החידה של ג'ון טיקל מbrainiac

whitston bridge

New member
החידה של ג'ון טיקל מbrainiac

אם תקחו מצפן לחלל,לאן הוא יצביע? האם השדה המגנטי בחלל הוא 0? יכולים להגיד לי מדוע?

obafgkml

New member
לא

באנלוגיה לכוח הכבידה או לשדה הכבידה בכל מקום יהיה כוח משיכה חוץ מ"אינסוף" עם זאת כנראה יהיו מקומות שהשדה יתאפס כתוצאה מהשפעה מנוגדת של כמה מקורות. כל גוף שיש בו תנועה של חלקיקים טעונים (זרם) ייוצר שדה מגנטי שבעיקרון מתפרש עד אינסוף. .

כנראה יצביע לאותו הכיוון...

כלומר, לקוטב המגנטי הצפוני של כדה"א. מצפן פונה לפי קווי השדה של כדה"א. מכיוון שהשדה הוא תלת מימדי ומתאפס רק באינסוף, הוא בהחלט מתפשט לחלל, כך שמצפן יצביע גם בחלל, כאמור באותו הכיוון.

whitston bridge

New member
לגרמי שמיים אחרים אין שדות מגנטיים?

כמדומני,המצפן לא יושפע רק מהשדה המגנטי של כדה"א כאשר הוא בחלל. האם זאת אומרת שהוא יצביע לאיזשהו שקול שדות של כל מיני גרמי שמיים?(בהנחה שהוא לא נמצא קרוב ממש לכדה"א)

בוודאי שיש

גם על כדה"א, אמנם השדה הטבעי של כדה"א הוא השדה הטבעי החזק ביותר, יש תרומות זניחות של גרמי שמיים אחרים. הנקודה היא שהתרומות הללו הן זניחות, יחסית לרמת הדיוק של מצפן פשוט. גם במרחק של כמה עשרות אלפי קילומטרים מכדה"א (מרחק זעום במונחים אסטרונומיים)

sagima

New member
באמת?

גם אם אני נמצא על אירופה? ואני מתכוון לאירופה השני... אחד הירחים של צדק.

חייבים להקצין הכל?

אם אתה נמצא על אירופה, מצפן יצביע לקוטב הצפוני של השדה המגנטי של צדק, שאגב, יש לו שדה מגנטי חזק.

sagima

New member
זה להקצין זה?

תגיד תודה שלא יצאתי ממערכת השמש

spake

New member
חחחחח....

אחי אתה יכול להסביר לי מה זה בדיוק חלל ואז אני יענה לך על השאלה...

למעלה