החידה לשבת של מירי !!!

החידה לשבת של מירי !!!

שבוע שעבר שאלתי כאן על ריקוד שהוקדש לחלל צה"ל ומי היוצר. למי שלא קרא : הריקוד הוא "שיר על רעי" של חיים שריון בביצוע הגבעתרון. הריקוד הוקדש לסא"ל משה (סטמפל) פלס ז"ל שנפל בכ"ו באלול תשכ"ח (19.9.68) תוך כדי מירדף אחרי מחבלים בעמק הירדן. יהי זיכרו ברוך !!! תודה לפותרים ולמנסים. ובאשר לחידת השבת, להלן : אני מבקשת הפעם למצוא 8 ריקודים אשר הוקדשו/נרשמו לזיכרם של נפטרים. השאלה : מה שם הריקוד, מי היוצר שלו, ולמי הוקדש הריקוד ? * אין הכוונה לריקודים שמוקדשים לבני משפחה חיים. * מובן שירון מנוע מלהשתתף. * כמקובל, אין פרסים - רק פירגון והערכה. * תשובתי תינתן בשבוע הבא. שבת שלום !

היה נהוג לומר עמק הירדן

למירי כל הכבוד. ובהצלחה לפותרים, ככל הידוע לי: סא"ל משה (סטמפל) פלס ז"ל נפל "בבקעה" ולא ב"עמק הירדן" אני לא בטוח אבל שווה בדיקה

לא טעיתי !!!

אנא עיין בדף יזכור באתר : WWW.IZKOR.GOV.CO.IL כתוב בפרוש ב"עמק הירדן". אם כן לא טעיתי. ומה בקשר לחידה ? שבת שלום !!!

יבנאי

New member
אתר יזכור

מירי, בקשה קטנה לי אליך, אולי את יודעת את הדואר האלקטרוני של יזכור. תודה מראש. יבנאי

אין דואר אלקטרוני לאתר !

בדקתי וחיפשתי ולא מצאתי דואר אלקטרוני לאתר "יזכור". יבנאי, תנסה לחפש באתר הרישמי של משרד הבטחון. להתראות !

למירי-באתר יזכור לא דייקו - תשאלי

תשאלי את יואב אשריאל הוא יודע.הר הגלבוע לא נחשב לעמק.

הריקוד "שמע ישראל אלוהי"

השיר הזה (שמושר בפי שרית חדד) נכתב לאחר הפוגרום שהיה ברמאללה ולזכרם של השניים שנהרגו שם.

יבנאי

New member
שמע אלוהי

שמע אלוהי (בלי ישראל) ריקוד של שמוליק גוב-ארי, ריקוד מוצלח לשיר מוצלח לא פחות.

בי

New member
יקיר מנחם

ברח לי שם המשפחה של מנחם (הגיל...) שהיה מדריך ונפטר לפני כמה שנים.

אולי- תשובה אחת לחידה

האם מחול הגיבורים ריקוד מעגל של בנצי תירם המדבר על נפילת שאול ויהונתן. לא ידוע לי על ריקודים ישנים שרוקדים אותם בפועל.בריקודים החדשים אין לי ידע.

לא נורא עזרא !

לא הכוונה ל"מחול הגיבורים". אני הבטחתי חידה קשה הפעם, בשבוע הבא מבטיחה להקל עליך ושתוכל גם לעשות עוד משהו בשבת. על כל פנים, יפה שאתה מתאמץ !

על שלושה אני יודע.

מירי יקרה ! הפעם חידה באמת קשה כפי שהבטחת. אני יודע על שלושה : 1. הריקוד "לרקוד לך" של שלמה ממן לזכרו של גואל קמרי ז"ל 2. הריקוד "הלכת לי חבר" של שלמה ממן לזכרו של מנחם מנחם ז"ל. לגבי "יקיר מנחם" לזכרו של מנחם מנחם, זה גם נכון כפי שנכתב לפני אך לא הוזכר שזה ריקוד של מושיקו הלוי. הנה כבר יש 3 פיתרונות. המשיכי לרשום חידות ברמה, זה מרתק.

לדב אורבך-כל הכבוד-אבל../images/Emo121.gif

ריקודים אלה לא נרקדים כמו ריקודים רבים שחוברו.לכן קשה לקרוא להם ריקודי-עם.אולי רק במרכז הארץ לא רוקדים אותם.יכול להיות ששאר הריקודים שמירי שאלה הם כאלה.לריקודים שלא רוקדים בכל הארץ אני לא מתייחס כאל ריקודי עם.מה זה שווה אם מחברים ולאחר חודש לא רוקדים.זה טוב רק למזכרת.

אתה טועה , עזרא !!!

הפתרונות של דב אורבך נכונים ובלי אבל....... הבט עזרא, אלפי ריקודים כבר לא נירקדים והם בכל זאת ישארו "ריקודי עם" גם אם אתה לא תתיחס אליהם. הרי ידוע שכל ריקוד נרקד בזמנו ולאחר מכן הוא נעלם, לא כך ?

אתה תותח !!!!!!

לדב אורבך כה לחי, אתה תותח. שלשת הפתרונות שכתבת נכונים הם. אתה תותח, איפה היית עד היום ? תיקון קל : הריקוד של שלמה ממן נקרא "לרקוד איתך" ולא "לרקוד לך". לתשומת לבך. המשך להשתתף ולפתור. כה לחי !!!

shaffavi

New member
איילה, מרקו בן-שמעון, לזכר אחותו ../images/Emo16.gif

ריקוד מעגל, 1995. הנעימה, ללא מילים, של עיניים שלי (יהודה פוליקר).

תודה לאבי שף.

תודה לאבי שף SHAFFAVI הוספת פתרון אחד. כל הכבוד !!! תודה רבה !

למעלה