למקווה מים,ברזיה,ים. ומשליכים את תוכן הכיסים ומנערים אותם(לזרוק את החטאים ולנער אותם ממך. מירי.כל שישי אני נפעם מחדש על השקעתך בחידה,ועל היופי בה את מחברת אותה, בפשטות של הרבה חוכמה.ממשיך להחזיק ממך ומצדיע.שולח לך לשבת" מטפחת תכולה,וכשתצאי למרמריס ביום ראשון? אני אבוא לצבוע לך את"העצים בירוק" יכול להיות שאביא איתי את יורם ארבל הזמר ואת יואב אשריאל. שתהיה לך חופשה נעימה ומהנה.אתגעגע אלייך. שבת שלום מיום טוב.

revgola

New member
פתרון מלא לחידה

הנה הפתרון שלי לחידה: א. הנסיך הלבן - מעגל, ישראך שיקר ב. כחולה כחלום - זוגות, ויקטור גבאי ג. שלכת בירוק (אני אצבע את השלכת בירוק) - זוגות, אלי רונן ד. שיר לשחרחורת - זוגות, ישראל שיקר ה. תכול המיטפחת - זוגות, יואב אשריאל וכפי שיום טוב אוחיון כתב: חבל הארץ הוא "לכיש" (אם לא לוקחים בדיוק את האות הראשונה מהמילה הראשונה של כל ריקוד), והמנהג הוא "תשליך". תודה למירי על החידות הנפלאות. רויטל

למעלה